• 25 Sep. 2023
  • 2 min

Nu ai experiență? Ce treci totuși în CV!

experiență
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Într-o piață a muncii din ce în ce mai competitivă, misiunea de a găsi un loc de muncă potrivit nevoilor și preferințelor tale, devine din ce în ce mai dificilă. Iar uneori te simți poate chiar descurajat. Fie că ești la început de drum sau te afli într-un moment de tranziție în cariera ta, un CV bine pus la punct te poate scoate din anonimat.

Chiar și dacă nu ai experiență, există numeroase modalități prin care-ți poți demonstra potențialul și aptitudinile. În continuarea acestui articol, vei descoperi strategii eficiente în redactarea CV-ului, strategii menite să capteze atenția angajatorilor.

 

Ce activități sunt bune de trecut în CV dacă nu ai experiență!

Workshop-uri relevante 

Dacă ai participat la un curs cât de cât relevant pentru domeniul în care vrei să activezi, atunci nu ezita să-l treci în CV. Dacă nu te poți lăuda cu așa ceva, te poți înscrie, chiar înainte să aplici, la un curs online sau offline. Includerea workshop-urilor relevante în CV-ul tău poate face o diferență semnificativă în procesul de selecție pentru un job.

Acestea arată că ești interesat să-ți dezvolți abilitățile și cunoștințele în domeniul tău de interes, că ești motivat să înveți și să te perfecționezi continuu.

În absența experienței de muncă, workshop-urile pot evidenția aptitudinile pe care le-ai dobândit și cunoștințele pe care le-ai acumulat în cadrul acestor evenimente.

 

Activități academice

Poate ai participat la diverse conferințe de specialitate sau ești membru al asociației studenților. Trece cu încredere astfel de informații în CV-ul tău. Acestea indică angajatorilor că ești un candidat dispus să investească timp și efort în dezvoltarea sa. Mai mult, în timpul studiilor academice, cu siguranță, ai dobândit o serie de abilități care pot fi relevante pentru jobul la care aplici.

 

Programe de voluntariat

Dacă ai fost voluntar, oriunde, oricând, trece activitatea respectivă în CV. Orice program de voluntariat care-ți pune în valoare abilitățile sau te ajută să dezvolți unele noi, merită menționat în CV. El demonstrează implicarea ta socială, că ești dispus să preiei inițiativa pentru a face o schimbare pozitivă în comunitatea ta. Dacă programele de voluntariat au legătură cu domeniul sau industria în care dorești să lucrezi, ele pot oferi experiență relevantă și cunoștințe practice.

 

Internship-uri & stagii de practică

Internship-urile sunt în mod special importante pentru că seamănă foarte mult cu un job propriu-zis. Și stagiile de practică merită menționate, mai ales dacă nu ai ce să treci în CV. 

Participarea la stagii în domeniul tău de studiu sau în domeniul în care dorești să lucrezi îți poate oferi o înțelegere mai aprofundată a industriei, proceselor și cerințelor de la un job specific.

 

Hobby-uri

Hobby-urile transmit recrutorilor că ai spirit de echipă și că-ți dorești să înveți și să-ți dezvolți continuu abilitățile. Ieși din tradiționalele „Îmi place să călătoresc și să citesc” și alege să treci pasiuni care rezonează oarecum cu jobul la care vrei să aplici. Și poate cel mai important, nu uita să recitești CV-ul și să-l verifici de greșeli gramaticale. 

Dacă ai urmat îndeaproape rețeta din acest articol, cu siguranță, ești mai aproape de jobul dorit. Iar dacă ai și alți prieteni care se află în aceeași barcă cu tine, nu uita să le share-uiești acest material!

 

 

Ți-a plăcut articolul despre ce să treci în CV dacă nu ai experiență anterioară? Citește și:

5 drepturi mai puțin cunoscute pe care nu știai că le ai la job

Abilitățile care nu ar trebui să-ți lipsească în perioada de probă

De ce jobul de Business Analyst e o alegere de viitor

 

A fost util articolul? 2
CVexperiențăprimul job
  • AvatarValentin G zice

    Foarte interesant, multumesc

    • Bună, Valentin,

      Mulțumim pentru aprecieri! Dacă te putem ajuta și cu alte recomandări, așteptăm un semn din partea ta.

Leave a Reply