• 1 Nov. 2019
  • 1 min

Lucrezi în educație? Uite ce trebuie să știi despre compasiune!

compasiune
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Sistemele educaționale din întreaga lume devin tot mai depășite. Modelul tradițional al educației nu numai că lasă mulți copii plictisiți și neinteresați, dar pune prea mult accent pe teste și note. Acesta favorizează memorarea pasivă în defavoarea inovației și creativității lăsând proaspeți absolvenți complet nepregătiți pentru locul de muncă modern. În plus, copiii sunt conectați din ce în ce mai mult la dispozitive și deconectați de la realitate, iar rata de agresiune între ei continuă să atingă praguri alarmante.

De ce să arăți compasiune?

Vrei să afli mai multe despre compasiune în educație? Atunci trebuie să fii prezent la simpozionul „Cultivarea Compasiunii în Educație”, eveniment despre creșterea sinergiilor la nivel individual, de grup și de sistem pentru a promova și a susține dezvoltarea durabilă a compasiunii în educație.

Evenimentul va avea loc în weekendul 2 si 3 noiembrie 2019, la Universitatea Româno-Americană, iar invitatul special este NIPUN MEHTA – fondatorul organizației internaționale Service Space (www.servicespace.org) – un incubator de proiecte care sprijină o cultură bazată pe donații.

La 25 de ani, Nipun și-a părăsit slujba pentru a deveni “voluntar cu normă întreagă” și în ultimii 15 ani munca lui a inspirat milioane de oameni, a atras peste 500 de mii de voluntari și a dezvoltat numeroase proiecte precum DailyGood, Awakin Circles sau Karma Kitchen.

Președintele Obama l-a desemnat să facă parte dintr-un consiliu pentru schimbare socială la nivel mondial, Dalai Lama l-a recunoscut drept “erou al compasiunii” si revista germană OOOM l-a nominalizat în Top 100 cele mai inspiraționale persoane din 2018.

 

Ce vei afla?

  • Cum cultivăm coeficientul de compasiune (CQ)?
  • La nivel personal, sălile de clasă susțin practici care ne sensibilizează și reduc agresiunea?
  • La nivel interpersonal și social, cum putem construi empatie și o mai mare toleranță? Care este baza științifică a compasiunii – și poate fi ea învățată sau înflorește natural?

Mai multe informații despre eveniment aici:  www.veritafoundation.ro.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Când poți beneficia de concediul de risc maternal

Cum ne confruntăm cu stresul la locul de muncă

Meserii de viitor: ce aptitudini vor conta pentru angajatori

A fost util articolul? 0
educație

Leave a Reply