• 6 Feb. 2023
  • 2 min

Cum îți pui în valoare personalitatea atunci când cauți un job

personalitatea

Angajatorii nu urmăresc să atragă în echipa lor doar cei mai buni specialiști din piață, ci și persoane compatibile cu mediul de lucru, valorile și cultura organizațională a companiei. Tocmai de aceea, pe lângă CV, ei acordă atenție personalității candidatului.

Te întrebi cum să-ți pui în valoarea personalitatea atunci când te afli în căutarea unui job? E important să te familiarizezi cu următoarele tehnici!

Pentru a face anumite demersuri în acest sens, e important să cunoști ce caută, de fapt, angajatorii. 

 

Trăsături care te pot transforma dintr-un candidat acceptabil în unul remarcabil!

Ești flexibil

De cele mai multe ori, în fișa postului sunt precizate diverse sarcini pe care va trebui să le îndeplinești. Angajatorii caută oameni care să fie deschiși să migreze atât de la un task la altul, cât și către noi poziții care se pot deschide ulterior în companie.

 

Ești un bun strateg

Orice companie are nevoie de oameni care să gândească strategic. Astfel, recrutorii caută talente care să știe să identifice obiectivele pe termen mediu și lung, cât și să elaboreze un plan bine pus la punct pentru a le atinge.

 

Ești curios

Pentru a face față mediului de business, companiile trebuie să se adapteze și să evolueze în mod constant, iar pentru asta caută angajați însetați să cunoască lucruri noi. 

 

Te mulezi pe cultura organizațională

Angajatorii apreciază candidații talentați, dar dincolo de asta, caută ca ei să se potrivească culturii organizaționale. Până la urmă, deși rolurile sunt diferite, cei care se află într-o echipă împărtășesc același set de valori.

 

Cum să-ți pui în valoare personalitatea

Adaugă activități interesante la secțiunea „Hobby-uri”. Pe lângă a trece în CV toate detaliile despre experiența anterioară, educația sau calificările pe care le deții, e important să arăți ce alte abilități te fac potrivit pentru jobul scos la bătaie. O modalitate ușoară de a face acest lucru este să adaugi fapte interesante la secțiunea „Hobby-uri”. Spre exemplu, poți preciza că-ți plac drumețiile, că ești un chitarist priceput sau un dansator bun. Aceste informații îți permit să creezi o conexiune mai personală cu recrutorul, iar șansele de a fii invitat la interviu îți sporesc considerabil.

 

Ieși în evidență pe rețelele de socializare. Pe lângă un CV bine pus la punct, e important să fii atent la ce postezi pe rețelele de socializare. Spre exemplu, la secțiunea „Despre”, poți vorbi despre motivul pentru care ești pasionat de ceea ce faci, chiar dacă este vorba despre un hobby sau o activitate sportivă. Practic, poți trece informații care nu sunt neapărat potrivite pentru CV, dar care arată că ești preocupat de un mod de viață sănătos sau de dezvoltare continuă.

 

Împărtășește punctele forte și slabe în timpul interviului. Dacă ai fost invitat deja la interviu, atunci nu uita să vorbești despre punctele tale slabe și cele forte. Acest lucru oferă angajatorului posibilitatea de a-și da seama cum este să lucreze alături de tine. Desigur, când vine vorba despre punctele slabe, nu e bine să te portretizezi într-o lumină negativă, așa că ar fi bine să povestești despre ce ai făcut pentru a le depăși.

 

Arată loialitate față de foștii angajatori. Una dintre cele mai importante trăsături de personalitate pe care angajatorii le apreciază este loialitatea. Poți sublinia această trăsătură vorbind despre longevitatea pe pozițiile anterioare. De asemenea, poți oferi exemple de situații în care ți-ai asumat responsabilitatea pentru a ajuta departamentul sau compania pentru care ai lucrat. 

Întregul proces de recrutare necesită resurse importante de timp și de energie. Totuși, nu uita să-ți pui în evidență personalitatea ori de câte ori ai ocazia. Apoi, nu rămâne decât să aplici. 

 

Ți-a plăcut articolul despre cum îți pui în valoare personalitatea atunci când cauți un job? Citește și:

Oferte de muncă pe care e mai bine să le refuzi

30 de întrebări prin care poți face impresie bună la interviu

 

A fost util articolul? 4
cv angajareinterviu de angajarepersonal branding

Leave a Reply