• 26 Sep. 2023
  • 2 min

Intenționezi să-ți schimbi jobul? Află ce planuri au angajatorii

Intenționezi să-ți schimbi jobul Află ce planuri au angajatorii

Poate te numeri printre cei care sunt nemulțumiți de faptul că salariul lor nu a ținut pasul cu inflația. Sau, pur și simplu, simți că te-ai plafonat în compania în care te afli și-ți dorești un alt rol într-o organizația care oferă pe bune posibilități de dezvoltare. Mai sunt și persoane care au deja o reconversie profesională în minte.

Indiferent de situația în care te afli, oportunități vor exista și asta pentru că 9 din 10 angajatori au în plan recrutări până la finalul lui 2023. Pe ce pariază ei? Conform celui mai recent studiu eJobs, 50% cred că salariile și bonusurile pe care le oferă sunt elementele care îi ajută în completarea echipelor. Pe locul 2, 40,1% menționează și comunicarea constantă și transparentă, iar 37,2% au inclus și flexibilitatea programului și a managerilor într-un top al primilor 3 diferențiatori-cheie pe care îi au față de concurență. Alte aspecte punctate au mai fost beneficiile extrasalariale, echipa și mediul de lucru, posibilitatea de a crește în carieră, munca remote sau echilibrul între viața personală și cea profesională.

 

18,5% dintre angajatori estimează că numărul de recrutări va fi cuprins între 11 și 50 până la final de an

„Angajatorii sunt conștienți de faptul că un salariu bun poate să-i ajute mult să găsească mai repede oamenii potriviți pentru joburile pe care le au deschise. Știu însă, la fel de bine, că încep să mai conteze și alte lucruri pentru că tot mai mulți candidați caută „pachetul complet” atunci când vor să-și schimbe jobul. Tocmai de aceea, sunt deja câțiva ani de când companiile investesc sume considerabile în brandul de angajator și în imaginea pe care și-o construiesc în relația cu candidații și cu angajații”, susține Bogdan Badea, CEO eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Tot datele studiului eJobs mai arată că doar 5,4% dintre companii au blocat toate angajările pentru al doilea semestru, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care au în continuare poziții deschise, 44,4% estimează că numărul de colegi noi pe care îi vor adăuga în echipe în următoarele 3 luni nu va fi mai mare de 5. 20,4% au un plan de 6-10 angajări noi, 18,5% estimează că numărul de recrutări va fi cuprins între 11 și 50. 7,3% dintre angajatori au deschise între 51 și 100 de poziții, 5,4% între 101 și 250 și 1,3% între 251 – 500. 2,6% spun că se află în plină campanie de recrutări masive și vor să angajeze peste 500 de oameni până la final de an.

Sondajul a fost realizat în luna septembrie a acestui an, pe un eșantion de 494 de companii, reprezentate de HR manageri, specialiști în HR, manageri de echipe, CEO și antreprenori.

 

Ți-a plăcut articolul Intenționezi să-ți schimbi jobul? Află ce planuri au angajatorii? Citește și:

Abilitățile care nu ar trebui să-ți lipsească în perioada de probă

Ce greșeli să eviți în CV și în scrisoarea de intenție

Cum te ajută voluntariatul în viitoarea carieră

 

A fost util articolul? 6
oferte de joburischimbarea joburi

Leave a Reply