• 24 Mar. 2020
  • 2 min

Descoperă cele mai active domenii unde se fac angajări în luna martie

angajare

Schimbările bruște din plan economic și social, resimțite fără întârziere atât de angajați, cât și de angajatori, au determinat unele companii să ia decizii de ultim moment. În timp ce unele au amânat atragerea de noi candidați pentru momentul în care România va depăși punctul critic al epidemiei de coronavirus, alte companii din domenii care joacă un rol cheie în aceste zile, și-au crescut activitatea exponențial cu cererea clienților. Pentru a face față numărului mare de comenzi, a fost nevoie de extinderea echipelor, motiv pentru care, în ultima lună, s-au concentrat mai mult pe angajare decât în mod normal.

Află unde ai cele mai mari șanse de angajare și actualizează CV-ul în funcție de cerințele fiecărui job!

Domenii cu cea mai mare ofertă de angajare

Cel mai mare angajator al momentului este retailul, domeniu care, în mod tradițional, scotea în piață cele mai multe poziții pentru candidați. Pedala de accelerație rămâne apăsată inclusiv acum, în condițiile în care lanțurile de magazine funcționează în continuare și vor rămâne deschise și în perioada următoare.

Clinicile medicale private și producătorii de medicamente și echipamente farmaceutice reprezintă alte segmente de angajatori care au acum nevoie de un număr considerabil de candidați. Nevoia de medicamente și de echipamente medicale a explodat. Cererea este foarte mare, iar jucătorii din această industrie au nevoie de mărirea echipelor pentru a face față volumului de muncă uriaș.

O cerere mare în piață se înregistrează și pentru specialiștii din domeniul financiar. Pentru aceștia este acum disponibil un număr crescut de joburi, nu doar în sectorul bancar, cât și în departamentele financiar-contabile ale unor companii din industria energetică sau BPO.

Cei mai doriți candidați pentru angajare

Candidații cu experiență în domeniul digital sunt în vizorul angajatorilor, cu atât mai mult cu cât aceștia pot lucra și remote. Vestea bună pentru companii este că, în ultimii doi ani, au apărut tot mai mulți candidați cu competențe crescute în zona digitală. Asta pentru că, în viziunea lor, așa cum ne arată un sondaj derulat anul trecut de eJobs, abilitățile digitale vor fi printre cele mai cerute în următorii ani. Din acest motiv, mulți au investit în cursuri și traininguri de specializare în această direcție”, a completat Bogdan Badea.

 

joburi remote

 

Perspectivele de angajare sunt optimiste

Nu mai departe de acum o lună, angajații începeau să fie din ce în ce mai îngrijorați cu privire la siguranța locurilor lor de muncă, însă evoluția ultimelor săptămâni ne arată că, din fericire, piața angajărilor rămâne activă. Sunt, într-adevăr, domenii și companii care au redus sau chiar au stopat angajările, dar și zone în care este nevoie de suplimentarea numărului de angajați. Încă apar joburi noi în fiecare zi”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În acest moment, aproximatov 19.000 de locuri de muncă sunt disponibile pe eJobs.ro.

Credit foto: Unsplash – Vlad Hilitanu

Ți-a plăcut articolul despre domenii de angajare în această perioadă? Citește și:

Numărul de joburi remote s-a triplat în ultima perioadă

Interviu de angajare video: nu-ți lăsa cariera în stand by

Domenii de activitate pe val în această perioadă. Aplică acum

A fost util articolul? 4
angajare

Leave a Reply