• 11 Feb. 2019
 • 2 min

Află ce salariu câștigă un angajat dintr-un call-center!

salariu operator call-center

Un angajat dintr-un departament de call-center din Capitală câștigă în medie, aproape 2.400 de lei (aproximativ 500 euro) net pe lună, arată datele Paylab.ro, primul comparator de salarii din țară. Venitul respectiv însă este valabil pentru angajații cu o experiență de maximum 2 ani și care oferă servicii de externalizare în limba română.

Salariul poate varia atunci când un candidat cunoaște o limbă străină „exotică” precum olandeza, daneza sau norvegiana. Aceștia ajung să câștige, în unele cazuri, și triplu față de media pieței, tocmai pentru că există o diferență foarte mare între cererea angajatorilor și ofertă.

Iar România stă foarte bine la acest capitol. Spre exemplu, în 2015 peste 95% dintre elevii din țară studiau două sau mai multe limbi străine, aflându-se la același nivel cu țări precum Finlanda sau Estonia, potrivit datelor de la Eurostat.

 

Ce salarii oferă angajatorii în call-centerele din țară

În topul regiunilor unde angajații din call-centere sunt plătiți bine se mai află Vestul și Nord-Vestul țării. În aceste zone, spre exemplu, salariul mediu pe care îl poate câștiga o persoană care lucrează în call-center se apropie 2.500 de lei, net pe lună, potrivit Paylab.

La pol opus, cele mai mici salarii oferite de angajatori sunt în regiunile Sud-Vest Oltenia, unde câștigul nu depășește 1.900 de lei net pe lună.

Sectorul call-centerelor a devenit un motor de creștere economică în România, iar asta presupune o ofertă din ce în ce mai mare pentru candidați. Pe platforma de recrutare eJobs spre exemplu, sunt în acest moment aproape 2.000 de poziții deschise în toată țara.

 

Cu ce te poate ajuta o experiență într-un call-center?

Munca într-un astfel de departament nu doar că îți îmbunătățește competențele lingvistice, mai ales dacă alegi o companie care oferă servicii de externalizare într-o limbă străină, dar și te ajută să te integrezi cu ușurință într-o echipa mai mare. În call-center vei avea posibilitatea de a interacționa cu oameni cu diverse personalități, dar care totuși au un scop comun.

Pe lângă acestea, vei învăța să gestionezi situații delicate, pentru că într-un astfel de departament te poți confrunta cu situații în care există clienți nemulțumiți și vei fi nevoit să găsești soluții și să te adaptezi fiecărui în parte.

Mai mult, o mare parte din activitatea din call-center presupune comunicarea cu clienții. Iar de beneficiile acestui skill te vei bucura în orice domeniu în care vei decide să te orientezi în viitor.

 

Paylab te ajută să afli ce salariu să ceri la interviu

Prin intermediul Paylab România, poți afla mai multe date salariale comparative despre poziția ta. Acesta îți oferă informații pentru aproape 800 de funcții și poziții, din toate sectoarele private, precum și din instituțiile de stat. Paylab poate fi accesat pe www.paylab.ro sau din aplicația mobilă disponibilă în Google Play și AppStore.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cât câștigă un sudor?

Ce salariu să ceri dacă ești electrician în București

Cum să obții o meserie și să ai un job asigurat?

A fost util articolul? 16
call-centersalarii
 • AvatarAme zice

  În call centere salariile sunt minime. Câștigul menționat de voi este variabil în funcție de comision acesta se obține ceva mai greu. Eu am lucrat 5 ani în vânzări și nu recomand acest tip de job. De asemenea exista 8 serie de eseuri și alte publicații care va contrazic total este o metoda americana de supraviețuire citind aceste publicații m-am educat altfel nu rezistam atât media de vechime este de maxim 2 ani pentru un angajat care obține comision

 • AvatarSzabo Georgeta Mariana zice

  La un call center in Oradea nu se cîștigă 2500lei net nici macar cu bonuri nu ajungi la această suma si cu 2 zâmbete lucrate pe luna.

  • AvatarBianca zice

   In cluj 2017, in call center lb romana, salar plus comisoane ,am.ajuns si la 4300 lei pe.luna

   • Avatardan zice

    ce faceai de banii astia? 4300

 • AvatarAna zice

  Si eu ,lucrând pe lb italiana,am luat peste 4000 lei.

Leave a Reply