• 14 Apr. 2015
  • 2 min

Cateva obiceiuri sanatoase out of the box.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Adrian Niculescu   http://www.facebook.com/adrianniculescucom http://www.linkedin.com/in/adrianniculescu http://www.meetup.com/entrepreneursinromania Comunitate manageri, antreprenori si profesionisti http://www.feedforward.ro – Resurse pentru succes   Este suficient sa deschizi Facebook si sa vezi ca majoritatea discutiilor […]

Adrian Niculescu

 

http://www.facebook.com/adrianniculescucom

http://www.linkedin.com/in/adrianniculescu

http://www.meetup.com/entrepreneursinromania Comunitate manageri, antreprenori si profesionisti

http://www.feedforward.ro – Resurse pentru succes

 

Este suficient sa deschizi Facebook si sa vezi ca majoritatea discutiilor sunt despre ce am pus pe masa de Sarbatorile pe care tocmai le-am petrecut si unde am fost in aceste zile.

 

Sunt obiceiuri frumoase dar Sarbatorile de Paste nu sunt despre mancare ci despre oportunitatea pe care o avem in fiecare an de a deveni altfel, mai buni. De fapt, avem aceasta oportunitate in fiecare zi si indiferent cat de mult gresim la tot pasul exista intotdeauna spatiu sa facem lucrurile altfel, mai bine.

 

As dori sa scriu in acest articol despre doua obiceiuri foarte simplu de implementat si care va pot aduce plusuri in viata.

 

Primul din ele este de a dona sange. Am vrut de multe ori sa fac asta dar am inceput cu adevarat sa actionez in vara lui 2013. De atunci mi-am propus un ritm de 4 donatii pe an si ma tin de acest obicei nou. 

 

Problema este ca la capitolul sange cererea este mai mare decat oferta, nu exista substitut, deci necesarul de sange nu poate fi acoperit decat din donatii. Pentru organismul nostru este foarte benefic sa donezi sange iar mai mult decat atat poti salva o viata.

 

Al doilea obicei este acela de a face sport dimineata. Deja aud voci – dimineata trebuie sa duc copiii la gradinita, etc. Cum sa raspunde la acestea? Trezeste-te cu o ora mai devreme. Este un obicei foarte bun sa faci sport dimineata mai ales ca efectul pozitiv asupra organismului este mult mai mare decat daca faci seara.

 

Nu sunt sau mai bine zis nu eram genul foarte sportiv, dar am inceput sa alerg dimineata (dupa mai multe incercari fara succes de a face din asta un obicei constant) la inceputul lui 2014 si anul trecut am finalizat doua maratoane – la Paris si Bucuresti iar anul acesta ma pregatesc pentru patru.

 

Ambele obiceiuri au putut fi instalate doar prin persistenta, cel putin pentru alergat abia dupa mai multe luni aveam ceea ce se numeste un echipament adecvat.

 

Totul este sa vrem si sa ne apucam de treaba! La cat mai multe obiceiuri sanatoase!

 

A fost util articolul? 0

Leave a Reply