• 9 May. 2023
  • 7 min

Ce forme îmbracă flexibilitatea în echipa eJobs

flexibilitatea

Ți-ai schimbat mult viziunea asupra jobului în ultimii trei ani. Ai găsit poate acel loc în care te simți inspirat să lucrezi, departe de zgomot, ți-ai luat zile de conectare cu echipa, dar ai strecurat și momente în care te-ai dedicat pasiunilor sau celor dragi. Și nu poți să-ți mai imaginezi jobul altfel. De altfel, într-un sondaj eJobs, realizat anul acesta, 28,3% dintre respondenți au răspuns că își doresc să lucreze hibrid, dar ei să fie cei care decid în ce zile vor veni la birou.

Iar jobul este și despre a-ți găsi mediul și echipa potrivită, în care flexibilitatea să fie posibilă, dar și un lider care ține cont de skill-urile și pasiunile tale și modelează task-urile în funcție de acestea. De aceea, în anunțurile de joburi pentru echipa eJobs îți povestim despre noi, așa cum suntem. Despre ce înseamnă flexibilitatea în echipa eJobs și ce contează cel mai mult pentru a fi motivați, îți povestesc 3 colegi din 3 echipe diferite: Iulica Colța – contabilitate, Emilian Miclea – sales și Andra Mihai – marketing.

 

Iulica Colța - Specialist contabilitate eJobs

 

Iulica Colța – specialist departament contabilitate


S-a alăturat echipei eJobs în august 2022, după 4 ani de experiență în firme de contabilitate din Craiova și Satu Mare și o pregătire academică în domeniul economic. Testase medii de lucru diferite, dar își dorea să facă un pas important în carieră, acela de a lucra într-o companie mai mare, care să-i ofere ocazia de a învăța și de a se dezvolta. Iar prima interacțiune cu echipa i-a arătat cât de flexibili suntem, deși urma să lucreze într-un domeniu, să-i spunem mai strict, cu cifrele. Cum arată flexibilitatea în rolul contabilului? Ne povestește în cele ce urmează. 

 

Ce te-a atras în momentul în care ai aplicat la jobul actual?

Când am aplicat la acest job, am fost atrasă, în primul rând de renumele companiei, știind de eJobs încă de pe băncile școlii. În al doilea rând, am vrut să încerc ceva nou, să mă dezvolt, atât profesional, cât și personal într-o companie mult mai mare.

Trebuie să vă povestesc cât de amuzant a fost pentru mine primul interviu, cel puțin acum când îmi amintesc, pentru că la acel moment nu a fost tocmai plăcut.

Prima întrevedere a avut loc în mediul online și după 2 minute în care abia am apucat să ne prezentăm, tehnologia nu a ținut cu mine și totul s-a întrerupt, iar după lungi încercări în care am fost cu inima cât un purice, crezând că oricum am picat și nu mai are rost să încerc, am fost sunată și am fost liniștită că totul este în regulă și nu am de ce să-mi fac griji.

A doua etapă a recrutării a fost cea în care ne-am întâlnit face to face, unde am cunoscut întreaga echipă și mi s-a prezentat pas cu pas activitatea zilnică pe care urmează să o desfășor, observând pentru a doua oară toată răbdarea și deschiderea colegilor.

 

Cum te adaptezi schimbărilor de la job și din activitatea ta? 

Lucrez într-un domeniu atât de flexibil și într-o continuă schimbare, prin urmare trebuie să fiu pregătită în orice moment pentru noi provocări. Fiind o fire foarte energică și activă, nu îmi este deloc greu să mă adaptez vreunei schimbări. Totul ține de organizare, de prioritizarea task-urilor și de dorința de a învăța continuu.

Am avut încă de la început și am în continuare susținerea managementului și a colegilor și îmi desfășor activitatea cu mare plăcere. Ziua începe cu cea mai bună cafea și discuțiile alături de colegi.

Încă din primele luni în eJobs, am avut parte de traininguri și s-a pus accent pe dezvoltarea mea și, implicit, a întregii companii. 

 

Într-un sondaj eJobs, realizat anul acesta, 28,3% dintre respondenți au răspuns că vor să lucreze hibrid, dar ei să fie cei care decid câte zile vor veni la birou. Pentru tine cum arată flexibilitatea la job?  

Îmi place să lucrez, atât de la birou, cât și de acasă. Fiind o fire sociabilă și comunicativă, pun mare accent pe relația interumană și, astfel, împreună cu colegele mele, îmi stabilesc programul pe săptămâna următoare, 2 zile pe săptămână fiindu-mi suficiente să lucrez de acasă. 

 

Cum susține managerul tău flexibilitatea de care ai nevoie? 

Din partea managementului am susținere și flexibilitate, o bună comunicare și organizare, care consider că sunt vitale pentru o desfășurare sănătoasă a activității de ambele părți.

 

Dacă ar fi să faci un top al aspectelor care te motivează în echipa eJobs, cum ar arăta acesta? 

Cele mai importante aspecte pe care le-am descoperit în echipa eJobs și de care aveam nevoie, mai ales în domeniul financiar-contabil în care activez sunt: dorința de a avea rezultate și de a mulțumi persoanele alături de care lucrez sau interacționez, dorința de creștere profesională, lucrul în echipă, colaborarea minunată cu colegii, mediul favorabil în care să îmi desfășor activitatea și mai ales gândirea analitică și ordinea pe care le admir la colegele din departamentul meu.

 

 

Emilian Miclea - Sales Manager eJobs

Emilian Miclea – Sales Manager

Emilian Miclea este Sales Manager în echipa eJobs de trei ani și jumătate. Ne aduce la birou toată energia pe care o ia de la întâlnirile cu diferiți clienți și ne surprinde mereu cu noi și noi parteneriate, pe care are grijă să le transforme în prietenii. În rolul său nici nu și-ar imagina jobul fără flexibilitate, mai ales că acasă are și o altă misiune, aceea de părinte a doi copii. Iar flexibilitatea la job nu vine neapărat din programul de lucru, ci din aspect mult mai semnificativ. Ce îl motivează? Ne povestește în continuare.

 

Ce te-a atras în momentul în care ai aplicat la jobul actual?
M-a atras cultura organizațională despre care îmi povestea colegul Florin Olteanu, Sales Manager. Mi-a povestit despre o cultură organizațională sănătoasă, în care ideile și inițiativele proprii sunt încurajate, în care este permis să testezi și să greșești, iar colegii îți sunt aproape ori de câte ori ai o întrebare.

 

Cum te adaptezi schimbarilor de la job și din activitatea ta cu clienții? Ai suportul colegilor, managementului, precum și training/formare în acest sens?

Încerc să le ofer colegilor și clienților toată energia mea și buna dispoziție, dar și ei, la rândul lor, mă încarcă cu energie pozitivă. Cel mai mult simt că mă ajuta un sincer „bravo” de la colegi sau manageri. Conform unui studiu, citat de Paul Olteanu, Master Trainer & Coach, 74% din angajați au ca nevoie psihologică primară, recunoașterea competențelor. Este important să simtă că munca lor contează. Își doresc un sincer „Bravo!”

 

Într-un sondaj eJobs, realizat anul acesta, 28,3% dintre respondenți au răspuns că vor să lucreze hibrid, dar ei să fie cei care decid câte zile vor veni la birou. Pentru tine cum arată flexibilitatea la job? 

În acest moment consider că echilibrul aproape perfect este aproape atins. Avem recomandarea de a veni 2 zile la birou și 3 să muncim de acasă. Și această recomandare e necesară, pentru că am nevoie să mă văd cu colegii și clienții mei atât in online, cât și fizic. Orele economisite în trafic se transformă în energie pentru alte acțiuni de business sau de familie.

 

Cum jonglezi între responsabilitățile de la job și cu cele de părinte?
Încerc să le îmbin cat se poate de armonios. Mulți colegi și clienți trec prin aceleași provocări și ne ajutăm unii pe alții cu sfaturi sau doar prin faptul că ne împărtășim experiențele prin care trecem.

 

Cum susține managerul tău flexibilitatea de care ai nevoie?

Indiferent de situația prin care am trecut, a fost lângă mine m-a ascultat și am găsit mereu cea mai bună soluție împreună. 

 

Dacă ar fi să faci un top al aspectelor care te motivează în echipa eJobs, cum ar arăta acesta?

Topul meu ar arată mai mult ca o plăcintă cu diferite procente care se schimbă lunar, dar se completează foarte armonios. În top trei aș menționa: relația cu colegii și clienții, flexibilitatea jobului și motivația financiară.

 

echipa eJobs

 

Cum ți-ar plăcea să evolueze flexibilitatea la job? Cum ar arăta în mod ideal pentru tine? 

Modelul ideal pentru mine este: o zi la birou, o zi exclusiv pe teren și trei zile work from home. Cred că acest model se apropie foarte mult de felul meu de-a fi și de a acționa. Flexibilitatea jobului și relația cu colegii ne ajută să avem și ședințe cu un final ca în fotografia de mai sus. 

 

Andra Mihai - Specialist Marketing eJobs

Andra Mihai – Specialist Marketing 

Andra are o experiență de peste 7 ani în copywriting și marketing, iar de trei luni este marketing specialist în echipa eJobs, fiind responsabilă de coordonarea proiectelor de marketing, dar și a celor care țin echipa unită (team building-urile). Iar când simte că lucrurile sunt bine organizate, își ia timp și pentru scris, pasiunea care a și determinat-o să aplice la eJobs. La fel de importantă în decizia sa a fost și prezentarea companiei într-un mod care surprinde exact cum suntem noi. Cum arată flexibilitatea prin filtrul unui marketing specialist? Ne povestește Andra.


Ce te-a atras în momentul în care ai aplicat pentru jobul de marketing specialist în echipa eJobs?

Am aproape 3 luni de când m-am alăturat echipei eJobs și mi-am însușit tagline-ul „Curajul pentru mai bine vine din tine”. Descrierea despre companie și echipă a fost cea care m-a cucerit. Undeva în text, cei care urmau să îmi devină colegi scriau despre ei că nu încearcă să pară mai mult decât sunt, iar ceea ce sunt e suficient de cele mai multe ori ca să se simtă bine și să le iasă lucrurile cum își propun. Tot ce a urmat după ce am aplicat, discuțiile telefonice, interviurile face to face, perioada de onboarding nu au făcut decât să îmi valideze ceea ce am citit despre echipă și despre companie și să pună bazele unei relații de încredere la locul de muncă.

 

Cum te adaptezi schimbărilor de la job? 

Chiar dacă elementul de noutate vine adesea la pachet cu temeri și emoții de tot felul, îmi antrenez mintea să vadă în orice schimbare un lucru pozitiv, o ocazie să învăț ceva nou, să mă descopăr pe mine și felul în care mă raportez la ceilalți. Apreciez și faptul că managerul a adaptat rolul de care avea nevoie echipa la skill-urile și pasiunile mele. 

 

Într-un sondaj eJobs, realizat anul acesta, 28,3% dintre respondenți au răspuns că vor să lucreze hibrid, dar ei să fie cei care decid câte zile vor veni la birou. Pentru tine cum arată flexibilitatea la job? Cât de multă libertate ai de a decide când și de unde lucrezi?

Încă din prima zi am avut control asupra programului de lucru, în funcție de orele de bază stabilite, flexibilitate în alegerea momentului în care să-mi iau pauză și a locului din care lucrez. Am libertatea să testez și să-mi aleg modul de lucru care funcționează cel mai bine pentru mine.


Cum susține managerul tău flexibilitatea de care ai nevoie la job?

De când lucrez la eJobs, conceptul de flexibilitate la locul de muncă a căpătat sensuri noi. Spun asta pentru că managerul mi-a oferit libertatea de a alege proiectele în care îmi doresc să mă implic și contextele pe care vreau să le explorez la job.

 

Dacă ar fi să faci un top al aspectelor care te motivează în echipa eJobs, cum ar arăta acesta?

O să fac cel mai scurt top, cu doar o singură poziție, deoarece ce mă motivează cel mai mult în echipa eJobs sunt colegii. Am cunoscut aici oameni autentici, curajoși, dedicați, pasionați, care mă inspiră și mă motivează să lucrez constant la mine. Sigur, mai putem vorbi și despre faptul că se încurajează libertatea de exprimare, ideile out of the box, dar asta într-un alt interviu.

 

Cum ți-ar plăcea să evolueze flexibilitatea la job? Cum ar arăta în mod ideal pentru tine? Ai anumite modele?

Mie îmi place să lucrez planificat și organizat și multă vreme am ales să cred că flexibilitatea nu are ce căuta în această ecuație. E cumva un paradox: când nu am avut flexibilitate m-am convins că n-am nevoie de ea și când mi s-a oferit nu am știut ce să fac cu ea. Mi-am construit chiar argumente care să susțină această idee și care să mă ajute să continui să fac ceea ce îmi place și în medii de lucru mai puțin flexibile. Flexibilitatea pe care o am acum la job este un lucru nou pentru mine, încă învăț și descopăr cum să o folosesc în avantajul meu și al muncii mele. Cât despre modele, pot să spun că îmi iau inspirația de la colegii mei, din modul în care aceștia gestionează flexibilitatea de care se bucură la eJobs.

E ușor să te lași influențat de teamă, timiditate, apatie sau anxietate când ai de făcut un salt important în carieră. Așa că aici intervenim noi și-ți facem drumul cât mai ușor. De un singur lucru avem nevoie, însă, de la tine. Adu curajul de a încerca ceva nou! De restul se ocupă eJobs.

Suntem aici cu zeci de mii de anunțuri și o mulțime de resurse online gândite să-ți simplifice căutarea unui nou loc de muncă, așa că intră cu încredere pe eJobs.ro și găsește-ți următorul tău rol!

Ți-a plăcut articolul „Ce forme îmbracă flexibilitatea în echipa eJobs”? S-ar putea să-ți placă și: 

 

De unde vine pasiunea în echipa eJobs

 

Curajul de a îndrăzni mai mult în carieră

 

 

 

A fost util articolul? 1
flexibilitatea

Leave a Reply