• 29 Jul. 2020
  • 2 min

Puncte forte la interviu: cum să ți le evidențiezi

puncte forte la interviu de angajare
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Când la interviu vine vorba de puncte forte, evidențiază situațiile deosebite cărora le-ai făcut față la job. Rezolvarea unor astfel de situații ține atât de experiență, dar mai ales de intuiție, caracter personal și viteză de reacție.

Iată câteva exemple prin care îți poți evidenția acele puncte forte, esențiale în obținerea unui loc mai bun de muncă:

Adaptabilitate. Încearcă  evidențiezi printr-un exemplu concret cât de repede teai acomodat într-un nou mediu și la noi responsabilități. Este important  arăți prin exemplificare cum anume ai procedat pentru a te obișnui cu echipa (solicitarea unor informații, implicarea încă de la început în anumite proiecte, sprijin acordat colegilor prin idei/ soluții, etc).
Inovație/creativitate: Identifică cel puțin un exemplu de situație în care creativitatea ta a adus un plus sau chiar a venit ca soluție în cadrul unui proiect/situație deosebită cu care teai confruntat.

Spirit de lucru în echipă: Spiritul de echipă reprezintă o trăsătură foarte apreciată de către angajatori. Încearcă să evidențiezi acest aspect care te caracterizează printr-un exemplu de implicare punctuală/sprijin pe care l-ai oferit colegilor de departament sau colegilor din alte departamente. În această categorie poate intră o idee, o soluție, un suport punctual, etc.

 

 

Abilități ce țin de coordonarea echipei: Merită să scoți în evidență abilitatea de a coordona echipa avută în subordine, cât și în cazul coordonării punctuale/indirecte a unei echipe. În oricare dintre situațiile menționate anterior, încearcă să găseșți cel puțin un exemplu concret pe care să îl prezinți. Poate fi vorba despre identificarea unei probleme în cadrul echipei și modul în care ai soluționat situația respectivă, poate fi vorba despre modalitățile prin care ai reușit să motivezi membrii echipei cu scopul de a rezolva un proiect deosebit, etc.

Atenția la detalii: Indiferent de postul pentru care ai aplicat, atenția la detalii reprezintă un alt element apreciat de către angajatori. Ca în cazul elementelor menționate anterior, îți sugerăm să vii cu cel puțin un exemplu concret unde această abilitate a reprezentat un plus în rezolvarea unei situații deosebite. Pornește de la menționarea situației/problemei și arată care a fost implicarea ta punctuală. De asemenea, este important să menționezi și rezultatul.

Abilități în ceea ce privește imaginea de ansamblu: Această trăsătură este apreciată de către angajator atât în ceea ce privește reducerea riscurilor, cât și în ceea ce privește potențialul tău și modul în care poți evolua la noul angajator. Important este să arăți printr-un exemplu cum ți-ai format acea imagine de ansamblu, dar important este și modul în care ai construit acea imagine cu ajutorul informațiilor pe care le-ai avut la dispoziție.

Pentru a-ți fi mai ușor, încearcă să faci un exercițiu înainte de a merge la interviu. O soluție ce ar putea să-ți fie de folos este aceea de a pune pe hârtie atuurile pe care le consideri că le ai și să găsești câte un exemplu concret pentru fiecare abilitate în parte. Nu uita că angajatorul nu va lua în considerare aspectele evazive și se va baza pe informații concrete și palpabile.

 

Ți-a plăcut articolul cu sfaturi despre cum să-ți evidențiezi diverse puncte forte la un interviu de angajare? Citește și:

Cum sa-ti evidentiezi experienta profesionala in CV

Pregateste-te pentru interviu în 30 secunde

A fost util articolul? 13
puncte fortepuncte forte la interviu

Leave a Reply