• 18 Feb. 2021
 • 2 min

Ce cuvinte cheie folosesc recrutorii pentru a găsi candidații

cuvinte cheie

Poate cel mai mare câștig pe care l-ai avut în ultimul an, în căutarea unui job, a fost deprinderea unor abilități pentru a te pune mai bine în valoare, pentru a-ți face CV-ul mai atractiv. Te-ai pus probabil în locul recrutorului și te-ai gândit cum ar putea ajunge la CV-ul tău. Și cele mai importante cuvinte cheie, care spun multe despre tine, sunt denumirea poziției pe care o deții acum sau specializării tale și limbile străine pe care le cunoști. Iată de ce e bine să insisți pe aceste informații pentru a-ți găsi mai ușor un loc de muncă.

Vei fi surprins, dar deși numărul de candidați disponibili în piață a crescut considerabil în ultimul an, pentru anumite poziții cheie sau acolo unde este nevoie de un număr mare de candidați într-o perioadă scurtă de timp, pentru recrutori poate fi în continuare dificil să găsească persoanele cele mai potrivite pentru joburile pe care le au deschise.


Cuvinte cheie de interes pentru recrutori în căutarea celor mai potriviți candidați

Dincolo de CV-urile pe care le primesc constant de la aplicanți, aceștia caută activ anumite profile care să fie compatibile cu cerințele lor. Cuvintele cheie cel mai des folosite de către specialiștii în resurse umane care au căutat CV-uri în baza de date eJobs, în ultimul an, au fost „call center”, „customer support”, „java developer”, „sales”, „accountant”, „technical support” sau „germană”.

„Pe de o parte, aceste cuvinte ne arată care este dinamica pe piața muncii și unde anume este nevoie de candidați, pe de altă parte, sunt informații importante pentru cei care își caută un loc de muncă pentru că au indicii despre cum să își construiască CV-urile astfel încât să fie mai ușor de găsit de angajatori. Nu este o surpriză faptul că vedem căutări active pentru domenii precum call center, vânzări sau IT pentru că, așa cum știm, au continuat să aibă nevoie de oameni indiferent de contextul pieței”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Topul celor mai căutate limbi străine 

După germană, franceza este a doua cea mai căutată limbă străină, urmată, la distanță destul de mare de spaniolă și italiană. Vorbitorii acestor limbi străine sunt căutați atât pentru joburile din țară, în domenii precum call-center sau customer support, dar și de către angajatorii din străinătate, care, în ultimul an, au fost extrem de interesați de candidații din România.

„Sunt mulți candidați care își actualizează CV-urile doar atunci când sunt presați să își schimbe jobul, însă trebuie să știe că ei își cresc șansele de a primi o ofertă de angajare dacă au în permanență CV-ul adus la zi. Cu alte cuvinte, orice promovare, orice schimbare de departament, orice limbă străină nou învățată sau abilități nou dobândite ar trebui să fie trecute în CV-urile pe care le-au folosit de-a lungul timpului pentru a aplica prin intermediul platformelor de recrutare”, explică Bogdan Badea.

Lunar, pe eJobs.ro există peste 1 milion de aplicări. În luna ianuarie, pragul a trecut de 1,3 milioane, iar datele aferente lunii februarie arată deja aproximativ 900.000 de aplicări ale candidaților activi pe platformă. 

În acest moment, peste 23.000 de locuri de muncă pentru Romania și străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro. 

 

Ți-a plăcut articolul Ce cuvinte cheie folosesc recrutorii pentru a găsi candidații? S-ar putea să-ți placă și: 

Exemplu de CV. Descoperă ce informații să menționezi

6 semne că interviul de angajare a decurs bine

A fost util articolul? 13
cuvinte cheie
 • AvatarMarian zice

  Sunt pensionar și caut de lucru laa domiciliu

  • Bună ziua,

   În ce domeniu și în ce oraș doriți să lucrați?
   Puteți suna la 021 9124 și colegii te vor îndruma spre acele anunțuri de joburi care vi se potrivesc.

Leave a Reply