• 18 Oct. 2018
  • 2 min

Ingineria, Retailul și HR-ul, cele mai căutate domenii la Târgul de Cariere Cluj

Târgul de Cariere Cluj domenii
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Peste 5.000 de persoane au fost prezente, pe 3 și 4 octombrie, la Târgul de Cariere care s-a desfășurat la Sala Polivalentă din Cluj. La eveniment au participat 60 de companii care au venit cu oferte de muncă pentru candidați din categoriile entry-level, specialiști, dar și pentru cei din segmentul de vârstă 45+. Aceștia au scos la bătaie mai mult de 2.000 de joburi.

Pe parcursul celor două zile de târg, fiecare stand a fost vizitat de aproximativ 700 de participanți și fiecare companie a primit, în medie, cât 50 de CV-uri de la candidații interesați de angajare. Printre companiile prezente la Târgul de Cariere Cluj se numără companii precum Emerson, Lidl, Bombardier, Genpact, E.ON, Mc Donald’s, Bosch, Vodafone, Cora, Electrolux, Terapia sau Kaufland.

Ce noutăți au fost la Târgul de Cariere Cluj?

Una dintre noutățile acestei ediții a fost platforma I love my job Academy. Axată pe dezvoltarea personală și profesională a candidaților, platforma a reunit trei activități: conferința I love my job, concursul de public speaking Job Heroes in Action și concursul de debate în limba română Always Right. În cadrul conferinței I love my job, publicul a avut ocazia să interacționeze cu 10 speakeri din diverse domenii, care și-au împărtășit poveștile.

La Târgul de Cariere Cluj, candidații au avut oportunitatea de a vizita standurile de simulare de interviu, negociere de salariu, dar și de consiliere profesională și legislație a muncii. 

Tot eJobs România a introdus, pentru prima oară în istoria târgului, digitalizarea CV-ului. La intrarea în târg, candidații au fost invitați la standul PRINT CV AICI ca să-și scoată CV-ul eJobs la imprimantă, gratuit, sub forma unui QR code. Cu acest CV s-au putut duce la companiile prezente la târg pentru a aplica instant la joburile scoase la bătaie de către acestea. Cu ajutorul unei noi aplicații, numită CV2GO, organizațiile au putut scana CV-urile candidaților pentru a le salva în contul lor de companii și accesa ulterior. Această metodă de aplicare inteligentă a facilitat interacțiunea dintre candidați și angajatori, și a simplificat procesul de recrutare. Companiile nu au mai fost nevoite să care teancuri de CV-uri acasă și nici nu a mai existat riscul să le piardă pe drum, iar candidații au putut să-și completeze CV-ul pe eJobs.ro ulterior târgului, știind că organizațiile la care au aplicat vor avea întotdeauna acces la cea mai recentă variantă a CV-ului lor.

 

Unde mai revine Târgul de Cariere?

Târgul de Cariere va reveni la Cluj, pe 9 și 10 noiembrie, tot la Sala Polivalentă, într-un eveniment dedicat exclusiv candidaților și angajatorilor din sectorul IT. De asemenea, urmează încă 3 târguri cu joburi din toate domeniilor și sectoarele, la Brașov (30-31 octombrie, Hotel Kronwell), Oradea (16 noiembrie, Trade Center) și Sibiu (27-28 noiembrie, Hotel Ramada).

 

Citește și:

eJobs îți face CV-ul pe loc la Târgul de Cariere!

Cum să-ți sporești șansele de a te angaja la Târgul de Cariere

Descoperă peste 2.000 de locuri de muncă la Târgul de Cariere Cluj

A fost util articolul? 0
joburi Cluj Napocatarg de joburitargul de cariere

Leave a Reply