• 27 Aug. 2021
  • 2 min

Asteptari profesionale sub semnul întrebării: cum le punctezi la interviu

asteptari profesionale sub semnul intrebarii

Angajatorii sunt interesați să afle ce asteptari profesionale ai. Pregătește-te pentru a da cele mai bune răspunsuri la aceste întrebări cu un grad sporit de dificultate!

E indicat să-ți repeți răspunsurile la întrebările standard cu care te poți confrunta la un interviu de angajare. Printre acestea se află și cele legate de asteptari profesionale.  Ce urmăresc prin acestea angajatorii? Reperarea candidaților care pot demonstra un interes real față de jobul respectiv, dar care sunt și dornici să se afirme în carieră. Iată câteva dintre cele mai comune întrebări despre asteptari profesionale, dar și câteva idei în jurul cărora îți poți construi răspunsurile.

 

1. Ce proiect profesional sau personal ai?

Întrebarea îți este adresată cu scopul de a ți se repera ambițiile și pentru a verifica dacă acestea sunt compatibile cu perspectivele oferite de companie. Răspunsul tău ar trebui să fie în concordanță cu jobul respectiv. Dacă îți dorești să te specializezi într-o anumită arie, menționează acest aspect. Te va ajuta să te faci remarcat din marea de candidați.

 

2. Care este profilul managerului ideal în viziunea ta?

Este o întrebare dificilă, prin care angajatorul își propune să afle care sunt așteptările tale legate de managementul companiei. Pentru a-ți formula răspunsul, gandește-te la experiențele manageriale anterioare și exprimă-ți preferințele, fără însa a prezenta o opinie radicală. Este indicat să-ți păstrezi toate răspunsurile optimiste pe parcursul unui interviu. Ar trebui să eviți să discuți anumite aspecte stresante din rolurile tale anterioare. Dacă îți păstrezi optimismul cu privire la experiențele tale anterioare, intervievatorul va concluziona că poți reflecta asupra aspectelor pozitive în orice situație și se va asigura astfel că nu vei vorbi de rău compania mai târziu. Dacă, în schimb, ești proaspăt absolvent și nu ai experiență, nu ezita să spui că acest lucru te împiedică să ai momentan o părere pertinentă asupra managerului ideal.

 

3. Ce așteptări ai de la acest loc de muncă?

Oferă un răspuns bine construit care să reflecte cercetările tale despre cultura organizației, precum și obiectivele tale profesionale și de carieră. În timp ce te pregătești pentru interviu, gândește-te la mai multe modalități de a răspunde la această întrebare, în funcție de direcția în care crezi că o va lua intervievatorul pentru a determina dacă ești omul potrivit. Angajatorul urmărește să vadă dacă te vei putea mula pe viitor în proiectele din cadrul companiei și în ce mod. Ai grijă ca planurile tale să se încadreze, pe cât posibil, în ceea ce oferă compania.

 

4. Care este mediul tău de lucru preferat?

Această întrebare se referă la tot ce ține de job: program de lucru, open space sau birou individual, diversitatea echipei etc. Angajatorul pune o astfel de întrebare pentru a observa, de exemplu, capacitatea ta de a te adapta programului de lucru. Aici poți răspunde în funcție de temperamentul tău, însă nu pierde din vedere condițiile de lucru ale companiei, pentru a nu intra în contradicție cu acestea.

Familiarizându-te cu astfel de întrebări legate de diversele asteptari profesionale, dar și cu ce urmăresc ele, vei putea formula cu mai multă lejeritate răspunsuri pertinente pentru a trece cu brio proba interviului!

 

Ți-a plăcut acest articol despre întrebările legate de asteptari profesionale pe care le poți primi la un interviu? Citește și:

Cum te califici mai ușor pentru un job în IT

5 greșeli în negocierea pentru o mărire de salariu

Poate fi ambiția o piedică în calea succesului

 

A fost util articolul? 14
asteptari profesionaleintrebari interviu

Leave a Reply