• 21 Apr. 2017
  • 2 min

Kaufland și ingredientele unei culturi organizaționale de succes

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Află de la Estera Anghelescu, Recruiting, Engagement & Employer Branding Director la Kaufland România, ce presupune o cultură organizațională de succes.

Kaufland România se numără printre cei mai doriți angajatori din industria de retail din România, potrivit unui studiu publicat recent de compania internațională de cercetare Universum Global. Studiul este primul realizat pentru piaţa din România și are la bază un eșantion de peste 10.000 de respondenți din rândul studenților. Astfel, Kaufland România ocupă prima poziție în clasamentul companiilor din industria retail, segmentul food (supermarketuri, hipermarketuri). Rezultatele studiului au arătat că echilibrul dintre viața personală și cea profesională joacă cel mai important rol pentru studenții care se află în căutarea unui job, urmat îndeaproape de siguranța locului de muncă.

La nivel național, compania este cel mai mare angajator privat din România, cu peste 16.000 de angajați.

„Kaufland a reușit să se poziționeze în topul companiilor din industria de retail, segmentul food, din România, nu numai în ceea ce privește atragerea de talente în rândul persoanelor interesate de a avea o carieră în retail, dar și în ceea ce privește cultura organizațională. Crearea unui mediu de lucru plăcut și motivant pentru angajați este una dintre cele mai importante priorități pentru noi”, declară Estera Anghelescu, Recruiting, Engagement & Employer Branding Director la Kaufland România.

Estera Anghelescu

Estera Anghelescu, Recruiting, Engagement & Employer Branding Director la Kaufland România.

 

Este evident cât de importantă este cultura organizaţională pentru atragerea de noi talente, dar şi pentru retenţia angajaţilor existenţi, pentru calitatea brandului de angajator şi chiar și pentru performanţa și succesul organizaţiei pe termen lung.

Investim în dezvoltarea unei culturi a excelenţei în tot ceea ce facem la Kaufland România, iar prioritatea echipei de resurse umane este de a înţelege cum să susţină cât mai eficient activitatea de zi cu zi şi cum să ajute managerii să facă faţă provocărilor zilnice

Multe dintre companii oferă produse sau servicii identice. Cum vor reuși ele să se diferențieze în acest caz? „Întotdeauna prin cultura pe care o transmit mai departe angajaților și clienţilor lor. Autenticitatea este unul dintre ingredientele de bază ale organizaţiilor, iar livrarea autenticităţii în mod constructiv este singura reţetă care aduce nu doar succes, dar si eficiență unei afaceri”, spune Estera Anghelescu.

Dar cum poate o organizație să creeze o cultură care să atragă și să rețină candidați?

 

„Construirea unei culturi de organizație trebuie să înceapă întotdeauna cu top managementul. Managerii ar trebui să fie permanent conștienți de ceea ce apreciază cel mai mult clienții la produsul companiei și la comportamentul angajaților companiei. Apoi, angajații din front-line care interacționează cu clienții sunt cheia experiențelor pozitive. Dacă ne referim la zona de recrutare, încercăm să urmărim nu doar atragerea de talente, dar și găsirea acelor persoane care sunt compatibile cu cultura noastră organizațională. Astfel, reușim să construim o cultură puternică și de succes împreună cu profesioniști care împărtășesc valorile companiei și au capacitatea de a le pune în aplicare”, precizează Estera Anghelescu.

Politica ușilor deschise

 

„La nivel organizaţional încurajăm comunicarea deschisă şi transparentă. Pentru acest lucru, reducem barierele ierarhice, avem o politică a ‘ușilor deschise’ şi încurajăm angajaţii să ia decizii. Ne mândrim cu un cadru plăcut de muncă, relaxat, în care încurajăm creativitatea, ne preocupă oportunităţile de învăţare şi dezvoltare pentru angajaţi, mediul de lucru, recunoaşterea meritelor. Și cel mai important lucru, cred eu, muncim toţi pentru acelaşi obiectiv, într-o atmosferă extrem de plăcută şi apropiată”, mai spune Estera Anghelescu.

A fost util articolul? 1

Leave a Reply