• 26 Jan. 2017
  • 9 min

CEO-ul Eurosport DHS: Ne mărim echipa cu ingineri care pot deveni intraprenori

La 27 de ani, Tianqi Yang conduce de 2 ani un business de peste 263 milioane lei. În 2017 deschide un nou sediu în București și începe să recruteze 60 de persoane la nivel național.

Despre Tianqi Yang, CEO-ul Eurosport DHS, se poate spune că este o prezență discretă în online. Îi place să se implice pe teren și să încheie parteneriate durabile. Cele mai multe referințe sunt despre colaborarea Eurosport DHS cu Asociația Curtea Veche și Casa Regală a României – totul pentru a oferi cărți și biciclete copiilor. Și întâlnirea nu putea fi mai plăcută în contextul în care și eJobs susține performanța a trei copii extraordinari prin Povestea unui CV Magic.

Am vorbit despre copii, despre modele și despre cum putem să creștem frumos prin responsabilitate: „Viitorul României este în mâinile tinerilor de pe băncile școlii de astăzi. Proiectul Cărțile Copilăriei coincide cu misiunea companiei, de a conștientiza publicului larg beneficiile ciclismului pentru viața personală și socială. Am susținut turul ciclist în scopul caritabil al strângerii de fonduri pentru donarea de cărţi către copiii între 8-14 ani şi pentru promovarea lecturii la nivel naţional. Implicarea în acest proiect a avut efecte pozitive și asupra echipei: „Cel mai mare beneficiu adus firmei noastre de acest proiect constă în faptul că toți angajații implicați au simțit că munca lor are impact pozitiv în viața oamenilor”, spune Tianqi Yang.

Foto_Tianqi Yang

CEO-ul Eurosport DHS, Tianqi Yang, conduce de doi ani, un business care în 2016 a ajuns la afaceri de 263 milioane lei.

Și nu este singurul proiect de responsabilitate socială în care CEO-ul Eurosport DHS și-a implicat echipa. Excursia de Studiu din Olanda, Cupa DHS, cel mai apreciat concurs de educație rutieră și Promovarea învățământului profesional dual – oportunitatea tinerilor de a face practică în cadrul Eurosport DHS sunt doar câteva dintre inițiativele prin care Tianqi Yang arată că un business responsabil se implică și în viața comunității.

Tianqi Yang vorbește în premieră pentru eJobs despre cum a ajuns CEO al Eurosport DHS, despre cât de mult a contat experiența în S.U.A. și modelul american pentru a-și atinge trei obiective importante în business. Din 2015 și până acum a crescut cifra de afaceri a companiei cu 30% și a mărit echipa la 245 de colegi implicați în producerea și vânzarea a 300.000 de biciclete.

Cum a fost ales CEO al Eurosport DHS

 

În 2014, Tianqi Yang a fost invitat în România de către cei 5 acționari Eurosport DHS (dintre care 2 acționari de origine chineză și 3 germani din grupul Prophete). Inițial i-a refuzat de două ori pentru că nu găsea legătura dintre bicicletă, ca produs, și filosofia lui de viață. Însă a analizat propunerea și și-a dat seama că prin implicarea într-un business cu biciclete poate să rezolve, cel puțin la nivel local, multe dintre problemele globale. În plus, are studii în economie la Universitatea Loyola Marymount din Los Angeles, California și, doi ani după absolvire, a lucrat la Wilderness Trails Bike din S.U.A.

A treia oară a revenit el la investitori: „Totul a început prin trimiterea unei scrisori oficiale de intenție către toți membrii din conducerea companiei, în timp ce lucram la compania Wilderness Trails Bike din Statele Unite ale Americii. După două luni, am fost chemat la o întâlnire unde investitorii chinezi împreună cu cei trei parteneri germani au decis că sunt în măsură să pun în aplicare cunoștiintele mele, dobândite în domeniul afacerilor de biciclete, la nivel industrial, comercial și diplomatic”, spune Tianqi Yang.

Jobul său a presupus și o perioadă de testare: „Am început lucrul la Eurosport DHS în ianuarie 2015. Mi s-a oferit o perioadă de testare de 2 ani, pentru a dovedi abilitățile mele de conducere. Totodată, mi s-a menționat că acestă funcție necesită un candidat care trebuie să cunoască trei limbi (Româna, Engleza și Chineza), eu fiind cea mai bună alegere pentru acest post care presupune și loialitate”, povestește CEO-ul Eurosport DHS.

I s-au stabilit 3 obiective precise. Primul a fost crearea unei asocieri între compania pentru care a lucrat în Statele Unite ale Americii și grupul Eurosport DHS, în ceea ce privește producția la o calitate ridicată a jantelor de biciclete, aspect ce s-a concretizat ca rezultat, într-un profit de 90.000 euro, încă din primul an. Acest proiect este încă profitabil prin creșterea cifrei de afaceri.
Cel de-al doilea obiectiv a fost separarea companiei în 5 societăți independente, fiecare cu obiectul ei de activitate și supravegheată de un auditor intern și extern. Acest proiect a fost finalizat la sfârșitul lunii decembrie 2016.
Al treilea obiectiv a fost implicarea companiei Eurosport DHS în diverse programe de responsabilitate socială pentru a determina o creștere a vizibilității companiei pe piața globală și europeană de biciclete. Compania se implică acum și în cluburi renumite din industria bicicletelor ca European Cycling Federation și Cycling Industry Club.

Ce l-a motivat să lase S.U.A. pentru România

 

Există două motive care au stat la baza deciziei sale de a veni în România pentru a conduce un business în domeniul producției de biciclete. Ambele au avut legătură cu jobul său anterior. Tianqi Yang povestește 80% dintre angajații companiei Wilderness Trails Bike din USA, unde a lucrat, erau amatori de biciclete și cicliști profesioniști. „Astfel am avut șansa de a călători cu ei la competiții extraordinare ca Dawneyville Downhill Championship și Sea Otter Classic, obținând o perspectivă reală asupra domeniului și interacționând cu oameni pasionați a căror viață se învârte în jurul bicicletelor. La nivel spiritual, am devenit loial acestui produs”, spune CEO-ul Eurosport DHS.

Eurosport DHS 2

În România, Tianqi Yang și-a propus să implice compania în competiții sportive și să sprijine CSA Steaua Cycling Team.

„În al doilea rând am avut onoarea de a lucra pentru un super erou și un cetățean global în adevăratul sens al cuvântului, care m-a învățat să nu am regrete și să nu renunț la drumul ales. Primul meu proiect de cercetare stabilit de către CEO Patrik Saidler s-a numit “Silver Bullet Project”, un proiect extrem de ambițios care avea ca scop convingerea guvernului american să impoziteze extracția prin fracturarea petrolului de șist și a gazelor naturale. Astfel, se facilita exportul de gaze naturale lichide din S.U.A. în China și alte țări în curs de dezvoltare, a căror energie electrică se bazează, în prezent, pe consumul de cărbune”, povestește Tianqi Yang. Cu acest plan a simțit că poate „omorî trei păsări dintr-o singură lovitură”: 1. rezolvarea crizei privind datoria externă a S.U.A., 2. menținerea și oprirea din creștere a temperaturii Oceanului și 3. salvarea multor vieți care suferă din cauza poluării aerului.

„Prin această cercetare am înțeles legătura dintre problemele economice și politice ale mediului. M-a făcut să cred că bicicleta reprezintă doar o mică parte dintre soluțiile pe care le pot controla și prin care pot rezolva aceste probleme de la nivel global. Prin Eurosport DHS pot să încep să produc impact socio-economic la nivel local”, declară CEO-ul.

A ales România pentru că este entuziasmat de numărul de oameni dornici să creeze, însă este de părere că firmele din țară mai au de lucru pentru a construi platforme pe care oamenii vor crea propria versiune a realității.

2 ani la Eurosport DHS

 

Tianqi Yang a preluat Eurosport DHS în ianuarie 2015, compania fiind prezentă în România încă din anul 1999, la Petroșani. Investitorii chinezi au ales România deoarece industia bicicletelor necesita un număr mare de lucrători și, în 1999, exista surplus de muncitori în special în Județul Hunedoara, unde multe firme industriale s-au desființat”, povestește Tianqi Yang. „Autoritățile locale au oferit un mediu atractiv, iar pe piață există în continuare cerere de biciclete. Acum producem anual 300.000 de biciclete pe care le și vindem”, adaugă CEO-ul Eurosport DHS. În 2006, grupul german Prophete a intrat în acționariat prin achiziția unui pachet de 30% din capital (ulterior a ajuns a 40%), iar Eurosport DHS a inaugurat fabrica de biciclete din Deva. Obiectivul a fost să devină nu doar cea mai mare fabrică din România, dar și unul dintre cei mai mari exportatori de biciclete din Europa.

Business-ul nu a fost lipsit de provocările dezvoltării: „La început, fiind primul producător din industria bicicletelor, a fost nevoie de experți din străinătate pentru a dezvolta resurse umane calificate pentru acest domeniu”, spune Tianqi Yang.

În 2015, în momentul în care a preluat conducerea Eurosport DHS a găsit aici mulțime de oameni specializați în diferite domenii: „Unele persoane m-au uimit prin loialitatea și dedicarea lor față de această companie. Desigur că în orice companie există și puncte slabe, dar eu sunt cu adevărat norocos că am preluat o asemenea companie și intenționez să o duc la un alt nivel”, declară CEO-ul.

Având obiective bine stabilite încă de la început, se poate mândri deja cu rezultate: „Eurosport DHS a avut o evoluție foarte bună în ultimii 2 ani, a înregistrat o creștere considerabilă față de anii precedenți. În 2016, compania noastră a luat locul I la categoria Industrie, fiind cotată, la nivel național, ca una dintre cele mai bune companii producătoare de biciclete de către Camera Comerț și Industrie Hunedoara. Totodată, la nivel local, ni s-au atribuit numeroase premii pentru rezultatele financiare deosebite obținute în anul 2015”, spune Tianqi Yang.

Ce aplică în business din modelul american

 

„Cel important lucru pe care l-am învățat este acela de a pune suflet în ceea ce fac și de a avea obiective înalte. Un obiectiv bine stabilit este mult mai eficient decât banii, întrucât determină oamenii să lucreze împreuna, ca o echipă”, este de părere Tianqi Yang. Cel de-al doilea lucru important pe care l-a învățat este referitor la puterea relațiilor deoarece cele mai multe informații le poți obține prin interacțiunea și discuțiile cu oamenii.

Eurosport DHS - 1

Disponibilitatea de a învăța și de a dezvolta relații cu ceilalți colegi sunt două calități esențiale în sport și în echipa Eurosport DHS.

2 abilități stau la baza echipei lui Tianqi Yang

 

Tianqi Yang încurajează cultura Eurosport DHS și susține tinerii talentați, dornici să învețe pentru care are și un sistem de promovări: „Mare parte dintre tinerii care s-au angajat la Eurosport DHS în 1999 au rămas alături de noi și sunt azi specialiști sau manageri. Unii dintre colegi au devenit antreprenori pe baza cunoștintelor acumulate în această afacere”. CEO-ul este încrezător în puterea exemplului: „Fiecare dintre colegii cu vechime în companie transmite un mesaj puternic tinerilor de azi. Munca serioasă poate aduce în viața unui om satisfacții multiple, atât în plan financiar, cât și al dezvoltării personale durabile, indiferent de mediul social din care provine”, spune Tianqi Yang.

O abilitate importantă de care ține cont când recrutează noi colegi este disponibilitatea de a învăța: „Suntem dispuși întotdeauna să îi învățăm pe aceia care ne împărtășesc valorile și principiile. Apreciem oamenii care dezvoltă relații de încredere cu ceilalți colegi, pentru că numai oamenii care sunt capabili să aibă încredere în ceilalți, pot crede cu adevărat în abilitatea umană de a transforma viitorul într-unul sustenabil pentru toate generațiile viitoare”, declară CEO-ul.

Venim la muncă fericiţi deoarece ideile noastre pot deveni o parte dintre modelele de afaceri unice şi creative.

Fericirea vine din intraprenoriat

 

La Eurosport DHS, fiecare angajat are oportunitatea să își pună în valoare ideile și să vadă cum prind contur: „Suntem fericiţi să lucrăm într-un mediu proactiv în care ne manifestăm spiritul antreprenorial. Compania noastră se află în acest moment într-o etapă de expansiune către un grup de firme specializate, fiecare firma având un scop propriu, specific, de a deveni cea mai bună în domeniul respectiv, fie că vorbim de producţie, vânzări, customer care şi altele. Venim la muncă fericiţi deoarece ideile noastre pot deveni o parte dintre modelele de afaceri unice şi creative. Cu alte cuvinte, noi creăm viitorul nostru mediu de lucru”, declară CEO-ul Eurosport DHS.

Tianqi Yang este atent la starea de fericire a echipei sale: „Încurajăm oamenii să gândească individual şi să crească încrederea în ideile proprii de îmbunătăţire a activităţii organizaţiei. Munca lor nu are cum să fie monotonă câtă vreme ei sunt parte a acestei organizaţii în continuă evoluţie”.

Procedurile care aduc eficiență în munca zilnică ne lasă mai multă capacitate mentală pentru creativitate.

Eurosport DHS

Eurosport DHS a fost alături de CSA Steaua Cycling Team la Turul Salonicului, competiție la care reprezentanții noștri au fost la înălțime. Ambiția de a fi în top și de a se dezvolta continuu definește și echipa Eurosport DHS.

Un business fericit este competitiv

 

Eurosport DHS se poziționează ca unul dintre cei mai mari producători de biciclete din România. Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, citate de zf.ro, Eurosport DHS se află pe locul 163, în topul celor mai mari 200 de exportatori locali din 2015. Spre deosebire de alți producători locali, Eurosport DHS livrează și pe piața locală nu doar la export.

Piața nu este lipsită de competitori față de care încearcă să se diferențieze: „Flexibilitatea este punctul nostru forte. Avem diferite linii de producție pentru diferite nevoi ale clienților, oricât de provocatoare ar fi. Un alt lucru care ne diferențiază de competitori este principiul nostru de calitate. Sunt clienți care ne cer să producem anumite tipuri de biciclete care nu sunt conforme standardelor noastre de calitate, pentru siguranța consumatorului final”, spune CEO-ul.

Tianqi Yang are și rețeta pentru un business fericit: „Poate suna ciudat, dar primul ingredient este eficiența procedurilor. Procedurile care aduc eficiență în munca zilnică ne lasă mai multă capacitate mentală pentru creativitate. Din punct de vedere psihologic, cei mai eficienți angajați, sunt, de obicei, și cei mai creativi. O companie bună sprijină angajații să atingă eficiența prin proceduri bine puse la punct”, adaugă CEO-ul.

Al doilea ingredient este ambiția: „Doar într-o companie cu ambiție nelimitată, fiecare angajat are loc de a se dezvolta personal într-un ritm constant. Oamenii sunt fericiți atunci când sunt valorizați și au șansa de a crește”, este de părere Tianqi Yang.

Asociatia Curtea Veche tur ciclist

Tianqi Yang a susținut alături de Alteța sa Regală Principele Nicolae proiectul Cărțile Copilăriei. Eurosport DHS a donat 50 de biciclete copiilor din fiecare oraș prin care a trecut turul ciclist.

Se implică în formarea generațiilor viitoare

 

În 2015, Tianqi Yang și echipa sa au sprijinit proiectul Cărțile Copilăriei, considerând că viitorul României este în mâinile tinerilor de pe băncile școlii de astăzi. Totodată, prin contribuția la strângerea fondurilor pentru cărți, au promovat o conduită sănătoasă „mens” și „corpore” : lectura, lărgirea orizonturilor formării educaționale și ciclismul.

Un alt proiect important a fost Excursia de Studiu din Olanda. Doi ani la rând, Eurosport DHS a sponsorizat acest proiect şi multe delegaţii române din Sibiu şi Deva au preluat ceea ce au învăţat în Olanda şi au aplicat cunoştinţele dobândite în vederea construirii şi materializării unor proiecte de infrastructură pentru ciclism.

Eurosport DHS susține și Cupa DHS, cel mai apreciat concurs de educaţie rutieră, ajuns în 2016 la a VII-a ediţie. Concursul de îndemânare pe bicicletă și legislație rutieră implică elevi și profesori și este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației. Echipa DHS a participat la etapele judeţene ale competiţiei în principalele oraşe şi zone geografice ale ţării.

Un alt proiect desfășurat în 2016 a fost Promovarea învățământului profesional dual – proiect pilot în parteneriat cu Ministerul Educaţiei. 120 de elevi de la Colegiul Tehnic Transilvania au efectuat stagiul de practică în cadrul Eurosport DHS. „În prezent, proiectul se bucură de un mare succes, în cadrul companiei noastre efectuând practică peste 200 de elevi”, spune CEO-ul Eurosport DHS.

Începe să recruteze 60 de oameni la nivel național

 

În 2017, Tianqi Yang vrea să deschidă o nouă reprezentanță în București și începe să recruteze cel puțin 60 de oameni la nivel național. Este în căutare de ingineri și mecanici cu experiență. Din cele 60 de posturi, 40 sunt posturi urgente în domeniul vânzărilor, în customer service și marketing. „Recrutările rămân deschise tot timpul anului, planul fiind să ne mărim echipa treptat. La nivel de business, obiectivul nostru pe termen mediu este să investim în firme de vânzări în alte țări europene care au branduri proprii”, spune CEO-ul companiei.

Anunțurile de recrutare sunt prezente pe eJobs. În această perioadă, are 5 posturi de Reprezentant Vânzări pentru București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Brașov. Candidatul ideal are experiență în vânzări, este pasionat de ciclism și are cunoștințe excelente despre biciclete și componente. În plus, contează abilitățile soft de comunicare și negociere. Pachetul de beneficii cuprinde: salariu atractiv, mașină de serviciu, tabletă, trainiguri și cursuri pentru dezvoltare personală și profesională. Pentru cei care sunt în căutarea unui job cu program flexibil, remunerat pe baza performanțelor, Eurosport DHS angajează Consilier Vânzări pentru Timișoara și Sibiu.

Tianqi Yang lansează una dintre întrebările cheie din timpul interviului. O adresează candidaților finaliști pentru un post care presupune colaborarea cu CEO-ul. Spune că le lasă timp de gândire un minut și iese din sală: „În timpul tău liber, îți place să faci lucruri pentru tine sau pentru alții?  Care este motivația? Alegerea ta face parte din filosofia ta de viață?”.

Vă invităm să ne lăsați răspunsurile într-un comentariu. Abordările originale vor ajunge la CEO-ul Eurosport DHS. 

A fost util articolul? 0
  • AvatarDaniel zice

    În managementul zilnic ma ajută foarte mult regala celor trei 8. Anume, 8h de odihnă, 8 h de muncă, 8h pentru voie bună(timp liber).Timpul liber îl investesc în cunoaștere ( experiențe noi ) cu gândul că voi transmite informația prelucrată celorlalți oameni.Astă este si secretul, să învâț să îmi placă ce fac și apoi să transmit emoția și celorlalți.Filosofia mea de viața este KAIZEN, îmbunătățirea și simplificarea lucrurilor din viața personală și profesională.Din moment ce sunt conștient de această direcție și fel de a utiliza resursele , sunt în mare parte conștient.

    Mulțam fain și să auzim de bine,

    Un om

Leave a Reply