• 7 Dec. 2017
  • 2 min

Mia’s Children – Spiridușii creativi ai Moșului

Mia's Children
Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

De 18 ani, asociația Mia’s Children a ajutat peste o sută de copii din medii sociale defavorizate cu mâncare, îngrijire medicală, consiliere emoțională și acces la educație. Acum avem șansa de a contribui alături de doamna Mia la bunăstarea unui grup de tineri în situație de risc social major.

Povestea Mia’s Children a început în 1998, când Mia Scarlat, împreună cu soțul acesteia și doi prieteni din Statele Unite ale Americii au decis să împartă tot ce aveau cu cei care știau din plin ce înseamnă lipsa materială și emoțională. Visul Miei a fost de a crea un loc deschis 24 de ore din 24, un refugiu pentru copiii din medii sociale defavorizate.

Fiecare copil merită o copilărie

Asociația le oferă multor copii toate condițiile necesare pentru a merge la școală, de la întocmirea certificatelor de naștere pentru cei care nu le au deja până la tutorat pentru a trece cu brio de toate etapele educaționale din România. Pentru tinerii care nu pot merge la școală, Mia’s Children asigură cursuri private până ce aceștia dobândesc suficiente cunoștințe pentru a se integra cu succes în învățământul de stat.

 

Mai mult, în această asociație, copiii mai primesc ceva ce nu au primit niciodată acasă – înțelegere și consiliere, ba chiar și lecții de pictură, muzică, limbi străine și excursii. Mulți dintre „copiii” doamnei Mia au descoperit cât de frumoasă e copilăria de abia după ce au venit la Mia’s Children.

Rezultatele vorbesc de la sine

Până acum, șaptesprezece tineri crescuți și îngrijiți de Mia’s Children au urmat studii universitare în domenii precum Turismul, Istoria Artelor, Psihologia, Dreptul și Medicina, iar cincisprezece tineri au absolvit licee de specialitate și au învățat diverse meserii cerute pe piața muncii. Opt dintre copiii doamnei Mia sunt membri în Corul de copii al Radiodifuziunii Române, șase excelează la dans, nouă sunt talentați la fotbal, câștigând numeroase premii, iar un număr impresionant de șaptesprezece tineri au avut picturi expuse în țară și în străinătate. Lista nu se termină aici deoarece periodic Mia’s Children îi ajută pe copii să descopere ce îi pasionează și la ce se pricep, de când sunt mici până la absolvire și chiar până la primul job.

 

Ajutorul pe care îl oferă Mia’s Children copiiilor defavorizați este impresionant. Fără această asociație, mulți dintre tinerii pe care doamna Mia i-a crescut ar fi ajuns în situații foarte diferite. Iarna aceasta ne-am propus să ajutăm Mia’s Children să ducă mai departe aceste acțiuni incredibile.

 

Și tu poți contribui la demersurile acestei asociații, completându-ți CV-ul pe www.ejobs.ro. Până pe 5 ianuarie 2018, eJobs oferă câte 3 euro pentru fiecare CV, vechi sau nou, actualizat până la 90%. Banii vor merge către șase cauze, printre care și Mia’s Children. Descoperă acum Povestea CV-ul magic!

 

Citește și:

Tânărul care vrea să descopere leacul pentru cancer

Tinerii din piețele emergente se așteaptă să trăiască mai bine decât părinții lor

De ce nu fac angajatorii salariile publice

 

A fost util articolul? 0

Leave a Reply