Pentru mulți, o carieră în banca bifează toate căsuțele jobului de vis. Salarii competitive, beneficii pe alese, experiențe profesionale de calitate într-o industrie înfloritoare, educație continuă și program de lucru flexibil.
În plus, în această perioadă, pe platforma eJobs.ro, găsești peste 1200 de locuri de muncă în banca, iar pentru o bună parte dintre ele nu este nevoie de experiență. Te întrebi de ce abilități ar trebui să dispui pentru a reuși să obții un loc de muncă în banca? Mai jos ai o scurtă trecere în revistă a celor mai importante!
Aptitudinile analitice au fost și vor rămâne mereu în topul căutărilor angajatorilor, când vine vorba de un loc de muncă într-o banca. Capacitatea de a analiza datele brute și de a trage cele mai bune concluzii este una apreciată în industrie. Această abilitate, uneori, poate fi testată chiar și pe parcursul interviului de angajare.
Pentru că piețele bancare și financiare sunt într-o continuă schimbare, angajatorii își doresc persoane capabile să acționeze în mod proactiv asupra problemelor și să găsească cu ușurință soluții viabile. Angajatorii vor putea trage concluzia dacă ești bun în acest domeniu atât din CV-ul tău, cât și din răspunsurile pe care le vei oferi la interviu.
Când ai un job într-o banca, nu vei lucra întotdeauna cu oameni care au același nivel de cunoștințe ca al tău. Cu toate acestea, s-ar putea să ți se ceară să transmiți informații acestor persoane într-o manieră ușor de înțeles, dar totuși profesională. De aceea, abilitățile de comunicare sunt și ele prețuite și cântărite pe parcursul unui interviu.
Cei care lucrează într-o banca se pot confrunta uneori și cu situații stresante, iar angajatorii vor să știe că ești capabil să lucrezi eficient și sub presiune sau cum este în situația de față, când compania traversează o perioadă dificilă. Într-un interviu de muncă, una dintre cele mai frecvente întrebări pe care o poate pune un angajator este „Cum te descurci cu stresul?”. Și ar trebui să-ți construiești deja un răspuns cât mai bun pentru această întrebare. Un exemplu concret de la jobul anterior ar fi chiar și mai potrivit, decât relatarea unei situații ipotetice.
Ca în orice carieră din domeniul financiar, oricine dorește să lucreze într-o banca ar trebui să fie la curent cu piețele financiare. E important să înțelegi și să poți explica evoluția pieței, precum și să anticipezi schimbările ce pot apărea. În timpul interviului, este important să menționezi interesul tău pentru activități bancare, fie prin evidențierea cunoștințelor din CV ca absolvent al unei facultăți sau curs de profil, fie prin diverse detalii strecurate în discuția cu angajatorul.
Ești la început de drum în acest domeniu? CV-ul tău nu a mai fost de mult timp actualizat, dar ți-ai dori un job în banca? Îți recomandăm să apelezi 021.9124 (tarif normal), linia telefonică de consiliere profesională eJobs. Poți suna oricând de luni până vineri, între orele 09:00-17:00, iar un operator eJobs te va ajuta gratuit cu actualizarea CV-ului și aplicarea la joburile care ți se potrivesc.
Ți-a plăcut acest articol? Citește și:
Legislatia Muncii: cele mai frecvente întrebări
Concediul fără plată te poate ajuta. Iată ce 10 avantaje oferă!