• 28 Jan. 2021
 • 2 min

Angajări ca înainte de pandemie. Peste 20.000 de joburi pe eJobs.ro

angajare

Oferta de locuri de muncă începe să ajungă la nivelul primelor luni din 2020 și perspectivele companiilor pentru 2021 sunt optimiste.

Angajatorii români au început anul în forță și au scos în piață peste 20.000 de noi oferte de angajare în doar trei săptămâni lucrătoare, numărul de joburi apropiindu-se astfel de cel înregistrat în luna ianuarie a anului trecut. 

Domeniile cu cele mai multe oferte pentru angajare

Cele mai multe oportunități au venit din partea angajatorilor din retail – peste 4.300 de locuri de muncă au fost postate în luna ianuarie. Prestări servicii a fost al doilea cel mai activ domeniu, din acest punct de vedere, fiind urmat de IT / Telecom, call-center / BPO, industria alimentară, producție și construcții.

Vedem domenii care luni la rând au stat în așteptare și care acum recuperează, cum este cazul HoReCa, unde au reînceput să se caute oameni, odată cu decizia redeschiderii restaurantelor, chiar dacă încă suntem destul de departe de nivelul din 2020. În plus, dacă anul trecut vorbeam despre angajări masive doar în câteva industrii, care au crescut tocmai pe fondului contextului de criză, acum au reluat angajările și celelalte sectoare. Telecomul sau bankingul sunt două exemple în acest sens”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

 

Orașele și județele unde ai șanse mai mari de a-ți găsi un job

Peste jumătate din joburile noi se adresează candidaților din București și din Ilfov. Următoarele orașe, în ordinea numărului de opțiuni deschise în fața candidaților, sunt Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Ploiești, Iași și Constanța.

Cu cine concurezi la angajare

În luna ianuarie, cei mai activi au fost cei din segmentul entry level, urmați de mid-level (2-5 ani de experiență) și de senior level (peste 5 ani de experiență). Au fost aproape 127.000 de candidați în luna ianuarie care, cumulat, au avut peste 1,2 milioane de aplicări. Comparativ, pentru aceeași perioadă a anului trecut, au aplicat 106.000 de candidați pe eJobs.ro.

 

Scade intenția de a lucra în străinătate

Angajatorii din străinătate continuă să caute candidați români, cu toate că interesul acestora față de ideea de a pleca din țară este în continuare scăzut. Sănătatea și faptul că în România au acces la serviciii medicale care nu presupun costuri la fel de mari ca în străinătate sunt pe primul loc în decizii. 

Din studiul de piață realizat recent în rândul candidaților, pare că acest lucru nu se va schimba prea curând. Pentru anul acesta am văzut cele mai mici procente alocate intenției de a pleca la muncă în străinătate sau de a-și deschide propriul business”, adaugă Bogdan Badea.

În acest moment, peste 20.000 de locuri de muncă pentru Romania și străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro. 

Ți-a plăcut articolul „Angajări ca înainte de pandemie. Peste 20.000 de joburi pe eJobs.ro”? S-ar putea să-ți placă și: 

De ce e bine să mergi la mai multe interviuri

7 reguli în carieră de la Bogdan Badea, CEO eJobs Group

A fost util articolul? 11
angajare
 • AvatarIULIAN zice

  CAUT UN LOC DE MUNCĂ LA FĂLTICENI CU JUMĂTATEA DE NORMĂ ȘI FAC NORMĂ ÎNTREAGĂ CA AGENT DE PAZĂ SAU MANIPULANT AM ATESTAT ÎN PAZĂ AM LUCRAT CA VÂNZĂTOR ÎN PIAȚĂ TELEFONUL MEU PERSONAL 0740578751 MĂ PUTEȚI SUNA SAU TRIMITE-MI UN SMS PE TELEFONUL MEU PERSONAL VĂ ROG FRUMOS DIN SUFLET SĂ MĂ AJUTAȚI CU UN LOC DE MUNCĂ LA FĂLTICENI SAU LA SUCEAVA VĂ MULȚUMESC ANTICIPAT CU RESPECT IULIAN IACOB…

 • AvatarVitan Ancuța zice

  Bună ziua am văzut un anunț de angajare lidl 1 decembrie ilfov dar când am întrebat au spus ca doar online se depun cv problema este ca eu nu reușesc online ma puteți ajuta cumva?

  • Bună, Ancuța,

   Poți suna la 021 91 24 si colegii te vor ajuta în crearea unui CV și în aplicare.

Leave a Reply