• 5 Oct. 2018
  • 2 min

Niciodată nu e târziu să înveți o limbă străină

limbă străină
Autor
Mihaela Pascari
Mihaela Pascari Face parte din echipa eJobs România de circa 5 ani. Perioad... Arată mai mult

Indiferent de ce vârstă ai, cunoaștere unei limbi străine reprezintă un avantaj atât în ce privește dezvoltarea profesională, cât și cea personală. Iar cu toate că studiile arată că cel mai ușor asimilează o limbă străină copiii, trebuie să știi că funcționăm la fel de bine și la 10 și la 40 de ani. E drept că pe măsură ce înaintezi în vârstă e nevoie să depui ceva mai mult efort să înveți o limbă străină, însă dacă îți dorești cu adevărat vei reuși!

De ce să înveți o limbă străină?

Poți câștiga mai mult. Cunoașterea unei limbi străine, mai ales dacă vorbim despre una exotică precum olandeza, daneza sau germana aduce și salarii mari. Candidații care cunosc una dintre aceste limbi străine sunt printre cei mai căutați candidați din piața muncii, dar și printre cel mai bine plătiți având în vedere cererea mare din partea angajatorilor.
Ai la dispoziție oportunități variate de angajare. De la predare sau traducere până la ghid turistic, acestea sunt doar o parte dintre joburile pe care le poți obține dacă cunoști o limbă străină. Spre exemplu, la o simplă căutare pe platforma eJobs.ro, după cuvântul cheie „germană” găsești peste 2.000 de locuri de muncă la care poți aplica.

Poți avansa în compania în care lucrezi. Poți avansa pe o poziție mai bună decât cea actuală, dacă cunoști o limbă străină, mai ales pentru că oamenii care știu o limbă străină sunt mult mai apreciați, iar șansele lor de avansare sunt mult mai mari.

Călătorești și îți faci prieteni noi cu ușurință. Cum spuneam, cunoașterea unei limbi străine îți aduce nu doar beneficii profesionale, ci și personale. De la cele legate de călătorie, socializare, până la cele ce privesc exersarea memoriei odată ce înveți o limbă străină.

Iar dacă te simți pregătit deja pentru o nouă experiență de muncă, atunci mai ai de trecut prin câțiva pași:

  1. Sună la 0219124 – linia telefonică de consiliere profesională eJobs (tarif normal, program de luni până vineri, între 09:00 – 17:00
  2. Îți va răspunde un operator eJobs și te va ajuta, completându-ți CV-ul gratuit.
  3. Apoi același operator va căuta joburi potrivite pentru tine și va aplica în numele tău.
  4. Dacă angajatorii te vor considera potrivit pentru posturile disponibile, ai toate șansele să fii contactat pentru a stabili un interviu.

 

Citește și:

Te atrage un job în bancă? Află salariul unui ofițer de credite

Cu cât au crescut salariile în România?

De ce e bine să-ți schimbi jobul după 10 ani într-o singură schimbare?

A fost util articolul? 9
limbă străinăsalarii

Leave a Reply