• 26 Oct. 2015
  • 2 min

Cinci paşi pentru o scrisoare de intenţie personalizată

Foto captură scrisoare

Reţeta găsirii unui job include, de cele mai multe ori, un CV personalizat însoţit de o scrisoare de intentie pe măsură.

Candidaţii  ignoră, de cele mai multe ori, importanţa pe care o are o scrisoare de intenţie bine scrisă în obţinerea locului de muncă mult dorit. Mulţi petrec ore bune ca să-şi adapteze CV-ul pentru o poziţie anume, dar„uită” să-şi personalizeze scrisoarea de intenţie, scriu americanii de la Forbes.  Felul în care începi scrisoarea de intenţie şi exemplele pe care le dai în paragrafele următoare  contează foarte mult în faţa viitorul tău posibil angajator.

Găsești aici scrisoare de intenție model  

Adresează-te unei persoane

 

Întotdeauna ar trebui să ţii cont că scrisoarea ta de intenţie va fi citită de o persoană anume aşa că asigură-te că destinatarul documentului este chiar omul în cauză.  O astfel de abordare din partea ta îi arată reprezentantului companiei care a scos postul la concurs că eşti dispus să te documentezi.  Dacă anunţul de angajare nu include şi un nume, caută persoana care se ocupă de recrutare. Dacă ai avut ghinion, încearcă să dai de şeful departamentului pentru  care te-ai decis să aplici.

Pune organizaţia şi jobul  în centrul atenţiei

 

Partea introductivă a scrisorii de intenţie este locul perfect în care să-i spui managerului de recrutare că înţelegi de ce poziţia deschisă şi compania care angajează sunt speciale. Dacă ai dificultăţi cu partea introductivă, uită-te pe site-ul companiei, analizează-i prezenţa în social media şi profilele de LinkedIn ale angajaţilor, astfel încât să te concentrezi pe motivele principalele pentru care îţi doreşti jobul.  Sigur, cu toţii ne dorim un salariu mai mare, dar trebuie să explici de ce eşti entuziasmat tocmai de postul deschis şi nu de un altul.

Descrie-ţi experienţele şi transferă-le în prezent

 

Următoarele două paragrafe ar trebui să descrie cele mai importante roluri pe care le-ai avut, abilităţile dobândite şi experienţele cu care ai rămas, precum şi felul în care vei aplica toate lucrurile câştigate în trecut la noul loc de muncă.  Caută să evidenţiezi responsabilităţile specifice pe care le-ai avut într-un anumit rol şi care sunt cele mai apropiate de responsabilităţile de la jobul dorit. E foarte important să oferi exemple despre cum poţi folosi la noul loc de muncă ceea ce ai învăţat din experienţele anterioare.

Alege exemplele potrivite

 

Te întrebi cum îţi dai seama ce joburi şi ce tip de calificări prezente în CV-ul tău ar trebui să scoţi în evidenţă pentru noul post? Simplu. Poziţia actuală sau cea mai recentă ar trebui să se regăsească, de obicei, în scrisoarea ta de intenţie. Pentru un al doilea exemplu, întoarce-te la descriere jobului de care eşti interesat  şi evidenţiază cele trei lucruri pe care doreşte compania să le regăsească în candidatul ideal. Dacă nu ai exact abilităţile cerute, oferă exemple cât mai apropiate.

Încheie în forţă

 

La fel ca restul scrisorii de intenţie, şi finalul ei ar trebui să fie personalizat. Poate că nu eşti suficient de calificat pentru poziţia în cauză, dar în niciun caz nu ar trebui pui accentul pe minusurile tale în încheierea scrisorii de intenţie. Arată-i responsabilului cu recrutarea că experienţa ta, deşi neaşteptată, poate fi un câştig pentru respectivul angajator.

A fost util articolul? 8
model scrisoare de intentiescrisoare de intentie
  • AvatarIVAN ANA -SIMONA zice

    Buna ziua,

    Incat sunt in cautarea unui servici intr-o companie, imi doresc sa socializez si sa imi fac o cariera noua decat cea pe care o au ca economist.

    Cu respect,

    Ivan Ana-Simona

Leave a Reply