• 30 Oct. 2017
  • 2 min

Ce facem cu timpul liber la job?

eJobs Timpul Liber la Birou
Autor
Iulia Vacaroiu
Iulia Vacaroiu Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orient... Arată mai mult

Cu toate că pentru mulți nu există conceptul de „timp liber” la serviciu, în cazul unora mai apare din când în când. Dacă nu știi ce să faci în timpul acestor orele, avem câteva recomandări pentru tine.

Fie ai terminat mai repede tot ce aveai de făcut și mai ai o oră de petrecut la birou înainte de sfârșitul programului, fie e o zi mai lentă și trebuie să îi aștepți pe alții ca să îți poți face și tu treaba. Oricare ar fi motivul, orele „moarte”, cum mai sunt cunoscute, se strecoară în programul nostru ocazional. Poți să profiți de ele ca să te relaxezi și să iei o bine-meritată pauză sau, la polul opus, să te faci remarcat la job cu ajutorul acestor intervale.

 

Ajută un coleg

Dacă vezi că toți colegii tăi au multă treabă, ai putea să te oferi să îl ajuți pe unul dintre ei cu sarcinile sale. Cu siguranță va aprecia o mână de ajutor, iar superiorii tăi te-ar putea lua astfel în considerare pentru o promovare. Totuși, ai grijă să nu semnalezi prea des momentele libere ca să nu te trezești apoi cu mult mai multe responsabilități.

 

Învață ceva nou

Poate să fie ceva strict personal sau, cu atât mai bine, ceva care are valențe profesionale. Nu știi de unde să începi? Alege o limbă străină, poate chiar dintr-o țară în care compania ta are un alt sediu. Nu știi niciodată când ar putea apărea posibilitatea unui schimb de experiență cu acea companie. Sau, dacă vrei să ai un randament mai bun la job, învață ceva nou și aplicat din domeniul tău.

 

Fă-ți de lucru singur

Știm că uneori e greu și poate chiar contraintuitiv. De abia am terminat ce aveam de lucru, cum adică să ne dăm sarcini noi? Ei bine, diferența dintre un simplu angajat și un membru valoros al echipei constă în etica de muncă. Arată-le superiorilor tăi că te gândești mai departe de propria ta persoană, că te preocupă compania, industria și rezultatele echipei tale. Propune proiecte noi, fă un plan, un studiu, un raport și primii pași pentru a pune totul în aplicare. Proactivitatea îți va fi de folos ulterior când negociezi o mărire de salariu, o promovare sau poate chiar un job nou.

 

Oricare ar fi scopul tău, implicarea la job chiar și în timpul orelor libere îți poate aduce beneficii pe termen lung. Cu toate acestea, dacă într-o zi te decizi să iei o pauză pur și simplu, nu te simți vinovat. Un moment de respiro ocazional ne ajută să ne adunăm forțele și să punem la cale un plan de acțiune ulterior. Pentru alte momente libere, nu uita să verifici posturile vacante în domeniul tău pe www.ejobs.ro!

A fost util articolul? 0

Leave a Reply