• 31 Oct. 2016
  • 4 min

Livrez Fericire: 5 secrete de la un furnizor de momente dulci

Autor
eJobs
eJobs eJobs este platforma de locuri de munca din Romania care ver... Arată mai mult

Andreea Moldovan, fondatoarea business-ului Livrez Fericire, înglobează toate cele 5 ingrediente necesare oricui vrea să fie #HappylaJob.

A lucrat în vânzări, până să rămână însărcinată, iar după ce a născut a început să activeze în industria HoReCa, pe partea de consiliere, creație și implementare. Venirea pe lume a fetiței ei i-a îndreptat atenția exclusiv spre familie, casă și creșterea copilului. Pauza de la jobul obișnuit i-a deschis o nouă perspectivă și nevoia de a-i oferi fetei sale produse cât mai naturale și sănătoase i-a dat ideea de business. Astfel că, în martie 2016, Andreea Moldovan (31 de ani) a dat startul atelierului de dulciuri personalizate, Livrez Fericire, cu sloganul „Fericirea este delicioasă”. „Cochetam cu industria gastronomică de câțiva ani. Pasiunea pentru prăjituri mi-am descoperit-o când am început să-i pregătesc fiicei mele dulciuri. Nevoia unui produs natural, făcut acasă, s-a transformat în curiozitate de cunoaștere, în dorința de a obține calitate din ce în ce mai bună. Practic, provocarea a devenit o dorință de perfecționare”, povestește ea.

Andreea Moldovan a fost inspirată de fetița ei să creeze business-ul Livrez Fericire

Andreea Moldovan a fost inspirată de fetița ei să creeze business-ul Livrez Fericire

Business-ul a apărut ca urmare a cererilor care se tot înmulțeau, pe măsură ce cunoștințele povesteau de prăjiturile ei. În momentul în care a fost contactată de un client important, Andreea s-a văzut nevoită să se decidă cât de mult voia să se implice. O investiție de 20.000 de euro mai târziu, Andreea Moldovan avea echipamentele și utilajele necesare pentru a demara proiectul Livrez Fericire. „Fiind în industrie de ceva ani, mi-a fost ușor să îmi fac singură modelul meu. Într-un final, a venit rândul să gândesc ceva și pentru mine, nu doar pentru afacerea altora. Am beneficiat de oferte extrem de bune și am avut noroc să dau repede de oameni minunați. Dar repet, a fost efectiv noroc”, explică antreprenoarea.

Andreea se consideră propriul său angajat. Ea se ocupă de pregătirea comenzilor dulci și mai are un ajutor pe partea de chifle pentru burgeri. O zi de muncă la Livrez Fericire este, invariabil, condimentată cu muzică, povești, cafea și voie bună, mai ales în momentele în care, în laborator, este nevoie de o doză în plus de energie. Pentru a se diferenția de competitori, Andreea Moldovan consideră că este important să folosească ingrediente 100% naturale și să nu facă rabat de la calitate. „Asta tind să facă mulți antreprenori, fiind copleșiți de cheltuieli fixe, reduc unde pot, adică la materia primă.”

Fiind încă la început, Livrez Fericire este încă un business mic, în care fiecare comandă nouă este o provocare. „Aș vrea așa, ceva cu vanilie, dar și cu ciocolată, dar să nu se simtă vanilia prea tare că nu îi place așa, dar să nu fie nici amară ciocolata, dar nici dulce, să aibă fructe doar de decor, că nu mănâncă fructe, se poate? Face 3 ani”, își amintește antreprenoarea de o comandă. Oricât de complicate ar fi comenzile, Andreea Moldovan a înțeles cât de importantă este „vorba în târg” și, ca urmare, își asumă nevoile clienților. „M-a sunat o doamnă, la recomandarea unei cliente, și m-a rugat sa îi fac un tort cu o cămilă. I-am spus frumos că nu lucrez în pastă, linia mea fiind una naturala 100% și healthy, dar când am auzit povestea, nevoia, dorința, n-am rezistat. Își serba fiica și tocmai anulaseră o vacanță unde avea să dea o petrecere printre cămile. Îți dai seama că am sunat o prietenă, am întrebat-o dacă are timp să îmi facă o cămilă mică, mică, și aia a fost. Ka-boom, fericire!”

„Ka-boom, fericire!”

„Ka-boom, fericire!”

Deși se confruntă de puțin timp cu provocările din antreprenoriat, am vrut să aflăm ce a determinat-o pe Andreea Moldovan să se numească furnizor al fericirii. Astfel, am aflat ce îi inspiră ei fericire la job, zi de zi, ce îi dă energie chiar și în momentele grele.

5 secrete de fericire la job

 

La eJobs România, suntem de părere că fericirea la job este alcătuită din 5 ingrediente: impact, echilibru, pasiune, onestitate și evoluție. Este un sentiment care apare atunci când ești mândru de un proiect pe care ți-ai pus amprenta, când există o armonie între viața profesională și „acasă”, când depui suflet în ceea ce faci, când ești sincer în alegerile tale și când îți dorești să te dezvolți și lucrezi în acest sens. Îți poți testa nivelurile celor 5 ingrediente aici.

Cum se traduc cele 5 ingrediente pentru antreprenoarea care nu numai că este #HappylaJob, dar și livrează fericire? Iată ce am aflat.

1. Impact – Ce satisfacții îți aduce acest business?

Andreea Moldovan: Acest business îmi aduce exact ce livrez: FERICIRE! Fiecare client ce revine cu încă o comandă și încă o comandă mă bucură și îmi confirmă că produsele mele au gustul ACELA, pe care mi-l doresc eu mereu. Constanța și calitatea, în domeniul acesta, sunt cheia succesului. Mai este și momentul când fiecare tort își primește răsfățul final, înainte de a fi livrat. (Fiecare tort este răsfățat cu un decor unic. Nu există două la fel.) Atunci când arată exact cum mi l-am imaginat când am preluat comanda și am început consilierea clientului în a-i înțelege dorința și nevoia.

Când clientul vrea „doar ciocolată, nu fructe, frișcă sau alte alea, ci doar ciocolată”, e o singură cale de a-l face fericit

Când clientul vrea „doar ciocolată, nu fructe, frișcă sau alte alea, ci doar ciocolată”, e o singură cale de a-l face fericit

2. Echilibru – De unde îți iei energia, în fiecare zi?

Andreea Moldovan: De oriunde. Merg pe principiul spending happiness – loading happiness. Încerc să mă bucur de soare, de fiecare comandă și produs livrat, de atmosfera din atelier, de cafea, de oamenii ce mă înconjoară, de familie, de tot, de primul „bună dimineața, mami”, până la „noapte bună, iubita mea”!

3. Pasiune – Cum de relaxezi după o zi de muncă?

Andreea Moldovan: Relaxarea mea (momentul acela când mă pierd în ceva, absorbită complet) este legată tot de job. Tot timpul caut tehnici noi, ingrediente care să mă inspire, îmi imaginez texturi și combinații de gusturi. Sau să mă întâlnesc cu prietenii și, ce să crezi… gătim!

4. Onestitate – Ce înseamnă, pentru tine, fericirea?

Andreea Moldovan: Fericirea, în general, e facută din lucruri mărunte, mici și dese. Nu îmi place să aștept să fiu fericită, ci încerc să fiu din orice. Deci, fericirea înseamnă momente scurte, dese și mereu la îndemână! „Nefericită” sună ciudat; parcă nu se potriveste „ne” în fața fericirii. Sărăcia și răutatea, minciuna sau toleranța nedreptății, astea sunt lucrurile care mă mâhnesc. Mă bucur când îi văd pe cei din jurul meu că zâmbesc cu ochii.

Fericirea poate avea orice gust, milioane și milioane de arome.

5. Evoluție – Ce sfaturi le-ai da tinerilor care vor să își înceapă propriul business?

Andreea Moldovan: Să muncească, să învețe, să strângă la ciorap, să investească în ei, să muncească, iar să strângă și apoi să dea drumul la ceva testat și bun. Să nu accepte „nu” și să-și urmeze pasiunea!

Ca antreprenor, am învățat că trebuie să vii cu ceva nou, să întâmpini o nevoie deja existentă, dar poate nu pe deplin satisfăcută de ceea ce există deja pe piață. În viitor, din ce în ce mai multe restaurante, își vor externaliza deserturile, pentru că bucătăriilor nu le face plăcere să facă deserturi și refuză să învețe, iar salariul unui cofetar bun nu acoperă diferența producției în casă – externalizare. Ca să nu mai vorbesc de spațiul unei bucătării – cele mai multe abia au loc să-și bage strictul minim necesar pentri producția mâncării, de utilaje speciale de cofetărie nu mai zic. Deci, planurile sunt clar de extindere a distribuției HoReCa și de colaborare cu săli de evenimente.

 

sursă foto: Facebook Livrez Fericire

A fost util articolul? 0

Leave a Reply