• 26 Iul. 2018
  • 2 min

Compară-ți salariul în timp real cu Paylab.ro!

Paylab Romania Comparator Salarii
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Ai auzit vestea cea bună? Tocmai am lansat Paylab.ro, primul comparator de salarii din România. La nivel internațional, Paylab funcționează din 2007, iar în prezent este activ în 17 țări din Europa, dar și în Africa (Kenya, Nigeria și pe Coasta de Fildeș). În țara noastră deține cea mai mare bază de date salariale, cu aproape 150.000 de salarii introduse până acum, ceea ce înseamnă că-ți poți compara salariul cu ușurință pentru a afla dacă este mai mic sau mai mare decât media, raport care te va ajuta să-ți negociezi viitoarele măriri sau noi joburi.

„Salariile a fost dintotdeauna un subiect fierbinte, atât pentru angajați, cât și pentru angajatori. Cu atât mai fierbinți cu cât vizează unul dintre cele mai mari tabuuri organizaționale – cât câștigăm comparativ cu colegii sau cu alți specialiști din industrie. Mai mult decât atât, mulți candidați se confruntă cu o dilemă reală atunci când se prezintă la un interviu de angajare, pentru că nu știu care ar fi salariul «corect» pentru o anumită poziție și au nevoie de un instrument care să le arate care este dinamica pieței”, a explicat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Paylab tocmai asta face – ia salariul real al utilizatorului și o serie de indicatori relevanți pentru un calcul actualizat și oferă o poziționare reală în termeni de venituri față de alți specialiști cu pregătire și experiență similare, din aceeași industrie și același județ.

„Odată cu introducerea Paylab în România, facem primul pas către o mult așteptată transparentizare a politicilor salariale din companii”, a adăugat Bogdan Badea.

Practic, pentru utilizatori este singurul instrument prin care pot afla rapid și transparent dacă salariul pe care îl au se apropie de media pieței, care este fluctuația față de această medie, cum își pot negocia salariile și cum arată, în general, piața salariilor pentru poziția și domeniul în care activează.

Sunt oferite, de asemenea, date comparative și pentru țările din regiune, astfel încât cei care completează chestionarul își pot face o imagine despre cât ar putea câștiga dacă ar lucra în altă țară.

 

Cum funcționează Paylab.ro?

Criteriile luate în calcul pentru realizarea statisticilor comparative sunt: salariul net lunar, funcția, industria, nivelul de experiență a candidatului, studiile, vârsta, sexul, orașul de reședință, pachetul de beneficii non-financiare primit, dimensiunea companiei sau tipul de acționariat.

Comparatorul funcționează pe baza datelor introduse de utilizatori, iar acestea au o vechime de maximum 12 luni. Odată depășit acest termen, toate datele sunt automat șterse, iar sistemul le folosește pe cele introduse în urmă cu mai puțin de un an.

„În acest fel, calculele salariale vor avea în permanență un caracter actual și vor reflecta cu acuratețe mișcările din fiecare domeniu de activitate. Foarte important, de asemenea, este faptul că toate datele introduse sunt confidențiale”, a adăugat Bogdan Badea.

Paylab.ro oferă informații pentru aproape 800 de funcții și poziții, din toate sectoarele private, precum și din instituțiile de stat. Totodată, platforma include articole și recomandări pe subiecte precum negocierea salariului, statistici salariale, informații despre cele mai bine plătite abilități ale candidaților sau cum să afli ce salariu poți cere, înainte de a merge la un interviu de angajare. Paylab poate fi accesat pe www.paylab.ro sau din aplicația mobilă disponibilă în Google Play și App Store.

A fost util articolul? 30
negocierevenituri
  • Simona zice

    Pai.si programul in sine unde e?ca vad ca doar e descris aici.

    • Iulia VacaroiuIulia Vacaroiu zice

      Salut, Simona! Comparatorul de salarii îl găsești la adresa Paylab.ro. Am pus link și la finalul articolului. Succes!

Lasă un răspuns