• 17 Sep. 2018
 • 2 min

TOP 3 motive pentru care să te angajezi în industria ospitalității

industria ospitalității
Autor
Iulia Vacaroiu
Iulia Vacaroiu Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orient... Arată mai mult

Părerile sunt destul de împărțite în ceea ce privește locurile de muncă din industria ospitalității. Pe de o parte ai oamenii care fug de ele de teama salariilor mici, a programului încărcat și a clienților dificili, iar pe cealaltă parte ai oamenii care aleargă direct spre ele pentru că știu cât de repede pot învăța, avansa și cât de mult pot câștiga într-un timp foarte scurt. Dar cum arată joburile din industria ospitalității în realitate?

În acest moment, pe eJobs.ro există aproape 7.000 de posturi libere în industria alimentației și HoReCa. De la ospătari, bucătari și barista până la manageri de restaurante, diversitatea joburilor arată câte posibilități există de fapt în această industrie. Dar pe lângă varietate, trei angajați ne-au recunoscut care este motivul adevărat care i-a condus către domeniile lor de interes.

industria ospitalității

1. Nu-ți trebuie experiență

„M-am angajat prima oară în vara dintre liceu și facultate. Nu prea știam să fac nimic și mi-era teamă că n-o să mă angajeze nimeni, dar am prins puțin curaj și-am aplicat la un job de barista. A doua zi m-au și sunat! Interviul a mers strună, le-a plăcut că eram entuziasmat și m-au asigurat că-mi fac ei training la cafenea și se ocupă să învăț tot ce trebuie. Și chiar așa a fost! Dacă știam că e atât de ușor să te angajezi, nu cred că așteptam să termin liceul!” – Cristi M., barista, București.

2.  Munca în străinătate

„Îmi place la nebunie să călătoresc, dar nu suport să o fac doar o dată pe an, când îmi iau concediu, așa că de la bun început am plecat de la ideea că o să lucrez într-un domeniu care-mi permite să călătoresc. Așa am ajuns să aplic la un job de asistent bucătar pe croazieră. N-a fost chiar ce mi-am imaginat că va fi. Am spălat vase, am tăiat cartofi, am stat prea puțin la soare, dar am învățat foarte multe foarte repede, iar asta mi-a oferit experiența necesară ca să mă angajez apoi la un hostel în Anglia, apoi unul în Spania și-acum la un hotel în Cipru. Următorul pe listă de Dubai, de abia aștept!” – Corina L., bucătar, Ayia Napa.  

3. Bacșișul

„Știu că sună foarte superficial, dar ăsta-i adevărul, m-am angajat pentru bacșiș! Acum câțiva ani aveam un prieten care terminase medicina și era rezident la un spital, iar în timpul liber lucra ca ospătar. Pe-atunci salariile în medicină erau ridicol de mici și nu se comparau în niciun fel cu ce puteai să câștigi la restaurant datorită tips-urilor. Asta m-a convins să mă angajez și eu pe un post de chelner. Na, la început nu făceam atât de mult, dar odată ce m-am prins că atitudinea față de client contează, atunci s-au schimbat lucrurile. Le știu numele, știu ce le place să comande, la ce mese să stea, iar patronii apreciază și ei asta.” – Radu P., ospătar, București.

Dacă te-au convins aceste trei motive să te angajezi și tu în industria ospitalității, atunci profită de cele 7.000 de locuri de muncă disponibile pe eJobs.ro în HoReCa!

 • Sună la 021.9124, linia telefonică de consiliere profesională cu tarif normal;
 • Roagă operatorul eJobs să-ți completeze CV-ul pe baza experienței tale;
 • Spune-i ce joburi te interesează și roagă-l să aplice, cu tine la telefon, la cele care ți se potrivesc;
 • Așteaptă ofertele de muncă de la angajatorii care te consideră candidatul potrivit și sună din nou la 021.9124 oricând vrei să aplici la alte locuri de muncă în mod gratuit!

 

Citește și:

Domeniile în care îți găsești cel mai ușor de lucru

Cum să-ți dezvolți un plan de carieră

Cât câștigă un lucrător comercial în România

A fost util articolul? 3
BaristaBucătarchelnerHoReCaOspătar
 • AvatarDan Cristian zice

  Eu lucrez in industria hoteliera. Chiar daca am aplicat si m_au chemat la interviu pentru un anumit post cand am ajuns la locul cu pricina ,cei de la firma angajatoare mi_au spus ca au nevoie de oameni pentru un alt post decat a fost postat anuntul.
  In concluzie patronii nu tin cont de experienta,de studiile efectuate,de specializarile pe care le ai,ei te angajeaza tot pe un salariu minim si pe post de necalificat.
  Cum este posibil ca o femeie de servici sa castige 2000/2500 de lei pe luna iar un angajat cu studii,specializari sa castige 1400/2000 de lei pe luna.

Leave a Reply