• 26 Jul. 2018
 • 2 min

Compară-ți salariul în timp real cu noul calculator eJobs!

Paylab Romania Comparator Salarii
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Ai auzit vestea cea bună? eJobs a lansat un comparator de salarii, cu aproape 150.000 de salarii (salariu net) introduse până acum, ceea ce înseamnă că-ți poți compara salariul cu ușurință pentru a afla dacă este mai mic sau mai mare decât media, raport care te va ajuta să-ți negociezi viitoarele măriri sau noi joburi.

„Salariile au fost dintotdeauna un subiect fierbinte, atât pentru angajați, cât și pentru angajatori. Cu atât mai fierbinți cu cât vizează unul dintre cele mai mari tabuuri organizaționale. Este vorba despre cât câștigăm comparativ cu colegii sau cu alți specialiști din industrie. Mai mult, candidații se confruntă cu o dilemă reală atunci când se prezintă la un interviu de angajare. Ei nu știu care ar fi salariul «corect» pentru o anumită poziție”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Comparatorul si calculatorul de salarii eJobs tocmai asta face – ia salariul real al utilizatorului și o serie de indicatori pentru un calcul actualizat. Și astfel oferă o poziționare reală în termeni de venituri față de alți specialiști cu aceeași pregătire și experiență. Comparația se poate face față de specialiștii din aceeași industrie și același județ.

„Odată cu introducerea comparatorului de salarii în România, facem primul pas către o transparentizare a politicilor salariale”, spune Bogdan Badea.

Practic, pentru utilizatori este singurul instrument prin care pot afla rapid și transparent dacă salariul pe care îl au se apropie de media pieței. Dar și care este fluctuația față de această medie, cum își pot negocia salariile și cum arată, în general, piața salariilor.

Sunt oferite, de asemenea, date comparative și pentru țările din regiune. Astfel cei care completează chestionarul își pot face o imagine despre cât ar putea câștiga dacă ar lucra în altă țară.

 

Cum funcționează comparatorul de salarii?

Criteriile luate în calcul pentru realizarea statisticilor comparative sunt: salariul net lunar, funcția și industria. Comparatorul funcționează pe baza datelor introduse de utilizatori, iar acestea au o vechime de maximum 12 luni. Odată depășit acest termen, toate datele sunt automat șterse, iar sistemul le folosește pe cele introduse în urmă un an.

„În acest fel, calculele salariale vor avea în permanență un caracter actual și vor reflecta cu acuratețe mișcările din fiecare domeniu. Foarte important, de asemenea, este faptul că toate datele introduse sunt confidențiale”, a adăugat Bogdan Badea.

Comparatorul si calculatorul de salarii eJobs oferă informații pentru 800 de funcții și poziții, din toate sectoarele private, precum și din instituțiile de stat. Totodată, platforma include articole și recomandări pe subiecte precum negocierea salariului sau cum să afli ce salariu poți cere la interviul de angajare. Comparatorul poate fi accesat la adresa https://www.ejobs.ro/calculator-salariu.

A fost util articolul? 49
negocierevenituri
 • AvatarSimona zice

  Pai.si programul in sine unde e?ca vad ca doar e descris aici.

  • Iulia VacaroiuIulia Vacaroiu zice

   Salut, Simona! Comparatorul de salarii îl găsești la adresa https://www.ejobs.ro/calculator-salariu. Am pus link și la finalul articolului. Succes!

   • AvatarMihaela zice

    Buna, este interesant de știut la ce nivel te afli față de alți salariați pe aceleași funcții,însă fisa postului poate fi diferită,chiar daca denumirea funcției este aceeași..apoi..afli dureros că te afli sub pragul de salarizare.. la ce îți folosește? Concepția patronului despmodul m

    • AvatarMihaela zice

     Despre modul de salarizare nu îl schimbi..iar la un alt loc de muncă, chiar daca spuneți că sunt destule joburi..ei bine, nu ești căutat cu toate că aplici frecvent..
     Sănatate..

 • AvatarCocian Horia zice

  Ar fi interesant de stiut care este salariul dupa criteriile enuntate, daca a-ti afisa salariile, dar vreti prea multe date personale !

  • Iulia VacaroiuIulia Vacaroiu zice

   Salut, Horia! Datele înregistrate pe comparator sunt utilizate doar în scop statistic.

Leave a Reply