• 17 May. 2021
  • 2 min

5 joburi pentru care nu ai nevoie de calificare

calificare

Îți dorești să obții o calificare într-o meserie, dar nu ai foarte mult timp pentru cursuri și nici banii necesari urmării acestora? Contează doar să ai dorința de a învăța și să arăți că ești o persoană care se implică pentru a deprinde experiență. Pe eJobs.ro vei găsi joburi care-ți oferă formare profesională și posibilitatea de a obține o calificare chiar la locul de muncă.

Atunci când îți cauți job, ai putea evita acele anunțuri care încă din titlu par a se adresa persoanelor care au calificare. Dar e bine să le parcurgi cu atenție. Poți descoperi că ai o parte dintre abilitățile necesare lor, iar pentru restul îi poți convinge pe angajatori să investească în formarea ta. Cel mai important este să te întrebi dacă ai putea face jobul respectiv și să folosești în CV acele cuvinte din descrierea candidatului care ți se potrivesc. La interviu pune accent pe lecțiile învățate de-a lungul experiențelor profesionale anterioare pe care le poți aplica la viitorul job.

Operator producție

Cu studii medii, îndemânare și atenție la detalii, te poți califica pentru un job de operator în producție. Responsabilitățile vor fi asamblarea componentelor, realizarea de operațiuni tehnologice simple pentru care ești instruit. Angajatorii oferă calificare la locul de muncă, sporuri și bonusuri la salariu.

 

Gestionar depozit

Unul dintre cele mai ofertante domenii în ultimul an, din punctul de vedere al angajărilor, este logistica. Iar angajatorii sunt deschiși să recruteze persoane cu inițiativă, abilități de organizare și planificare, dorința de a învăța lucruri noi. Contează mult și cunoștințele de operare calculator. Te poți diferenția de ceilalți candidați dacă ai experiență în domeniu, însă angajatorii oferă cursuri de calificare şi instruire la locul de muncă. Ce poți primi pe lângă salariu? Tichete de masă, tichete cadou, asigurare medicală privată de sănătate și de accidente, zile de concediu în plus, în funcție de vechimea în muncă.

Sculer-Matrițer

Dacă ești pasionat de mecanica mașinilor, dar nu ai calificarea necesară poți aplica pentru un job de sculer-matrițer. Oamenii cu această calificare sunt greu de găsit în România și chiar dacă mulți angajatori cer specializare în domeniu, o parte dintre ei sunt deschiși să o ofere și la locul de muncă. Ai parte de formare tehnică, cursuri acreditate de calificare iar oferta de angajare cuprinde sporuri salariale și zile extra de concediu, spor pentru ore suplimentare, prime și creșteri anuale ale venitului. În plus, dacă ești la școală, ai susținerea pentru continuarea studiilor.

Gravor

În domeniul producției de materiale de construcții se caută gravori, persoane care să se ocupe de manipularea produselor în depozit, de pregătirea imaginilor înainte de sablare. Candidatul ideal are studii medii (cu sau fără diplomă de bacalaureat), cunoștințe de operare calculator și experiență în programe de editare. Nu este însă necesar să ai calificare pentru a face față sarcinilor de lucru, primești instruire la locul de muncă.

Ospătar 

Marile restaurante de tip fast-food au planuri bine definite pentru persoanele necalificate pe care le specializează la locul de muncă. Contează atitudinea pozitivă, orientarea către clienți, dorința de a lucra în echipă. Te poți califica la job ca ospătar, experiența anterioară nefiind necesară. Ai flexibilitate în alegerea programului, poți opta pentru lucrul între 4 și 12 ore pe zi sau în weekend. Salariul crește odată cu timpul petrecut în companie, începând de la 3 luni și ai parte totodată și de programe de instruire și dezvoltare.

Ca să-ți fie mai ușoară tranziția către un job mai bun sau chiar către un alt domeniu de activitate, îți suntem alături cu locurile de muncă potrivite pentru tine pe eJobs.ro! Curaj! Aplică!

 

Ți-a plăcut articolul despre 5 joburi pentru care nu ai nevoie de calificare? S-ar putea să-ți placă și:

Joburi care nu cer studii superioare, dar te ajută în avansare

5 joburi care necesită și o doză de curaj

 

 

 

A fost util articolul? 7
calificare

Leave a Reply