• 2 Nov. 2020
  • 2 min

Cum să ajungi mai repede la interviu, deși contextul nu e cel mai favorabil

interviu
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Absolventă de Relații Economice Internaționale (A.S.E. Bu... Arată mai mult

Lună de lună, peste 150.000 de candidați aplică pe platforma de recrutare eJobs.ro, pentru a-și găsi un job potrivit. Numărul acestora e în continuă creștere în ultimele 6 luni, de când pandemia a schimbat complet piața muncii, dar și modul în care funcționăm. 

Ca urmare a numărului mare de persoane care se află în căutarea unui loc de muncă, procesele de recrutare durează mai mult ca de obicei. Partea bună este că există câteva lucruri pe care le poți face pentru a ajunge mai repede la un interviu și pentru a obține unul dintre cele peste 23.000 de locuri de muncă disponibile chiar acum pe eJobs.ro

 

Cum să-ți mărești șansele de a fi invitat la un interviu de angajare

Cu CV-ul la zi 

CV-ul tău este prima interacțiune cu viitorul angajator, de aceea e important ca informațiile pe care le precizezi despre experiențele tale anterioare, dar și calitățile pe care le deții să-i atragă atenția. Iar ca să fii întotdeauna pregătit pentru noi oportunități, poți să-l updatezi constant. Acest lucru nu-ți va ocupa prea mult timp, dar îți va spori considerabil șansele de a fi chemat la interviu. 

 

Asigură-te că aplici la joburile care ți se potrivesc

Pe lângă un CV ca la carte, e important să te axezi pe joburile care se potrivesc cu experiența ta de muncă sau cu studiile/abilitățile tale, în special în această perioadă în care concurența pentru locurile de muncă vacante este crescută. Așa că, înainte să aplici la un job, vezi dacă informațiile din CV-ul tău se potrivesc cu cele din anunțul de angajare. eJobs.ro are un algoritm inteligent, numit Candidate Fitness care le arată recrutorilor dacă CV-ul tău se potrivește jobului și sortează CV-urile în ordinea relevanței.

 

Rezonează misiunea companiei cu tine?

Până să aplici la un job este foarte important să afli mai multe despre valorile după care se ghidează compania angajatoare și care este misiunea echipei în care urmează să lucrezi. Aceste informații le poți afla chiar de pe site-ul companiei la secțiunea „Despre noi”, unde, de cele mai multe ori, sunt trecute valorile și obiectivele organizației. De asemenea, poți apela la rețeaua ta de networking, s-ar putea să obții informații valoroase de la angajații/foștii angajați ai companiei respective. Cu ce te ajută? Știind aceste informații îți vei da seama cât de potrivită este pentru tine compania angajatoare, dar și de cât de repede te vei integra în echipă. 

 

Verifică dacă organizația este de încredere

Echipa eJobs face deja anumite eforturi în acest sens, mai exact, verifică fiecare anunț de angajare publicat pentru a elimina posibilele greșeli sau informații discriminatorii. Astfel se asigură că fiecare companie angajatoare este reală, verificând datele acestora pe website-urile autorităților și ministerelor naționale. Rămâne ca tu să verifici dacă compania la care aplici este de încredere, dacă mediul este unul potrivit pentru tine. Și cum poți să faci asta? Prin intermediul diverselor site-uri online sau forumuri, de pe care poți afla mai multe despre companie. De asemenea, poți întreba cunoștințele, prietenii ce știu despre compania respectivă. Luându-ți toate măsurile de siguranță vei avea mai multă încredere să aplici și să te prezinți la interviul de angajare. 

Așadar, companiile devin din ce în ce mai active și angajează într-un ritm susținut, având în vedere că aproximativ 33.000 de joburi noi au fost postate în luna octombrie. Topul domeniilor este condus de transport / distribuție, vânzări, administrativ / logistică, relații clienți / call center și producție. Oportunitățile apar zilnic pe eJobs.ro, așa că revino pe periodic pe platformă pentru a descoperi cele mai noi anunțuri de angajare. 

 

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și: 

Vrei să devii contabil? Iată ce trebuie să știi despre acest domeniu

Câte posturi vacante au fost disponibile în octombrie

Stress management: cum să-ți gestionezi emoțiile la job

A fost util articolul? 10
angajareinterviuproces de recrutare

Leave a Reply