• 17 Aug. 2018
  • 2 min

Află mai multe despre cum să-ți dezvolți planul de carieră!

planul de carieră
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Când vrei să te angajezi pentru prima oară este normal să ai dubii în ce privește viitorul traseu profesional. Lucrurile însă sunt mai simple decât par, ai nevoie doar de un plan de carieră pe care ulterior să-l urmărești. Află cum ar trebui să arate un plan de cariera și care sunt beneficiile sale.

Uite cum să-ți dezvolți propriul plan de carieră: 

 

Identifică-ți abilitățile

Știm că e destul de greu să le identifici înainte de a avea un job sau a trece prin anumite experiențe. Ce trebuie să știi este că nu e obligatoriu să le treci doar pe cele pe care le deții deja, dar și pe cele pe care ai dori să le dobândești sau să le perfecționezi.

De asemenea, mai sunt și abilități pe care le dobândim în mod natural. Spre exemplu, îți poți da seama dacă deții abilitatea de a lucra în echipa prin analizarea unei situații în care ai lucrat împreună cu mai mulți oameni, poate fi vorba chiar de un proiect pentru facultate. Nu în ultimul rând, poți trece abilitățile dobândite în urma unor programe de voluntariat. Toate acestea te vor ajuta să-ți găsești direcția cu privire la viitorul traseu profesional.

 

Fă-ți o analiză SWOT

Analiza SWOT te pune să reflectizi la ceea ce îți place să faci, dar și  activitățile care îți displac. Gândește-te la nevoile și dorințele tale, acestea ar trebui să fie pe primul plan. Aceasta te vor ajuta să-ți identifici punctele tari, pe cele slabe, dar și să vezi care sunt demersurile necesare pentru dezvoltarea ta profesională.

 

Stabilește-ți obiectivele pe termen lung

E important să îți stabilești și câteva obiective pe termen lung. Poate vrei să lucrezi într-o anumită companie sau într-un anumit domeniu. Aceste informații te vor ajuta să ai o viziune completă asupra ce-ți dorești să faci mai departe, dar și să te simți stăpân pe situație. Totodată, te vor ajuta să-ți organizezi timpul într-un mod constructiv, să-ți evaluezi progresul.

 

Treci la acțiune

Acum că lucrurile par să fie mai clare, iar etapele pe care ar trebui să le urmezi sunt stabilite, pune-te la treabă! Dacă spre exemplu, planul tău presupune învățarea unei limbi străine, atunci începe să cauți cursuri care îți oferă această posibilitate.

Nu uita însă că planul tău de carieră are nevoie de o actualizare periodică pentru mai multă eficiență în carieră. Iar dacă te simți pregătit, atunci intră pe primul-job.ro și să aplici la jobul dorit!

 

Vrei să afli mai multe sfaturi în carieră? Citește și: 

Ce salariu cer la primul job?

Cum să te pregătești pentru un interviu video?

Cum să obții primul job dacă nu ai experiență?

A fost util articolul? 1
carieraprimul job

Leave a Reply