În ciuda digitalizării serviciilor, unitățile bancare au nevoie de angajați care să interacționeze cu publicul, cele mai multe cereri fiind pentru ofițeri și pentru consilieri credite.
Băncile au început anul cu recrutări, numărul angajaților a ajuns în primul trimestru la 55.425, în creștere cu 0,25% față de perioada similară a anului trecut, după cum reiese din datele publicate de Banca Naţională. Numai pe eJobs.ro, în domeniul bancar sunt active peste 2.600 de locuri de muncă, iar dacă vrei să mergi pregătit la interviu și cu argumente pentru negocierea salariului, află care este venitul mediu pentru un ofițer de credite.
Vestea bună este că un job în domeniul financiar-economic îți poate aduce un salariu mediu net cu 38% mai mare faţă de salariul mediu net pe economie care în luna iulie a fost de 2.708 lei. Contează să ai studii în domeniu, abilități de interacționare și vânzare, precum și focus pe rezultate.
Astfel, un ofițer de credite cu 1-2 ani experiență care lucrează într-o bancă cu acționariat străin, cu până la 250 de angajați, câștigă 3.745 lei/net.
Dacă locuiești într-unul dintre orașele mari din România sau te tentează să te relochezi, află că salariul unui ofițer de credite din Timișoara este de 3.365 Lei/net cu aproximativ 10% mai mic decât în București. În Cluj, locuitorii din domeniul bancar au câștiguri ceva mai mici decât în Timișoara, aceștia primesc un salariu mediu net de 2.967 Lei/lună. Constanța este pe locul patru (după București, Timișoara și Cluj) în ceea ce privește veniturile ofițerilor bancari, salariul mediu net aici fiind de 2.719 lei. Dacă ne uităm în estul țării, la Iași, câștigul salariul mediu net este de 2.641 lei, cu aproximativ 40% mai mic decât în Capitală. Cele mai mici venituri din domeniul bancar sunt însă înregistrate în centrul țării, la Brașov și Sibiu, unde ofițerii bancari primesc 2.301 lei net/lună.
Dacă vrei să afli cum este salariul tău de ofițer de credite comparativ cu cel din țările apropiate României, află că în Bulgaria și în Bosnia Herțegovina, câștigul este similar cu cel din România sau chiar mai mic. Astfel, în Bulgaria salariul este de 2.820 lei, iar în Bosnia Herțegovina, 3.167 lei/net.
Poți afla mai multe date salariale comparative pentru jobul tău prin intermediul Salario, comparatorul de salarii, lansat de eJobs, liderul pieței de recrutare din România, care continuă demersurile pentru transparentizarea veniturilor. Salario oferă informații pentru peste 800 de poziții diferite, din 62 de domenii de activitate, atât de la privat, cât și de la stat.
Ți-a plăcut articolul? Citește și alte articole care te pot ajuta în găsirea unui job!
Sună la (021)9124 și află domeniile unde găsești cel mai ușor un job