• 24 Feb. 2023
  • 7 min

De unde vine pasiunea în echipa eJobs

Dacă ar fi să acordăm la un moment dat premii optimiștilor din echipa eJobs, Roxana, Adrian și Liana s-ar afla cu siguranță pe shortlist. Ei sunt mereu cu zâmbetul pe buze la birou și dornici să se implice în proiecte noi. Iubesc schimbarea pentru că aceasta le oferă ocazia de a folosi noi abordări și abilități deprinse în timpul liber, din pasiuni poate mai puțin obișnuite.

Ce pasiuni ascunde un Head of Sales, un Sales & Product Manager și un Account Manager? Ce iubesc să facă oamenii în plan personal și le alimentează rezervele de entuziasm și la job? Cum este susținută dezvoltarea în echipa eJobs? Afli toate detaliile despre pasiunile care îi motivează în cele ce urmează! 

 

Roxana Draghici, Head of Sales

 

Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs

Ocupă de aproape 5 ani această poziție, fiind parte din echipa eJobs de peste 15 ani. La birou este mereu cu privirea pe cifrele de vânzări, își împarte timpul între întâlnirile de business și întâlnirile cu echipele de sales și pune mare accent pe motivarea oamenilor alături de care lucrează. Dar de unde își ia energia? Dintr-o pasiune mai puțin obișnuită, dar care îi dă satisfacții la înălțime.

 

Cum ai defini rolul tău în cadrul eJobs? Ce anume te pasionează la ceea ce faci?

Mă pasionează înclinația spre schimbare (susțin schimbările pozitive), inovația, învățarea continuă. Așa că aș vrea să povestesc mai mult despre ce mi-ar plăcea și la ce lucrez să fiu: un „catalizator al schimbării”. Îmi place să antrenez oamenii alături de care lucrez în a adopta noi modalități de gândire și abordare, să îi încurajez să-și asume riscuri calculate, să exploreze soluții creative și să se adapteze rapid la schimbările industriei în care lucrăm.

 

Care sunt pasiunile tale din timpul liber? Cum le dezvolți?

Sunt pasionată de parfumerie, de tot ce ține de crearea parfumurilor personalizate, de studierea ingredientelor și a istoriei parfumurilor sau pur și simplu admirarea și colecționarea diferitelor parfumuri. Parfumeria este impresionant de creativă, senzorială și extrem de gratificantă pentru cei ce apreciază arta și frumusețea parfumurilor.

O altă pasiune este pentru zbor, iar anul acesta învăț să pilotez un avion și să-mi iau licența de pilot privat (PPL). Învăț mult pentru că este despre o bună cunoaștere a tehnicilor de zbor și a sistemelor aeronautice, dar este și despre mult curaj și emoție.

 

Cum se reflectă pasiunile în jobul tău? 

Chiar dacă jobul nu este direct legat de pasiunile mele, ele se influențează direct: îmi dau un plus de motivație și determinare în activitățile de zi cu zi, dezvoltă anumite abilități transferabile: leadershipul, comunicarea echilibrată în situații stresante, navigarea într-un mediu în continuă schimbare, dar și o cunoaștere mai bună a ingredientelor și notelor umane.

 

În planul tău pentru 2023 sunt și alte activități pe care ți-ar plăcea să le practici în timpul liber?

Am în plan să petrec mai mult timp cu cei foarte dragi mie. De asemenea, am în agendă două evenimente la care îmi doresc să ajung:

  • Bienala de Arhitectură de la Veneția – titlul ediției de anul asta este Laboratorul viitorului/ The Laboratory of the Future. România va fi reprezentată de proiectul Acum-Aici-Acolo.
  • Concert The Weeknd – Europa este pe lista artistului canadian Abel Makkonen Tesfaye, cunoscut ca the Weeknd. Îmi place muzica care explorează evadarea, romantismul și melancolia și îl voi urmări pe artist live în Amsterdam.

 

Ce ai făcut în viața profesională când ai simțit că pasiunea dispare? Cum gestionezi astfel de situații?

Pasiunile pot fluctua și asta este normal. Dar explorarea de noi hobby-uri, activități, expunerea la diverse experiențe multiculturale pot dezvolta noi pasiuni.

 

Cum te susține managerul tău să urmezi ceea ce-ți place să faci la job?

În primul rând prin felul în care comunică cu mine: constant și oferind feedback; prin felul în care mă încurajează să abordez proiecte noi. Se uită la pasiunile și interesele oamenilor alături de care lucrează și investește în dezvoltarea personalizată. O altă sursă foarte importantă de susținere vine și din partea colegilor alături de care lucrez zi de zi, prin schimbul de idei, prin felul în care fiecare își share-uiește perspectiva, prin felul în care ne susținem și încurajăm.

 

 

Adrian Ivan Sales & Product Manager Skilld

 

Adrian Ivan, Sales & Product Manager Skilld

Face parte din echipa eJobs din decembrie 2021. După o perioadă de cunoaștere a business-ului, el a preluat coordonarea proiectului Skilld, misiunea sa fiind să promoveze companiilor și antreprenorilor serviciile de recrutare inteligentă și să încheie colaborări cu aceștia. Lucrează în domeniul vânzărilor din 2008, în CV-ul său fiind poziții în cadrul ING, Telekom, Vodafone, dar și un proiect antreprenorial. Cum își păstrează energia în vânzări? În spatele cifrelor stau pasiuni artistice și o filosofie curajoasă de viață, pe care pune accentul. Adrian știe când să-și ia pauze și să se retragă în hobby-uri care joacă un rol important în detașarea sa.

 

Cum ai defini rolul tău în cadrul eJobs? Ce anume te pasionează la ceea ce faci?

În primele 12 luni consider că am avut o perioadă de cunoaștere, atât a serviciilor, cât și a organizației, iar după primul an mi-am îndreptat atenția complet asupra departamentului și echipei Skilld. Primul job în domeniul vânzărilor l-am avut în 2008, iar de atunci până în prezent, pe lângă succes, mi-am dorit întotdeauna să aflu „povestea din spatele facturii”. Îmi place mult să discut cu antreprenori și să înțeleg cum au ajuns acolo unde sunt, care au fost greutățile pe care le-au depășit și care sunt lucrurile fără de care nu pot ajunge la performanță. Destinația este întotdeauna importantă, însă drumul este cel care ne face mai buni și mai puternici.

 
Care sunt pasiunile tale din timpul liber? Cum le dezvolți? 

Pasiunea mea cea mai mare, care mă definește în afara mediului profesional, este muzica. Să ascult muzică este cel mai consecvent lucru pe care l-am făcut încă din copilărie, iar la 31 de ani am decis să mă implic ceva mai mult în fenomen și am început să iau cursuri de percuție (tobe). După aproximativ 3 ani de studiu m-am alăturat unei trupe de heavy metal, iar în prezent cânt împreună cu trei prieteni, într-o altă trupă. Surprinzător, reușim să ne vedem în fiecare săptămână și să repetăm, deși avem joburi, familii și copii mici.

 

Cum se reflectă pasiunile în jobul tău?

Cu siguranță muzica are un aport pozitiv în activitatea mea zilnică. Atunci când totul pare că nu mai face sens, iar timpul pare prea puțin pentru rezolvarea anumitor situații, muzica reușește întotdeauna să îmi ofere o stare de calm și disciplină. Sunt o fire retrasă și tăcută, iar de multe ori simt că trebuie să mă retrag în liniște pentru a lua anumite decizii. Muzica este modul prin care reușesc să mă izolez de tot ce este în jurul meu și să analizez lucrurile la calm.

 

În planul tău pentru 2023 sunt și alte activități pe care ți-ar plăcea să le practici în timpul liber? 

Îmi place să practic diverse activități sportive în condiții neprietenoase, care în general sunt evitate de către marea majoritate. Ce mă atrage? Am acest motto: Dacă reușești să performezi în medii ostile, vei domina în medii prietenoase.

 


Consider că atunci când munca nu îți mai oferă nici o satisfacție, trebuie să te oprești și să analizezi foarte bine realitatea. Adrian Ivan, Sales & Product Manager Skilld

 


Ce ai făcut în viața profesională când ai simțit că pasiunea dispare?

Pasiunea nu a dispărut niciodată, însă de multe ori a fost eclipsată de multiplele schimbări care s-au produs în viața mea.

Astfel, în anul 2018 am dispărut complet din lumea corporate și am învățat o nouă meserie. În 2018-2019 am investit în propriul atelier de tâmplărie și până în martie 2021 am activat în industria lemnului.

A fost o perioadă extrem de grea, însă absolut necesară pentru mine. M-a ajutat să îmi determin și să îmi cresc propriile forțe, să îmi accept limitele și defectele și să fiu mai calm și mai răbdător cu tot ce se întâmplă în jurul meu.

Consider că atunci când munca nu-ți mai oferă nicio satisfacție, este necesar să te oprești și să analizezi foarte bine realitatea. Din proprie experiență pot spune că lipsurile materiale sunt mai digerabile decât o stare permanentă de nemulțumire care poate să te afecteze atât pe tine cât și pe cei din jurul tău.

 

Cum te susține managerul tău să urmezi ceea ce-ți place să faci la job?

Apreciez foarte mult încrederea pe care managementul mi-a acordat-o și mă bucur că putem discuta diverse situații la un nivel uman. Am fost și sunt încurajat să aleg drumul cel mai bun pentru mine, atât timp cât avem aceeași destinație în vedere.

 

Liana Enea - Account Manager eJobs

 

Liana Enea, Account Manager eJobs

Face parte din echipa eJobs din 2019. Trecerea la domeniul resurselor umane a fost o provocare pentru ea, având experiență în vânzări într-un alt domeniu. A luat-o practic de la zero și a învățat pas cu pas ce înseamnă exact o platforma de recrutare, ce se întâmplă în spatele unui proces de recrutare, câtă muncă se ascunde în spatele unui astfel de business. Face parte de 4 ani din echipa eJobs și probabil te întrebi de unde își ia energia și dorința de a persevera la job. Din pasiuni care o determină să-și împingă limitele, să simtă adrenalina. Are o strategie bine pusă la punct pentru a-și crește nivelul de fericire și se bucură de susținerea managerului.

 

Care sunt pasiunile tale din timpul liber? Cum le dezvolți? 

Sunt pasionată de plimbări, în orice mod posibil, cu bicicleta, cu motocicleta, și chiar anul trecut mi-am descoperit noi pasiuni, îmi place foarte tare să sar cu parapanta și să mă dau cu caiacul. Pentru anul acesta mi-am propus să-mi fac mai mult timp pentru astfel de activități, care mă încarcă într-un mod pozitiv, îmi îmbunătățesc starea emoțională și din care, bineînțeles, îmi iau doza de adrenalină.

 

Cum se reflectă pasiunile în jobul tău?

Sigur că toate aceste aceste activități se reflectă și în jobul meu, pentru că îmi dau o energie bună, o atitudine pozitivă, sporind calitatea lucrurilor pe care le fac. Sunt de părere că atunci când îți crești nivelul de fericire prin pasiunile pe care le ai, îți îmbunătățești calitatea vieții în toate aspectele ei. Am susținut dintotdeauna că este la fel de important pe lângă pasiuni, să ai un job pe care să-l faci cu plăcere, fiindcă numai în felul acesta poți obține împlinire profesională, motivație, succes și rezultate bune.

 

Ce consideri că ar trebui să facă o persoană care simte că pasiunea pentru job dispare?

Atunci când nu mai există pasiune, nu mai există plăcere în ceea ce faci. Simți că locul tău nu mai este acolo, cel mai probabil este timpul să schimbi ceva, jobul, angajatorul sau chiar domeniul de activitate,  dragoste cu sila nu se poate.

 

Cum te susține echipa și managerul tău să urmezi ceea ce-ți place să faci la job?

Cred că determinarea, creativitatea, curiozitatea, dar și atmosfera de la birou m-au ajutat să învăț și să evoluez ca om. Cele mai importante aspecte după care încerc să mă și ghidez sunt: eficiența, calitatea, performanța, încrederea, rezultatele. Managerul îmi susține creativitatea, apreciază determinarea și dedicarea, abordare care îmi creează o stare de spirit bună la job și bineînțeles că îmi stimulează productivitatea.

E ușor să te lași influențat de teamă, timiditate, apatie sau anxietate când ai de făcut un salt important în carieră. Așa că aici intervenim noi și-ți facem drumul cât mai ușor. De un singur lucru avem nevoie, însă, de la tine. Adu curajul de a încerca ceva nou! De restul se ocupă eJobs.

Suntem aici cu zeci de mii de joburi și o mulțime de resurse online gândite să-ți simplifice căutarea unui nou loc de muncă, așa că intră cu încredere pe eJobs.ro și găsește-ți următorul tău job chiar în echipa eJobs!

Ți-a plăcut articolul „De unde vine pasiunea în echipa eJobs”? Citește și:

 

Curajul de a îndrăzni mai mult în carieră

 

An Nou, cu rezoluții proaspete în eJobs

A fost util articolul? 0
pasiuneapasiunea la job

Leave a Reply