• 23 Aug. 2023
  • 2 min

Cum să revii în câmpul muncii după o pauza în carieră

Cum sǎ revii ȋn câmpul muncii dupǎ o pauza ȋn carierǎ

Sunt diverse motive pentru care ai ales sǎ faci o pauza ȋn carierǎ. Fie cǎ vorbim despre o pauza de câteva luni sau de câţiva ani, timpul ȋn care nu ai fost angajat ţi l-ai dedicat poate pentru odihnǎ, propria afacere, dezvoltarea unui hobby, momente alǎturi de familie.

În prezent ȋnsǎ poate îți dorești sǎ revii ȋn câmpul muncii, fie ȋn domeniul ȋn care ai mai activat, fie ȋntr-unul complet nou. Care sunt principalele planuri de acţiune pe care le poţi pune ȋn aplicare? Ți le prezentăm mai jos!

 

1. Stabileşte cât mai concret ce job ȋţi doreşti

Este important sǎ te hotǎrăşti dacǎ doreşti sǎ te angajezi ȋn domeniul tǎu de specialitate sau dacǎ preferi unul nou. De ȋndată ce ai stabilit ȋn ce direcţie te ȋndrepți, nu strică să vezi care sunt oportunitățile de angajare (poți verifica spre exemplu suita de locuri de muncă de pe eJobs.ro). Dacă ai ales să te îndrepți către un domeniu nou, atunci verifică și ce cursuri, certificări, training-uri ți-ar trebui. Poate există șansa chiar de a-ți echivala experiența pe care o ai în alte domenii cu experiența necesară în noul domeniu pe care l-ai ales. De asemenea, poate este nevoie de dobândirea a câtorva abilități noi care să se potrivească cu abilitățile și experiența obținute la job-urile anterioare.

 

2. Reactualizează-ți și îmbunătățește-ți CV-ul după o pauza în carieră

Reactualizarea CV-ului este un semnal către alți angajatori ce îi anunță că ești în căutarea unei oportunități profesionale. Poți menționa în CV că ai trecut printr-o pauza în carieră și, mai mult, poți să menționezi domeniile și implicit job-urile către care ai dori să te îndrepți întrucât reactualizarea CV-ului vine întotdeauna și cu reactualizarea obiectivului în carieră.

 

3. Un plus de efort te ajută să-ți atingi mai repede obiectivul

Contactele pe care deja le ai (ale foștilor colegi cu care ai lucrat), participarea în cadrul unui training de formare profesională, înscrierea la anumite cursuri sau workshop-uri online, contactarea agențiilor de recrutare locale și naționale și redirecționarea acestora a CV-ului tău, ori căutarea activă online de job-uri poate reprezenta o soluție ca să te angajezi mai rapid.

 

4. Setează-ți obiective pe termen scurt, mediu și lung și ai încredere în tine!

Pentru a demara și accelera procesul tău de angajare, pornește prin a-ți seta obiective pe termen scurt, mediu și lung precum: Săptămâna aceasta îmi actualizez CV-ul și încep să aplic la primele joburi, în următoarele 3 săptămâni mă înscriu și particip la training-ul privind, spre exemplu, reorientarea în carieră, în maximum o lună și jumătate-două vreau să particip la măcar 3-4 interviuri, în 3 luni vreau să am cel puțin o ofertă de muncă etc. Chiar dacă uneori procesul de angajare o să ți se pară puțin mai aneveios, e important să ai incredere în tine și în încercările tale!

 

Ți-a plăcut acest articol despre revenirea în câmpul muncii după o pauza? Citește și:

5 greșeli des întâlnite când aplici la multe joburi

Cum să răspunzi la cele mai dificile întrebări de la interviul de angajare

10 lecții de leadership de la Steve Jobs

A fost util articolul? 9
pauza CVpauza în carieră

Leave a Reply