• 11 Apr. 2024
  • 1 min

Ce i-ar determina pe români să reconsidere schimbarea jobului

Ce i-ar determina pe români să reconsidere schimbarea jobului

Pe fondul inflației și nu numai, tot mai multe persoane au pornit în căutarea unui nou loc de muncă care să le satisfacă aspirațiile financiare, profesionale, dar și personale. Potrivit celui mai recent sondaj derulat de eJobs.ro, 47% dintre cei intervievați se află în prezent în căutarea unei alte oportunități profesionale. Pe de altă parte, 40,6% dintre respondenți, deși nu au făcut un obiectiv din schimbarea jobului, sunt deschiși să aplice pentru noi oportunități dacă găsesc un rol care li se potrivește. Doar 12,5% dintre participanți susțin că momentan nu își caută activ un nou loc de muncă.

Un aspect care reiese în mod clar din sondaj este faptul că un salariu mai mare reprezintă principalul obiectiv pentru cei care plănuiesc schimbarea jobului, acest aspect fiind menționat în 78,2% dintre răspunsuri. Urmează posibilitatea de a lucra de acasă, menționată de 37,2% dintre respondenți, și apoi oportunitățile de avansare în carieră (35,9%), beneficiile extrasalariale (33,7%), proiectele motivante (35,2%) sau mai multă stabilitate la locul de muncă (29,9%). De asemenea, oamenii mai sunt interesați și de aspecte precum relațiile cu colegii sau managerul.

Descoperă ce aspecte îi „dor” și pe alții acum

În ceea ce privește posibilitatea de a rămâne la actualul loc de muncă, mărirea salariului reprezintă cel mai important factor, conform a 71,8% dintre respondenți. Alte aspecte care i-ar putea determina să rămână includ regândirea pachetului de beneficii extrasalariale (39,2%), un program flexibil (35,3%) sau mai multe zile de concediu (23,2%). Mai mult, pentru un procent semnificativ de participanți, influența colegilor sau a managerului contează în luarea deciziei.

Există însă și situații în care candidații ar refuza un job. Dintre acestea, 50,1% menționează un salariu nesatisfăcător ca principal motiv de refuz. De asemenea, 33% nu ar accepta lipsa de compatibilitate între propriile valori și cultura companiei, iar 14,6% ar evita un job într-o companie cu un brand puternic, dar cu puține oportunități de dezvoltare profesională.

Sondajul a fost realizat în perioada martie-aprilie, pe un eșantion de 1.002 respondenți, angajați în prezent. Domeniile cu cea mai ridicată reprezentativitate au fost vânzări, construcții / instalații, administrativ / logistică, IT / software, alimentație, HoReCa și auto.

 

Ți-a plăcut articolul Ce i-ar determina pe români să reconsidere schimbarea jobului? Citește și: 

Model CV 2024. Descarcă aici model CV eJobs

Cum te pui în valoare la interviu. Idei pentru a convinge recrutorul

Analiza primelor luni din 2024 pe piața muncii din România

 

A fost util articolul? 0
motive schimbarea jobuluischimbarea jobului

Leave a Reply