Chiar dacă multe posturi de casier sunt considerate entry-level, anumite abilități isteț presărate prin CV-ul tău te vor ajuta să te faci remarcat din marea de aplicanți. Până la urmă un casier este interfața unui business și tocmai de aceea angajatorii fac o selecție riguroasă pentru aceste posturi.
Pe lângă facilitarea tranzacțiilor între client și companie, un casier este cel care oferă și servicii suplimentare cum ar fi răspunsul la diverse întrebări sau localizarea articolelor. Iar angajatorii își doresc să vadă abilitățile specifice acestei poziții și în CV-ul cu care aplici. Abilitățile pe care le vei înșira și, eventual, detalia la interviu trebuie să demonstreze că ai tot ce este necesar pentru a oferi experiențe plăcute celor cu care interacționezi.
Mai întâi, enumeră abilitățile legate de relația cu clienții, iar apoi detaliază orice abilități pe care le ai în ceea ce privește sistemele POS. Apoi, pune în valoare și abilitățile suplimentare care te pot transforma într-un angajat greu de înlocuit.
Acesta este principalul rol al unui casier, iar abilitățile tale ar trebui să reflecte capacitatea ta de a oferi servicii excepționale. E important să fii un bun comunicator și să ai o excelentă capacitate de rezolvare a problemelor. În plus, punctarea acestor abilități demonstrează că înțelegi foarte bine ce presupune această funcție.
În timp ce abilitățile de comunicare cu clienții sunt importante, un casier trebuie să fie capabil să opereze cu diverse sisteme tehnice. Cunoașterea modului în care funcționează un sistem POS, împreună cu abilitățile generale de informatică, fac parte integrantă din poziție. Abilitățile matematice sunt necesare pentru a oferi restul. În timp ce prima parte este de obicei pregătită de companie, deoarece fiecare sistem POS este diferit, pe cea din urmă trebuie s-o deții deja sau s-o consolidezi pe cont propriu.
Este una dintre cele mai importante abilități pe care le poate avea un casier pentru a asigura cea mai bună experiență atât pentru client, cât și pentru companie. E important să poți scana în mod eficient toate articolele pe care le dorește cineva fără să ratezi vreun produs. Dacă se utilizează cupoane sau bonuri de masă, atenția la detalii este iarăși un atu, deoarece trebuie să fii atent la datele de expirare și la anumite condiții ce trebuie întrunite.
Pentru a atinge nivelul de eficiență așteptat de la un casier, trebuie să stai bine și la capitolul memorie. De exemplu, memorarea codurilor de produse te poate ajuta să procesezi mult mai repede tranzacțiile. Multe companii subliniază, de asemenea, serviciul pentru clienți ca parte a marketingului lor, deci este posibil să se dorească să vă amintiți detalii despre clienții obișnuiți pentru a le oferi o experiență personalizată.
În perioadele când nu este la casă, casierul poate fi rugat uneori să se ocupe de alte sarcini: așezarea produselor pe rafturi sau mici activități ce țin de contabilitate, de aceea, e important să menționezi că ești flexibil în această privință.
Un magazin are nevoie de casieri pentru a funcționa, deci este important ca aceștia să apară la timp. Angajatorii vor să știe că se pot baza pe persoana pe care o angajează pentru a se prezenta zilnic la muncă. Dacă a fi prompt este unul dintre punctele tale forte, atunci asigură-te că el nu lipsește din CV.
În acest moment, pe eJobs.ro găsești peste 400 de joburi de casier. Adaptează-ți CV-ul conform recomandărilor de mai sus și aplică rapid la cele care ți se potrivesc!
Ți-a plăcut acest articol despre abilitățile ce ar trebui trecute în CV dacă vrei să lucrezi pe o poziție de casier? Citește și: