• 8 Jul. 2019
  • 2 min

Tocmai ai dat examenul de Bacalaureat? Uite ce poți să faci pentru cariera ta! 

bacalaureat
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 s-a încheiat săptămâna trecută, ultima probă scrisă fiind cea aleasă în funcție de profilul și specializarea fiecăruia. Dacă te numeri printre cei 136.000 de candidați care s-au înscris pentru a susține examenul de Bacalaureat și de săptămâna asta ai mai mult timp liber, atunci îți venim în ajutor cu o listă de activități pe care le poți face vara asta pentru viitoarea ta carieră, dar și pentru dezvoltarea personală.

Iată în ce activități te poți implica în această vară!

 

Învață o limbă străină

O limbă străină reprezintă un avantaj la angajare. De ce să nu profiți de timpul liber pentru a învăța de la zero o limbă străină sau pentru a o îmbunătăți pe cea pe care o cunoști deja. Poți face asta înscriindu-te la un curs fizic sau online. În ajutor îți pot veni și diverse aplicații care-ți vor ușura învățarea. 

De ce să înveți o limbă străină? Cunoscătorii de limbi străine se numără printre cei mai căutați candidați de pe piața muncii. Se caută, cu precădere, cei care cunosc limbile străine „exotice” precum olandeza, daneza sau suedeza.

 

Mergi la o tabără de vară în România sau în străinătate 

Participarea la astfel de tabere te vor ajuta să cunoști oameni noi, din întreaga țară sau lume. În taberele din străinătate e și mai captivant pentru că nu-ți faci doar prieteni din întreaga lume, dar vei aprofunda și o limbă străină. 

De asemenea, poți să-ți alegi o tabără cu o tematică de interes pentru tine. Spre exemplu, poate fi vorba atât despre taberele de antreprenoriat, de dezvoltare personală sau cele de leadership. 

 

Urmează cursuri online 

Învățatul continuu este o parte vitală pentru dezvoltarea viitoarei tale cariere. Iar vara, când e foarte cald afară, ai putea să apelezi la ajutorul tehnologiei și informației disponibile online. Pe lângă faptul că vei sta într-un mediu confortabil pentru tine, vei învăța ceva nou sau poate vei descoperi o altă pasiune sau un hobby diferit. 

 

Participă la evenimente

Evenimentele de carieră constituie bune oportunități de a cunoaște angajatorii din piața muncii sau angajații care lucrează în companiile tale favorite. Asta te va ajuta să-ți faci o părere despre cultura organizațională și valorile companiei, dar și să afli dacă te potrivești cu aceasta. Profită de evenimentele organizate de companii și caută medii în care să cunoști oameni noi. 

 

Poți să faci un internship 

O oportunitate bună de a învăța lucruri noi, dar și de a câștiga bani pentru mare este participarea la un program de internship. Tot mai multe companii creează astfel de programe ca să-și pregătească viitorii angajați. E de ajuns să profiți de ele. 

 

Implică-te în voluntariat

Voluntariatul este o metodă excelentă prin care poți să creezi relații de prietenie cu oameni din întreaga țară. Mai mult, implicându-te în astfel de programe vei învăța să-ți gestionezi timpul, dar și să dobândești anumite competențe care te vor ajuta în viitoarea ta carieră. Dacă ești o persoană curioasă, care vrea să învețe întotdeauna ceva nou, atunci nu rata oportunitatea de a face parte dintr-o echipă de voluntari.

E important să investești în viitoarea ta carieră și să-ți găsești jobul ideal pentru tine. Iar pentru asta îți vine în ajutor www.primul-job.ro!

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Cum dezvolți competențe noi pentru a face față unui job

De ce să-ți iei primul job în IT

Vezi ce locuri de muncă pentru elevi ți se potrivesc

A fost util articolul? 0
#PrimulJobcursuri pentru tineriprimul job

Leave a Reply