• 26 Feb. 2018
  • 2 min

Cum să-ți stimulezi creativitatea la job?

creativitatea la job

Cu toții ne confruntăm cu zile în care lucrurile nu merg așa cum ne-am dori, iar activitățile pe care le desfășuram anterior parcă nu mai au aceeași culoare. Toate acestea la un loc îngreunează și procesul de generare a ideilor creative.

 

Dacă te regăsești printre oamenii care au nevoie de niște stimuli pentru o capacitate mai mare de creativitate, atunci pașii de mai jos te pot ajuta.

Ce poți face ca să-ți stimulezi creativitatea la job:

Decorează-ți biroul pe placul tău

 

Locul în care-ți desfășori activitatea zilnică de la birou este foarte importantă pentru starea ta de spirit, dar și pentru stimularea creativității. Pentru ca ideile bune să nu întârzie să apară ai nevoie de un spațiu dinamic, relaxant. Ai nevoie de un loc  în care să te poți mișca și desigur, nu uita de culorile pe care le folosești pentru decorare. Spre exemplu, studiile arată că violetul este asociat cu creativitatea.

 

Cere managerului cât mai multă flexibilitate

 

Dacă în compania ta încă nu a fost introdus programul flexibil în care să poți lucra o zi pe săptămână remote, atunci nu ezita să propui acest lucru managerului. Sigur, ar trebuie să fii conștient că nu toate tipurile de activități permit acest lucru.

Totuși, încercarea moarte n-are, deci poți iniția o discuție cu managerul tău, iar dacă activitatea pe care o desfășori îți permite lucru remote, îți va pune la dispoziție acest beneficiu. Un manager bun știe că oamenii creativi pot fi de încredere în a-și gestiona propriile sarcini de lucru.

Învață de la oamenii din jurul tău

 

Oamenii din jurul tău atât de la birou, cât și de acasă, te pot învăța foarte multe lucruri, chiar dacă de multe ori nu ne dăm seama de acest lucru, iar un feedback îl vedem ca pe o critică. Fii deschis spre a accepta feedback-ul oamenilor din jurul tău, iar acest lucru te poate ajuta să-ți îmbunătățești activitatea zilnică și desigur să-ți sporească creativitatea la job.

 

Implică-te 100%

 

Când ai de lucrat la un proiect sau de generat idei de proiecte noi, concentrarea este unul dintre factorii cheie. Implicarea ta totală, atât fizic, cât și emoțional te va ajuta. Nu poți furniza idei, dacă mintea ta este cu gândul la weekend.

 

Citește cât mai mult

 

Pe lângă faptul că îți vei dezvolta cunoștințele, prin intermediul cititului poți veni cu idei care mai de care mai bune. Astăzi nu este atât de greu să te aprovizionezi cu diverse genuri de cărți, poți apela la bibliotecile virtuale sau de ce nu, poți da o tură prin anticariatele și librăriile din apropiere.

 

Așadar, creativitatea există în fiecare dintre noi, doar educația pe care o primește fiecare persoană în parte în fiecare zi ca să-și stimuleze gândirea, fac ca unii oameni să fie mai creativi decât alții. Folosește cu încredere metodele propuse de noi, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

 

Citește și: Cinci atitudini care-ți pot pune în pericol cariera

Top trei cele mai atrăgătoare joburi care nu există oficial 

Cum să gestionezi relațiile tensionate cu colegii toxici

A fost util articolul? 0
angajarejobjoburilocuri de munca

Leave a Reply