• 23 Aug. 2022
  • 3 min

eLearning și factorii care-i influențează succesul

eLearning și factorii care-i influențează succesul

eLearning-ul a introdus unele provocări în procesul de învățare și, cu siguranță, are și punctele sale slabe. Cu toate acestea, nu înseamnă că ar trebui să eviți această formă de învățare.

Pentru a te asigura că tot efortul va aduce cele mai bune rezultate, trebuie doar să iei în considerare diferențele dintre educația tradițională și eLearning, astfel încât să poți planifica procesul de învățare în detaliu. Iată câteva dintre aspectele de care ar trebui să fii conștient.

 

Cât de multă încredere ai în propriile forțe

Oamenii învață cel mai bine atunci când cred că sunt capabili să învețe. Acesta este un factor major în eficacitatea e-learning-ului. Dacă indivizii se simt confortabil cu sistemele de e-learning și cu navigarea într-un mediu online, sunt șanse mai mari să asimileze o bună parte dintre informațiile prezentate astfel. 

 

Ce cunoștințe de eLearning ai

Cei care sunt familiarizați deja cu eLearning-ul și cu felul în care acesta funcționează se vor simți mai confortabil să învețe într-un mediu online. Totodată acești cursanți vor parcurge negreșit conținutul cu mai multă eficacitate.

 

Dacă ai sau nu și un profesor 

Cursanții au mult mai mult succes în mediile de e-learning atunci când au acces la un mentor. Această interacțiune nu trebuie să fie facilitată față în față. În mediul online poate fi asigurată de un forum interactiv sau chat-uri în timp real.

 

Cât de motivat ești

Una dintre provocările asociate eLearning-ului este lipsa de motivație. Motivația ta depinde în mod direct de cât de captivante sunt cursurile online. Dacă un curs este plictisitor, probabil că nu te vei simți suficient de motivat. Când urmezi un curs fizic, poți obține o motivație suplimentară de la colegi și profesori, dar acest lucru este mai greu când studiezi online. Pe de o parte, procesul de eLearning este o soluție excelentă pentru persoanele motivate, care își pot ajusta ritmul de studii. Pe de altă parte, cei care sunt obișnuiți să obțină o motivație suplimentară într-o sală de curs se pot simți izolați. Soluția la această problemă, precum și la multe alte probleme asociate cu eLearning-ul, este o comunicare eficientă cu profesorul și cu colegii de curs. 

 

Deschiderea înspre noi tehnologii

eLearning-ul dă cele mai bune rezultate în cazul oamenilor cu un istoric solid de receptivitate la noile tehnologii. Asigură-te că ești confortabil cu tehnologia înainte de a îmbrățișa învățarea online. 

 

Iar acum că știi care sunt factorii care pot asigura succesul procesului de e-learning te poți înscrie în proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Acesta are mai multe etape (consiliere, cursurile propriu-zise, coaching). În cadrul acestuia, ai ocazia să îmbini partea teoretică cu partea practică, să pui trainerului întrebări în timp real și să faci schimb de experiență cu ceilalți cursanți. După finalizarea cursurilor, echipa de consiliere în carieră din cadrul proiectului îți va oferi suportul necesar pentru a-ți găsi job. Află mai multe despre cursuri it cu angajare aici!

Iată care sunt condițiile pentru înscriere la cursurile IT by eJobs:

  • ai domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București
  • ai o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
  • ești angajat, cu contract de muncă, PFA sau ÎI
  • ai absolvit cel puțin 8 clase
  • dispui de acces la internet (viteză minimă de 10 Mb/s) – cursurile au loc doar online
  • ai în posesie un computer (laptop sau PC) cu webcam (integrat sau separat) pentru a permite accesul la curs/examen
  • ai în posesie difuzor/căști și microfon pentru a participa la discuții
  • ești un bun vorbitor de limba engleză (mediu/avansat) deții competențe digitale de bază

 

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

 

Ți-a plăcut articolul eLearning și factorii care-i influențează succesul? Citește și:

5 greșeli de evitat în prima ta săptămână la un nou job

Eficacitate sau eficiență: o lecție despre Time Management

10 obiceiuri care îți pot pune în pericol jobul

A fost util articolul? 0
elearningfactori eLearning

Leave a Reply