• 17 Aug. 2009
  • 1 min

Cum sa cautati job-uri pentru studenti

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

www.recrutam.ro Vreti sa lucrati in perioada studentiei pentru a castiga niste bani in plus sau pentru a cumula experienta ? Companiile vin in ajutorul vostru cu […]

www.recrutam.ro

Vreti sa lucrati in perioada studentiei pentru a castiga niste bani in plus sau pentru a cumula experienta ? Companiile vin in ajutorul vostru cu oferte de job-uri pentru studenti.

Exista numeroase piste prin care puteti sa cautati un job. Odata ce ati luat decizia sa va cautati un job care sa corespunda criteriilor voastre, nu ezitati sa vorbiti despre acest lucru. Aceasta metoda este uneori foarte eficienta.

Analizati anunturile din presa si inscrieti-va la agentiile de recrutare. Acestea va pot ajuta si in pregatirea candidaturii voastre. Este important sa adaptati CV-ul vostru job-ului pentru care doriti sa aplicati.

Puteti, de asemenea, sa optati si pentru candidaturi spontane si sa trimiteti CV-ul si scrisoarea de intentie direct la companiile care va intereseaza.

{article-2904.gif}

Este foarte important sa stiti ca perioada in care puteti gasi un job poate varia. De aceea daca vreti sa aplicati pentru un job de vara este bine sa incepeti sa cautati oferte inca din ianuarie-februarie.

Pentru o candidatura spontana, ganditi-va sa cautati in toate sectoarele dar mai ales in cele care au o oferta bogata de job-uri pentru studenti : turism, vanzari. Job-urile de vara prezinta un avantaj pentru studenti deoarece companiile au nevoie de personal in aceasta perioada, fie datorita angajatilor permanenti care sunt in concediu, fie datorita faptului ca in anumite sectoare in aceasta perioada se desfasoara cea mai mare activitate. Daca puteti, incercati sa gasiti un job care sa corespunda cu studiile voastre !

Un job pentru studenti este important deoarece:

– Contribuie la imbunatatirea situatiei financiare. Multi studenti trebuie sa lucreze in perioada studiilor pentru a-si asigura o parte a cheltuielilor.
– Constituie o experienta profesionala. Un job pentru studenti este un prim pas spre piata muncii.
– Constituie un ajutor pentru companii mai ales in perioadele cu activitate foarte mare sau pentru anumite proiecte.

In concluzie un job in perioada studentiei este foarte util, chiar daca va angajati mai devreme sau mai tarziu!

www.recrutam.ro

A fost util articolul? 3

Leave a Reply