• 20 Sep. 2021
  • 2 min

Cauți un job, dar nu ai o calificare? Iată unde te poți angaja acum

necalificati
Autor
Steluţa Năstase
Steluţa Năstase Am ales un job pe care îl iubesc și, da, zâmbesc pentru c... Arată mai mult

La o scurtă analiză a CV-ului tău îți dai seama că nu ai calificarea sau experiența cerută de majoritatea angajatorilor. Și eziți poate să aplici pentru un nou loc de muncă. Însă merită să iei în considerare contextul actual de pe piața muncii și faptul că există opțiuni de angajare și pentru muncitori necalificati.

Criza de personal necalificat este în continuare acută în România, iar pe eJobs sunt numeroase joburi în logistică, HoReCa, construcții, transport, producție care nu cer calificare. Angajatorii pun pe primul loc seriozitatea candidaților, îndemânarea, disciplina, comunicarea, abilitatea de a se adapta. De altfel, într-un studiu realizat de eJobs, muncitorii necalificați sunt pe locul 4 într-un top al celor mai căutate profile de candidați anul acesta. Iată ce opțiuni de angajare pentru muncitori necalificati ai acum!

Locuri de muncă lucrători necalificati

 

 

Operator depozit

Ai îndemânare și atenție distributivă? Îți place să fii organizat în ceea ce faci? Te poți califica pentru jobul de operator depozit. Misiunea ta va fi să descarci și să încarci mărfurile, să repartizezi și ordonezi produsele în spațiile special alocate. Angajatorii oferă formare profesională din prima zi și ateliere în cadrul cărora îți vei dezvolta abilități pentru jobul tău. Pachetul de beneficii cuprinde tichete de masă, decont de transport și reduceri la produsele companiei. 

 

Muncitor construcții

Companiile din domeniul construcțiilor sunt în căutare unor candidați serioși, punctuali și implicați. Iar cererea de lucrători este tot mai mare în condițiile în care sectorul se confruntă cu un deficit de circa 100.000 de angajați, conform datelor Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii.  Experiența în domeniu și carnetul de  conducere cat. B reprezintă un avantaj. Activitatea poate presupune fie consolidarea clădirilor, reparații structurale, fie amenajări interioare/exterioare, montarea parchetului, instalațiilor.

 

Lucrător comercial

Pe eJobs, la o căutare după lucrator comercial, vei descoperi mii de locuri de muncă. Te poți angaja fie în industria alimentară, fie în comerț/retail ori în construcții. Studiile medii, cunoștințele de operare calculator, amabilitatea față de clienți, capacitatea de a prioritiza şi organiza sarcinile de lucru sunt principalele abilități cerute de angajatori. Pachetul de beneficii cuprinde tichete de masă, decontare transport, asigurare medicală, sporuri salariale, zile de concediu în plus, formare profesională. 

 

Ambalator

Dacă ești o persoană organizată și ai îndemânare fizică, precum și atenție la detalii, poți opta pentru un job de ambalator. Companiile sunt în căutarea unor candidați cu studii medii, disponibilitate de a lucra în schimburi și apreciază experiența în domeniu. Responsabilitatea ta va fi să găsești produsele în depozit, să le ambalezi și să pregătești comenzile. Companiile asigură de regulă masa și plătesc orele suplimentare.

 

Personal curățenie

Firmele de curățenie angajează persoane cu sau fără experiență, cele mai importante criterii fiind seriozitatea, spiritul de echipă, rezistența la efort. Vei realiza activități de igienizare pentru clienții companiei, folosind materialele necesare activității tale. O altă opțiune este să lucrezi pentru o companie care prestează servicii de curățenie în clădirile de birouri, caz în care vei răspunde de menţinerea și întreţinerea curăţeniei pe tot parcursul programului de lucru. Angajatorii oferă un salariu net peste cel minim pe economie și tichete de masă. 

 

Cauți un job, dar nu ai calificare? Pe eJobs găsești numeroase astfel de joburi pentru nivel necalificat, având flexibilitate în alegere. Sună la 021 9124 și echipa eJobs te va ghida spre acele anunțuri care ți se potrivesc.

 

Ți-a plăcut articolul? S-ar putea să-ți placă și:

 

Cu ce beneficii vine la pachet un job de livrator

 

 

5 greșeli în negocierea pentru o mărire de salariu

A fost util articolul? 7
necalificati

Leave a Reply