• 22 Jul. 2021
  • 2 min

Află dacă obții un venit în conformitate cu piața folosind Salario

Află dacă obții un venit în conformitate cu piața folosind Salario
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Ai aplicat la un nou job, urmează să fii chemat la interviu și știi că acolo vei ajunge, inevitabil, și la discuția despre salariul pe care ți l-ai dori. Ce te-ar ajuta în construirea celui mai bun răspuns? Un instrument ușor de folosit, care să-ți indice instant media pieței pentru poziția ta. Iar acesta există la un click distanță. eJobs România tocmai a lansat Salario, comparatorul de salarii cu peste 188.000 de date culese de la angajații autohtoni.

Și ce putem să-ți dezvăluim după ce am analizat date deja strânse prin intermediul lui Salario este că unele dintre cele mai mari câștiguri nete sunt în București-Ilfov, Timiș și Cluj. Aici totodată există și cel mai mare interes din partea candidaților și angajaților pentru transparentizarea salariilor.

București-Ilfov se află pe primul loc în topul celor mai bine plătite regiuni ale țării, cu un venit mediu lunar de 4.500 lei net, în timp ce județele Timiș și Cluj vin puternic din urmă cu salarii medii nete de 3.500 lei. La pol opus, Vrancea, Vaslui și Dolj sunt județele cu cele mai mici salarii medii, acestea depășind ușor 2.500 lei net.

Județele cu cele mai mari salarii sunt și cele în care candidații manifestă cel mai mare interes pentru salarii transparente, în timp ce locuitorii județelor Mehedinți, Teleorman și Giurgiu sunt cel mai puțin interesați de a afla câștigurile pieței.

 

Cu ajutorul lui Salario am identificat cele mai bine plătite domenii

Ești curios să afli totuși ce funcții și ce domenii înregistrează cele mai mari venituri? Am strâns și niște date în acest sens. Cele mai mari salarii nete lunare introduse în comparatorul de salarii depășesc 22.000 lei și vizează funcții de management ca Director General, Manager de Vânzări sau Director Economic. Cele mai bine plătite domenii sunt IT Software, Achiziții și IT Hardware. La celălalt capăt al clasamentului, cel mai slab plătiți sunt românii care lucrează în Au pair/Baby sitting/ Curățenie, Confecții și Office/Back-office/Secretariat.

„Prin Salario vrem să venim în întâmpinarea candidaților, care au nevoie de un astfel de instrument în momentul negocierii salariului, când își schimbă jobul sau vor să știe dacă sunt plătiți în linie cu piața”, punctează Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Economist, Inginer de proiectare, Asistent Manager, Inginer Software și Programator Java sunt pozițiile pentru ale căror salarii românii manifestă cel mai mare interes, fiecare dintre acestea având peste 2.000 de căutări în baza de date salariale. Salario oferă informații pentru peste 800 de poziții diferite, din 62 de domenii de activitate, atât de la privat, cât și de la stat și poate fi accesat pe www.ejobs.ro/salario.

 

Ți-a plăcut acest articol despre Salario, noul instrument dezvoltat de eJobs România? Citește și:

Aproape jumătate dintre români vor să-și schimbe jobul după pandemie

Cum să-ți negociezi salariul potrivit în pandemie

Salariul net: tot ce trebuie să știi dacă ești angajat

 

A fost util articolul? 9
comparator de salariiSalario eJobs România

Leave a Reply