• 21 Dec. 2020
  • 2 min

Meserii stabile spre care merită să te orientezi în 2021

meserii

Anul 2020 te-a determinat poate să-ți schimbi jobul sau felul în care muncești. În fața unor domenii afectate de pandemie singura soluție este să te adaptezi și să găsești o variantă pentru a avea un loc de muncă și un venit stabil.

Pe de altă parte este important să ții cont și de schimbările din mediul digital care anul acesta s-au produs mai repede decât mulți dintre noi ne-am fi așteptat. Iar ele nu se vor opri la finalul lui 2020, ci vor continua și în 2021. Ce poți face în acest caz? Soluția este să te orientezi spre acele meserii de viitor. De altfel, conform datelor eJobs, în 2020, 15% dintre români s-au reorientat în carieră de la începutul pandemiei.

Vor fi cereri pentru oamenii care au o meserie clară: de exemplu cofetar-patiser. De aceea este important să faci ceva ce nu poate fi înlocuit de o mașină”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.

Iată acele meserii care-ți oferă stabilitate în 2021

 

Electrician

Pe eJobs.ro se caută electricieni autorizaţi în construcţii, în domeniul auto, în telecomunicații. Sunt posturi în toată ţara, iar angajatorii oferă și traininguri pentru obținerea certiticărilor.
Cerințe: studii medii profil tehnic, calificare electrician, cunoștințe de desen tehnic și scheme electrice, certificarea ANRE (avantaj), permis de conducere.


Instalator

Meseria de instalator, la fel cum este și cea de electrician, îți permite să iei și mici proiecte pe cont propriu, sporindu-ți astfel veniturile. În plus nu ai cum să te plictisești, fiecare lucrare fiind o nouă provocare. Cerințe: studii tehnice dе specialitate (instalații sanitare, termice), autorizari ISCIR, ANRE, AGFR (avantaj), permis dе conducere.

Zidar/Faianțar/Tâmplar

În domeniul construcțiilor sunt peste 1.200 de locuri de muncă, iar pentru șantiere se caută oameni care pot finisa clădirile. Cererea de personal crește pentru că există și cerere de locuințe adaptate noilor nevoi.
Cerințe: nu se cer studii de specialitate, doar experiență (chiar și prin lucrări personale), punctualitate.


Bucătar/patiser/brutar

Lanțurile comerciale și producătorii de alimente caută oameni calificați în prepararea mâncării, activitatea lor fiind la nivelul anilor anteriori. Pentru unele locuri de muncă sunt disponibile chiar mai multe posturi, așadar mai multe șanse de angajare. În plus, și restaurantele care livrează mâncare caută bucătari și ajutoare de bucătari.
Cerințe: școala profesională de profil sau calificare în meserie, disponibilitate de a lucra în ture, experiență în pregătirea specialităților.

 

Tehnician masaj

Lucrul de acasă în poziții nu tocmai corecte îi determină pe angajați să investească în relaxare și să ceară ajutor specializat din partea unui maseur.
Cerințe: școală sau curs cu specializare, certificat în domeniu, cunoașterea mai multor tipuri de masaj, punctualitate.

 

Asistent medical

Peste 500 de locuri de muncă sunt disponibile pe eJobs.ro pentru asistent medical, atât în țară, cât și în străinătate. În contextul pandemiei, cererea pentru profesioniști care pot acorda asistență bolnavilor sau pot recolta probe este chiar mai mare decât cea pentru medici. Angajatorii oferă program flexibil, beneficii medicale, training.
Cerințe: Școala Sanitară Postliceală sau Facultatea de Moașe și Asistenți Medicali; autorizație liberă practică și de malpraxis.

Pe eJobs.ro sunt disponibile acum peste 9.400 de locuri de muncă pentru candidații calificați. Sună la 021 9124 și echipa te va ghida spre locurile de muncă care se potrivesc pregătirii tale sau spre companiile unde poți urma un program de formare într-o meserie.

Ți-a plăcut articolul despre meserii stabile merită să te orientezi în 2021? S-ar putea să-ți placă și:

Un CV detaliat îți e primul aliat. Cum îl pregătești pentru 2021

15 abilități pe care recrutorii le vor aprecia în 2021

 

 

A fost util articolul? 16
meserii

Leave a Reply