• 26 Jul. 2018
 • 2 min

Compară-ți salariul în timp real cu Paylab.ro!

Paylab Romania Comparator Salarii
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Ai auzit vestea cea bună? Tocmai am lansat Paylab.ro, primul comparator de salarii din România. La nivel internațional, Paylab funcționează din 2007, iar în prezent este activ în 17 țări din Europa, dar și în Africa (Kenya, Nigeria și pe Coasta de Fildeș). În țara noastră deține cea mai mare bază de date salariale, cu aproape 150.000 de salarii (salariu net) introduse până acum, ceea ce înseamnă că-ți poți compara salariul cu ușurință pentru a afla dacă este mai mic sau mai mare decât media, raport care te va ajuta să-ți negociezi viitoarele măriri sau noi joburi.

„Salariile a fost dintotdeauna un subiect fierbinte, atât pentru angajați, cât și pentru angajatori. Cu atât mai fierbinți cu cât vizează unul dintre cele mai mari tabuuri organizaționale. Este vorba despre cât câștigăm comparativ cu colegii sau cu alți specialiști din industrie. Mai mult, candidații se confruntă cu o dilemă reală atunci când se prezintă la un interviu de angajare. Ei nu știu care ar fi salariul «corect» pentru o anumită poziție”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Paylab tocmai asta face – ia salariul real al utilizatorului și o serie de indicatori pentru un calcul actualizat. Și astfel oferă o poziționare reală în termeni de venituri față de alți specialiști cu aceeași pregătire și experiență. Comparația se poate face față de specialiștii din aceeași industrie și același județ.

„Odată cu introducerea Paylab în România, facem primul pas către o transparentizare a politicilor salariale”, spune Bogdan Badea.

Practic, pentru utilizatori este singurul instrument prin care pot afla rapid și transparent dacă salariul pe care îl au se apropie de media pieței. Dar și care este fluctuația față de această medie, cum își pot negocia salariile și cum arată, în general, piața salariilor.

Sunt oferite, de asemenea, date comparative și pentru țările din regiune. Astfel cei care completează chestionarul își pot face o imagine despre cât ar putea câștiga dacă ar lucra în altă țară.

 

Cum funcționează Paylab.ro?

Criteriile luate în calcul pentru realizarea statisticilor comparative sunt: salariul net lunar, funcția, industria, nivelul de experiență a candidatului, studiile, vârsta, sexul, orașul de reședință, pachetul de beneficii non-financiare primit, dimensiunea companiei sau tipul de acționariat.

Comparatorul funcționează pe baza datelor introduse de utilizatori, iar acestea au o vechime de maximum 12 luni. Odată depășit acest termen, toate datele sunt automat șterse, iar sistemul le folosește pe cele introduse în urmă un an.

„În acest fel, calculele salariale vor avea în permanență un caracter actual și vor reflecta cu acuratețe mișcările din fiecare domeniu. Foarte important, de asemenea, este faptul că toate datele introduse sunt confidențiale”, a adăugat Bogdan Badea.

Paylab.ro oferă informații pentru 800 de funcții și poziții, din toate sectoarele private, precum și din instituțiile de stat. Totodată, platforma include articole și recomandări pe subiecte precum negocierea salariului sau cum să afli ce salariu poți cere la interviul de angajare. Paylab poate fi accesat pe www.paylab.ro sau din aplicația mobilă disponibilă în Google Play și App Store.

A fost util articolul? 47
negocierevenituri
 • Simona zice

  Pai.si programul in sine unde e?ca vad ca doar e descris aici.

  • Iulia VacaroiuIulia Vacaroiu zice

   Salut, Simona! Comparatorul de salarii îl găsești la adresa Paylab.ro. Am pus link și la finalul articolului. Succes!

   • Mihaela zice

    Buna, este interesant de știut la ce nivel te afli față de alți salariați pe aceleași funcții,însă fisa postului poate fi diferită,chiar daca denumirea funcției este aceeași..apoi..afli dureros că te afli sub pragul de salarizare.. la ce îți folosește? Concepția patronului despmodul m

    • Mihaela zice

     Despre modul de salarizare nu îl schimbi..iar la un alt loc de muncă, chiar daca spuneți că sunt destule joburi..ei bine, nu ești căutat cu toate că aplici frecvent..
     Sănatate..

 • Cocian Horia zice

  Ar fi interesant de stiut care este salariul dupa criteriile enuntate, daca a-ti afisa salariile, dar vreti prea multe date personale !

  • Iulia VacaroiuIulia Vacaroiu zice

   Salut, Horia! Datele înregistrate pe Paylab sunt utilizate în scop statistic, iar dacă alegi să-ți lași adresa de email pentru a primi media salarială nouă în fiecare trimestru (pentru că salariile se mai schimbă și ele), adresa ta va fi folosită doar în acest scop.

Leave a Reply