• 13 Jan. 2020
  • 2 min

Ghid de interviu: 13 reguli de aur pentru a-i face față cu brio

Ghid de interviu cele 13 reguli de aur pentru a-i face față cu brio
Autor
Avatar
Diana Mărășoiu Managing Editor // Absolventă a Facultății de Administrar... Arată mai mult

Atunci când mergi la un interviu de angajare ai în mod normal două obiective: îți dorești să impresionezi angajatorul, dar vrei să afli și cât mai multe despre job și companie.

Astfel îți propui să-ți prezinți într-un mod cât mai atractiv calificările, realizările și entuziasmul pentru poziție, dar ai în minte și câteva întrebări la care ți-ai dori răspunsuri cât mai concrete.

 

Ghid de interviu: ce să nu faci dacă vrei să treci în etapa următoare

1. Nu întârzia! Asigură-te că ai suficiente minute pentru a ajunge în timp util la interviu și încearcă să previi orice potențială problemă care ar putea apărea pe parcurs.

2. Încearcă să nu vorbești nici prea repede, nici prea încet, atunci când ajungi în fața recrutorului! Caută să ai un discurs clar și cât se poate de corect.

3. Nu te juca cu părul sau cu hainele tale! Deși e normal să ai emoții într-un astfel de moment e important să le ții sub control și să nu lași la vedere.

4. Pe lista regulilor dintr-un ghid de interviu se află și evitarea expresiilor neconvenționale și a glumelor proaste. Chiar dacă îți dorești să relaxezi un pic atmosfera sau recrutorul are un aer prietenos, asta nu înseamnă că poți întinde coarda.

5. Indiferent de cum decurge interviu încearcă să te ferești să te sprijini de biroul intervievatorului, să adopți o poziție extrem de relaxată pe scaun sau să te uiți insistent la ceas. Astfel de greșeli îți vor scădea puncte importante în ochii recrutorului.

6. E important să nu tăinuiești informații despre experiențele trecute de la locul de muncă, dar nici să nu exagerezi cu realizările! Las-o mai moale cu laudele, iar în cazul în care te simți subapreciat de cel cu care dai interviul încearcă să-ți păstrezi calmul!

7. Nu profita de întrebarea cu motivele care te-au adus la interviu pentru a bârfi locul actual de muncă. Încearcă să ai o abordare profesionistă asupra acestei întrebări de baraj.

8. Nu fi ignorant în legătură cu compania pentru care ai venit la interviu, adu în discuție câteva detalii culese de-a lungul muncii de cercetare pe care ai purtat-o pentru descoperirea acesteia.

9. Caută să nu te prezinți ca o persoană nepăsătoare, indiferentă. Un pic de pozitivism și entuziasm, nu ar strica!

10. Nu fi sufocant, fii prietenos și deschis, dar ai grijă totuși: interviul nu e tocmai un flirt!

11. Nu răspunde la o întrebare cu o altă întrebare. Chiar această abordare e plăcută într-un dialog cu prietenii, la un interviu de angajare îți poate atrage un calificativ negativ din partea recrutorului.

12. Evită să te duci la un interviu pe jumătate adormit. Dacă se desfășoară dimineața e important să nu petreci cu o seară înainte și să dormi liniștit. O cafea băută cu cel puțin două ore înainte de interviu te poate ajuta, de asemenea, să-ți limpezești mintea.

13. Nu lăsa refuzurile din trecut să afecteze felul în care te prezinți la interviurile actuale. E important să abordezi fiecare interviu ca pe o nouă oportunitate și să înveți din greșelile anterioare. De asemenea, este recomandat dacă participi la mai multe interviuri să lași un pic de spațiu între ele pentru a te asigura că ești în formă maximă.

Acum că ești pregătit după lecturarea acestui ghid de interviu, aplică la pozițiile care ți se par atractive pe www.ejobs.ro. Nu uita că de pe acest portal poți selecta locuri de muncă și din proximitatea casei tale!

 

Ți-a plăcut acest articol? Citește și:

5 din 10 români au aplicat pentru un nou loc de munca în ultima lună

Anunturi de angajare video: cum te ajută să-ți găsești mai ușor job

A fost util articolul? 16
Ghid de interviuinterviu de angajare

Leave a Reply