• 16 Aug. 2018
 • 4 min

La job, ca în vacanță

joburi care iti permit sa calatoresti in interes de serviciu

Să deguști o zi întreagă Nutella în Italia, să îngrijești o insulă privată, să fii plătit ca să dormi – cam așa sună cele mai îndrăznețe joburi din lume. Nici în România nu ne plictisim când vine vorba de călătorii în interes de serviciu, mai ales că a apărut și sea view în pachetul de beneficii.

Sigur te gândești la noi, cum rezistăm zilnic printre atâtea joburi. Dar jobul nostru nu este doar despre muncă, ci are și doza lui de distracție când descoperim primii ce mai scot angajatorii la bătaie. Mai nou, poți să îți faci treaba in regim de telemunca, dintr-o destinație de vacanță.

Anul acesta, un hostel din Cluj căuta om care să nu facă nimic, doar să călătorească de acasă la job, unde să se uite pe Facebook și pe Instagram, să privească filme, să mănânce și să bea și chiar să-și invite prietenii să nu facă nimic împreună. Pentru asta se ofereau chiar multe alte avantaje: mașină, laptop, telefon de serviciu, internet, cablu, Netflix, bere, cafea gratis plus titulatura pe care o vrei în CV. Singurul inconvenient era că ai fi fost deranjat de câteva ori pe zi de oameni care vor să-i dea bani în schimbul unei chei de la cameră.

nutella

Ca tester la Ferrero Rocher ai de degustat sute de sortimente de ciocolată


Desigur, pe canalul nostru intern, circulă și joburile visurilor. Una dintre colege ar pleca în Italia, în regiunea Piemont, să fie tester pentru Ferrero Rocher și să deguste Nutella, alune și ciocolată toată ziua. Mmminunat!

Nu putem trece cu privirea nici cel mai bun job din lume, ambasador pentru Insula Hamilton din Australia. În 2017, firma de închirieri de vile Thirdhome oferea șansa unei singure persoane de a se caza în proprietățile de milioane de dolari timp de trei luni pentru a-și împărtăși experiențele în social media. Pentru asta primea și 24.000 de lire de care nu se atingea în vacanță. În 2009, britanicul Ben Southall a obținut cel mai bun job din lume (din peste 34.000 candidați) și a lucrat timp de 6 luni pe insula Hamilton, pentru un salariu de peste 85.000 de euro. Printre reponsabilitățile jobului său s-au numărat: navigație cu barca, catamaranul, feribotul, plimbări cu iahtul de lux, elicopterul și hidroavionul. A vizitat 60 de insule și a făcut 60 postări pe blog, 2000 fotografii, 47 jurnale video.

Iar dacă îți dorești să dormi și să primești bani pentru acest hobby, Eurostars hotel caută acum Hotel Tester.  Misiunea ta este dormi în diferite hoteluri din lume și să spui cât de confortabile sunt patul și pernele.

Nici în România nu o ducem rău, pe www.ejobs.ro avem joburi care te trimit în vacanță.

Bucătar șef pe vas de croazieră

În timp ce prietenii își fac rezoluții la fiecare început de an să ajungă pe un vas de croazieră, tu îți iei un job chiar acolo. Nu te mai cerți cu nimeni pentru sea view, ai la discreție. Tot ceea ce contează este să fii talentat în bucătărie, să fii cu ochii pe rețete, stocuri, cantități. Și oferta e tare bună pentru Bucătar sef pe vas de croazieră: ai contract pentru 6-9 luni, vacanță 2 luni între contracte (când poți să stai pe punte la soare în timp ce alții gătesc pentru tine). Primești salariu fix plus comision din vânzări sau bacșiș în funcție de sezon, cazare în cabine cu 1-2 persoane, mese și servicii medicale asigurate gratuit la bord.

Remote Marketing Assistant for Canadian Company

Dacă vrei un job pe care îl poți face de oriunde, din fotoliul confortabil de acasă sau de pe plajă și dacă știi bine tainele WordPress și Microsoft Office, sigur te potrivești pentru postul acesta. Compania canadiana Leader Luxury este specializată în digital marketing pentru avioane de afaceri și vânzători de iahturi. Așa că de pe șenzlong creezi și monitorizezi postările din social media, editezi poze cu iahturi, creezi site-uri în WordPress. Este un job happy, practic din vacanță scrii despre altă vacanță. Ca durată nu prea ai de ce să te plângi, lucrezi cam 2-4 ore pe zi, adică exact cât poți să fii eficient(ă). E nevoie să ai un management bun al timpului, să prioritizezi și să comunici bine cu echipa. Te vor team player și creativ. Noi zicem că e atât de flexibil acest job, încât merită și adaptarea pe fusul orar al canadienilor. Cine știe, poate următoarea vacanță o iei chiar la ei.

Manager Zonă

Dacă te pricepi să vinzi gheață chiar și eschimoșilor și nu poți să stai la un singur birou și într-un singur oraș, nu ți-ar sta rău ca Manager Zonă în vânzări produse farmaceutice. Să-ți povestim cum arată o zi din viața ta. Mergi mult pe litoral și parcă ești și mai inspirat să faci lucruri serioase: coordonezi activitățile din Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, Vrancea, identifici oportunități de extindere a portofoliului de clienți și inițiezi relații comerciale cu aceștia. Noi deja ne gândim că vara îți vei lua pauzele de lucru pe faleză mării. E job fain și în extra-sezon, când Bucureștiul e super aglomerat, iar tu le spui prietenilor că pleci la mare.

Agent de turism

Imaginează-ți că pleci la mare înainte să se deschidă sezonul estival, nu prea ai timp să te plictisești într-un singur hotel și în fiecare an testezi noi destinații. În plus, dacă îți vine să pleci în jurul lumii, călătorești la preț redus. Cum nu poți să lași tot timpul mesajul Out of office activat, mai ai și muncă de birou. Ca agent de turism te plimbi prin în sistemele de rezervări hoteliere și spui povești de vacanță.

Java Architect cu job remote

Practic ești descendentul unei categorii foarte invidiate înainte ca telemunca să devină oficială. Poți să-ți faci jobul de de Java Architect de oriunde din lume, ai oră de trezire flexibilă și primești și 5.000 dolari/lună. Lucrezi cu echipe eterogene din lumea întreagă și da, în videoconferințe e musai să ai sky view sau sea view. 

Trainer/Coach

Am în lista de prieteni câțiva traineri care azi sunt la un hotel cu panoramic view, mâine sunt la cea mai șic cabană din inima munților, iar în weekend sunt pe malul mării. Toate în interes de serviciu, evident. Buun, să vedem cum arată un job de trainer. Am găsit unul chiar în Brașov. Călătorești cam 50-60% din timp, ai răbdare și pasiune pentru dezvoltarea oamenilor, creativitate și, da nivel ridicat de energie și carismă pentru a ține oamenii atenți la o prezentare mai lungă decât un tutorial. Din punct de vedere practic, ai nevoie de engleză la un nivel minimum B2 și experiență de 1-3 ani în training, coaching și oferirea de feedback. Nu o duci deloc rău, fie mergi la recrutare în locații din țară și străinătate, fie ai tu programe formare în țară, dar și în străinătate.

Asistent translator 

вы говорите по-русски? (n.r. Vorbești rusa?) Te așteaptă un job cu multe deplasări. Noi sperăm să prinzi chiar nopțile albe din Sankt Petersburg, să stai la povești cu localnicii și să citești ziarul la 23.00 fără sursă de lumină. Ai mai multe șanse de reușită să devii asistent translator dacă ai mai lucrat într-o poziție similară, vorbești bine limba lui Dostoievski, dar ai și abilități soft ca organizarea, comunicarea.

Poftă de un job care îți permite să călătorești?

Află ce presupune perioada sabatică și de ce ar trebui să o ofere mai multe companii

A fost util articolul? 22
hobbyjobvacanță
 • AvatarAlex zice

  Si mie mi-ar place sa fiu platit sa stau degeaba si sa ma distrez sau sa fin companie unui strain(a)

 • AvatarDANIEL GHERASIM zice

  E de vis ……..Exista asa ceva ?……Sunt interesat .

 • AvatarIARCA ION SORIN zice

  Imi plac asemenea JOBURI

 • AvatarPopa Marinela zice

  Bună, eu locuiesc de 40 de ani in Germania.
  Pentru că peste un an voi iesi la pensie, caut un job pe care sa l efectuez aici.
  Vorbesc perfect limba Germană si Româna, am terminat liceul in Bcuresti de unde si provin.
  Dacă aveti vreun job pt. mine, vă rog sa ma contactati.
  Mltumesc
  D. na Popa Marinela

 • AvatarRenate zice

  Un articol minunat . Chiar nu stiam de hotel tester .Multumesc.

Leave a Reply