• 3 Nov. 2021
  • 2 min

Vrei să devii psiholog? Află ce salariu poți să câștigi!

psiholog
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Ritmul accelerat al vieții moderne, pandemia care a scos la iveală mai multe provocări emoționale, dar și interesul tot mai crescut pentru dezvoltarea personală, a transformat meseria de psiholog în una dintre cele mai căutate de pe piața muncii.

Tinerii au observat acest trend și tot mai mulți se orientează deja spre astfel de studii. Spre exemplu, la Universitatea din București, în sesiunea de vara trecută Facultatea de Psihologie și Științele Educației s-a numărat printre cele mai căutate, cu peste 9 candidaţi pe un loc la buget.

Așadar, dacă și tu vrei să urmezi o carieră în psihologie sau vrei să te reprofilezi, trebuie să știi ce salarii oferă angajatorii de pe piață, dar și unde te poți angaja.

 

Ce salariu poate câștiga un psiholog?

În medie, un psiholog din România câștigă 2.600 de lei net pe lună, potrivit datelor din Salario, comparatorul de salarii marca eJobs. Veniturile salariale oferite de angajatori pot însă varia în funcție de regiunea în care locuiesc, de nivelul de experiență pe care îl au în domeniu, de studii și de dimensiunea companiei în care doresc să lucreze. Cei mai generoși angajatori sunt cei din Capitală, aceștia oferă, în medie, 3.000 de lei net pe lună unui psiholog. Pe de altă parte, în Baia Mare sau Suceava, câștigurile psihologilor nu depășesc 2.000 de lei net pe lună. 

Cu toate că salariile de bază ale psihologilor angajați în companii nu sunt atât de impresionante, există psihologi specializați care lucrează pe cont propriu, iar veniturilor lor depind de timpul pe care îl investesc. O ședință la un psiholog începe de la 100 de lei și poate depăși 200 de lei pentru o oră de terapie.

 

Unde te poți angaja

Dacă ai studii deja sau vrei să te reprofilezi este bine să știi că există multe domenii diferite spre care te poți orienta. Printre acestea se numără domeniul clinic, educațional, cercetare, consiliere sau sănătate. Totodată, dacă nu dorești să fii angajat propriu-zis, poți colabora cu diverse platforme care oferă servicii psihologice și care îți pot rotunji bugetul.

Spre exemplu, pe platforma de recrutare eJobs.ro, la departamentul de Resurse Umane / Psihologie sunt disponibile peste 500 de locuri de muncă. Tot ce ai de făcut este să-ți actualizezi CV-ul și să aplici! 

 

Să le luăm pe rând!

Serviciile psihologilor sunt dedicate atât copiilor care au nevoie de consiliere și evaluare, cât și adulților care se confruntă cu provocări legate de divorțuri sau de locul de muncă. Astfel, te poți angaja atât într-o școală pe o poziție de consilier, într-o companie sau la un cabinet psihologic. 

O altă variantă de angajare este în sistemul privat, într-o firmă sau departament de resurse umane în domeniul psihologiei organizaționale. Într-un astfel de departament poți lucra pe partea de consiliere și evaluare psihologică a viitorilor sau actualilor angajați.

Poți afla mai multe date salariale comparative pentru jobul tău prin intermediul Salario, comparatorul de salarii, lansat de eJobs, liderul pieței de recrutare din România, care continuă demersurile pentru transparentizarea veniturilor. Salario oferă informații pentru peste 800 de poziții diferite, din 62 de domenii de activitate, atât de la privat, cât și de la stat.

 

 

Ți-a plăcut articolul despre cariera de psiholog? Citește și:

Abilități CV pe care recrutorii le apreciază în 2021

Mai multe joburi în primele 10 luni din 2021 decât în 2020

Supracalificat pentru jobul mult dorit? Ce poți să faci în acest sens

A fost util articolul? 23
psihologsalarii
  • AvatarEmma zice

    Cei care își doresc o carieră în psihologie ar trebui să se documenteze mai întâi despre Colegiul Psihologilor și mafia – nu o pot numi altfel – care funcționează în acest domeniu.

  • AvatarGeorge zice

    Interesant.

  • AvatarJalehbja zice

    Interesant

Leave a Reply