• 26 Aug. 2021
 • 3 min

Cum te califici mai ușor pentru un job în IT

job IT

Îți dorești să-ți schimbi jobul și acest lucru să se întâmple cât mai repede. Ia însă în considerare că un răspuns pozitiv poate veni mai repede dacă ești calificat pentru acel job. Te poți întreba cum poți să te certifici într-un timp scurt, pentru a accelera procesul de obținere a unui job IT.

Urmează câțiva pași pentru a fi mai aproape de un job IT, printre acestea se numără cursuri IT, organizate de eJobs, prin: PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020.

1. Definește ce îți dorești în carieră

Este important să știi ce tip de cariera dorești. Vrei să fii angajat, vrei să fii freelancer sau îți dorești să lucrezi pe proiecte? În ce domeniu ți-ar plăcea să lucrezi? Ce abilități ai? Asigură-te că știi ceea ce-ți dorești în carieră, că un obiectiv clar și realist. Stabilește cum intenționezi să-l atingi și ce te califică pentru un anumit job. Acești pași te vor ajuta să restrângi căutarea la acele locuri de muncă care te pasionează și care te vor ajuta să avansezi profesional.

2. Mizează pentru calificare pentru job IT

Odată ce ți-ai conturat un plan în carieră și ai identificat ce abilități ai, merită să investești în formarea ta. De exemplu, dacă ai înclinație spre design, poți alege cursul de Programator Javascript organizat de eJobs printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

 • Vei învăța de la zero JavaScript, HTML, CSS și cum să creezi pagini web cu ajutorul acestora.
 • Vei învăța cum să creezi aplicații web.
 • Acest curs este ideal pentru persoanele fără experiență în programare.

Dacă ești o persoană atentă la detalii și îți dorești un start în domeniul IT, poți alege cursul de tester, organizat de eJobs printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

 • Vei învăța de la zero cum să descoperi defecte ale website-urilor, aplicațiilor și programelor dezvoltate de programatori.
 • Vei contribui la dezvoltarea celor mai tari site-uri și aplicații.
 • Acest curs este ideal dacă nu ai experiență în IT

Cursurile sunt 100% gratuite, finanțate prin fonduri europene

 •  Au loc de luni până vineri, între 18:00-20:00, și sâmbătă, între 09:00-12:00
 •  Te ajută să faci reconversia către un job în domeniul IT
 •  Se întâmplă 100% online
 •  Te învață o abilitate practică, căutată pe piața muncii
 •  Includ consiliere în carieră

 

3. Investește timp în proiecte personale

Indiferent de specializarea pe care ți-o alegi, în JavaScript sau în testare și de certificările pe care ți le iei în domeniu, experiența de lucru va conta cel mai mult pentru a obține dorit. Angajatorii vor să vadă cum aplici ceea ce ai învățat. Iar cursurile IT îți dau ocazia de a pune în practică ceea ce ai învățat. Și e mai ușor când înveți și dezvolți în același timp prin:

Proiecte personale: Creează un site sau o aplicație pentru tine sau pentru un prieten și înceracă mai întâi să rezolvi singur problemele pe care întâmpini.

Internship. Realizează un scurt research al companiilor care oferă stagii de practică în programare sau testare. Pentru internship, angajatorii nu cer experiență anterioară și pot fi o bună oportunitate de a-ți folosi abilitățile într-un cadru profesional.

Freelancing-ul poate fi o modalitate bună de a finaliza proiecte mici în timp ce îți cauți un job full time.

 

4. Adaptează CV-ul pentru un job IT

Odată ce ai obținut o certificare și ai și experiență în domeniu, este important să le menționezi în CV. Și este cu atât mai important să acorzi atenție CV-ului tău când te confrunți cu următoarea situație: ai aplicat la multe joburi, dar nimeni nu te sună pentru un interviu.

Dacă, de exemplu, ai abilități în zona de design sau în zona de testare, ți-ai luat și o certificare sau dezvolți un proiect pe cont propriu și îți dorești un job în unul dintre aceste domenii, merită să menționezi acest aspect încă din Obiectivul profesional.

Adaptează CV-ul la fiecare job pentru care aplici. Primul pas este să parcurgi cu atenție cerințele pentru a afla dacă ești candidatul potrivit. Apoi, adaugă experiența și realizările care sunt relevante pentru acea poziție, folosind chiar cuvinte cheie din anunțul jobului care descriu și experiența ta.

5. Aplică la companiile unde îți dorești să lucrezi

Evită pe cât posibil să aplici la întâmplare, doar pentru că o companie are o poziție deschisă. Cel mai bine este să-ți faci o listă scurtă cu acele companii unde ți-ar plăcea să lucrezi și să afli din social media sau de la prieteni/colegi detalii despre cultură, beneficii, nivelul salariilor, posibilități de promovare. Cercetarea îți oferă informații valoroase pe care le poți include în CV și în scrisoarea de intenție.

Începe să-ți construiești o carieră în IT prin cursurile în IT, organizate de eJobs, prin: PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe

ID proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

SILVIU PETRESCU

silviu.petrescu@coderslab.ro

0729.729.843

Ți-a plăcut articolul despre cum poți să te califici pentru un job IT? S-ar putea să-ți placă și: 

5 motive pentru care ar trebui să alegi un job de tester

 

 

Ce pași să urmezi dacă-ți dorești o carieră în IT

A fost util articolul? 0
job IT

Leave a Reply