• 25 Mar. 2021
  • 2 min

Autoevaluare task-uri: cum îți măsori rezultatele când lucrezi de acasă

autoevaluare
Autor
Ana Zafiu
Ana Zafiu Contributor // Consilier în Carieră si Psiholog Organizaț... Arată mai mult

Munca remote presupune un nivel ridicat de autonomie, o capacitate bună de organizare, de planificare și de prioritizare a activităților zilnice de la job.

Totodată, este important să-ți faci o autoevaluare a activităților și rezultatele într-un mod cât mai obiectiv, ca să nu ajungi în situația de a lucra peste program sau de a livra prea puține rezultate în unele zile. Atunci când lucrezi de acasă poate fi mai dificil să te autoevaluezi, de aceea îți venim în întâmpinare cu câteva recomandări!

 

Autoevaluare task-uri

Comunică eficient

Chiar dacă nu interacționezi cu managerul sau cu echipa la fel mult ca în vremurile în care mergeai la birou, este necesar totuși să comunici constant cu ei. Comunicarea telefonică sau online poate fi o modalitate utilă de a clarifica aspecte importante care țin de activitatea ta profesională.

De asemenea, dacă acest lucru nu se întâmplă deja, ai posibilitatea de a veni chiar tu cu inițiativa de a organiza întâlniri one to one periodice în care să discutați despre proiectele și obiectivele pe care este necesar să vă concentrați în următoarea perioadă.

 

Organizează-te

Atunci când lucrezi de acasă există riscul ca atenția să-ți fie distrasă de lucruri care nu au neapărat legătură cu jobul. Astfel este posibil să nu-ți desfășori task-urile pe cât de eficient ți-ai dori.

Îți recomandăm să ai în permanență o listă cu activitățile zilnice. În acest fel vei avea mai multă claritate în raport cu acele taskuri care sunt urgente sau care sunt cele mai importante și vei reuși mult mai ușor să le prioritizezi.

Totodată vei avea posibilitatea ca la finalul fiecărei zile de lucru să evaluezi în ce măsură ai reușit să faci ceea ce ți-ai propus. 

De asemenea, vei putea să stabilești care sunt acele activități care îți consumă multe resurse de timp și în acest fel, îți va fi mult mai ușor să găsești soluții de eficientizare a task-urilor zilnice.

 

Analizează rezultatele pe care le obții

Poate te-ar ajuta să compari și să vezi dacă sunt diferențe între productivitatea ta la job din această perioadă și productivitatea din perioada în care lucrai de la sediul companiei.

Oamenii îmi spun adesea că și-au dat seama că sunt mai productivi atunci când lucrează remote, unul dintre argumente fiind legat de faptul nu mai consumă timpul în trafic.

Este constructiv să analizezi cu obiectivitate cum se întâmplă lucrurile în cazul tău și să identifici cauzele.

De exemplu, dacă productivitatea ta a scăzut, este important să stabilești care sunt cauzele și să vezi ce ai putea îmbunătăți. Dacă dimpotrivă, nivelul tău de productivitate este mai mare, ar putea fi util să stabilești ce anume te ajută, astfel încât să poți menține acele aspecte pe termen lung.

 

Cere feedback oamenilor cu care lucrezi

Un exercițiu foarte bun este să ceri feedback de la manager, de la colegi, de la echipele din alte departamente cu care interacționezi sau de la clienții tăi. Îi poți întreba dacă au sesizat o schimbare în modul în care gestionezi activitatea și dacă din perspectiva lor, există ceva ce ai putea îmbunătăți. Dacă faci acest lucru, este bine să analizezi cu obiectivitate în ce măsură acele puncte de vedere reflectă în mod real felul în care îți gestionezi jobul și apoi să identifici dacă sunt recomandări pe care le poți aplica pentru a obține rezultate mai bune.

Munca remote presupune un nivel ridicat de flexibilitate în desfășurarea activității, dar și de responsabilitate. Atunci când vezi beneficiile muncii de acasă e indicat să te bucuri de acestea, iar dacă ți-ai făcut o autoevaluare și ai descoperit că există lucruri pe care le poți îmbunătăți, atunci ar trebui să te concentrezi pe ele. 

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și: 

Cu ce avantaje vine un job într-un start-up pentru un absolvent

Șapte sfaturi pentru persoanele introvertite care vor să se afirme 

Cum primesc recomandări de joburi noi potrivite  pentru mine?

 

A fost util articolul? 7
autonomiefeedbackmunca remote

Leave a Reply