• 13 Aug. 2018
 • 1 min

De ce e bine să-ți schimbi jobul după 10 ani într-o singură companie?

jobul

Tinerilor de astăzi li se pare normal să aibă mai multe joburi de-a lungul carierei și sunt deschiși oricând noilor oportunități. Nu putem spune același lucru și despre generațiile anterioare de angajați, care se agățau de un angajator pentru toată viața. Sigur, stabilitatea este bună și toți angajatorii o apreciază, însă atunci când apare plafonarea, o schimbare este nu doar binevenită, ci și recomandată. Dacă și tu te regăsești printre cei care lucrează la un job de peste 10 de ani, atunci trebuie să știi că astăzi este mai ușor ca niciodată să-ți găsești un loc de muncă, ai nevoie doar de o doză de curaj!

Uite de ce e bine să-ți schimbi jobul de-a lungul carierei:

 

Poți obține o creștere salarială!

La schimbarea companiei poți obține și o creștere salarială mai mare decât în interiorul firmei actuale sau, cel puțin, un pachet de beneficii extrasalariale mai consistent.

 

Vei putea evolua profesional!

Indiferent de cât timp lucrezi într-o companie, dacă simți că nu mai evoluezi sau nevoile tale nu sunt satisfăcute atât cât ți-ai fi dorit, atunci este timpul să-ți schimbi jobul. Mai exact, este bine să te angajezi pe o poziție în care poți învăța lucruri noi și care ți-ar perfecționa abilitățile.

 

Te vei adapta unor echipe noi și vei deveni mai flexibil

Piața muncii este într-o continuă schimbare și este greu de spus cum va arăta peste 5 sau 10 ani. De aceea, este important să te adaptezi noului mediu dominat de tehnologie, unor echipe cu nevoi și obiective diverse, dar și unui nou stil de lucru.

Cu toate acestea, încearcă să cântărești bine deciziile și să nu exagerezi cu schimbările, căci frecvența cu care ți-ai schimbat locul de muncă poate fi criticată de viitorii angajatori.

De ce e bine să-ți schimbi jobul după 10 de ani într-o singură companie?

Te-ai hotărât să faci o schimbare? Uite ce trebuie să faci!

 1. Sună la (021)9124 – linia telefonică de consiliere profesională eJobs (tarif normal, program de luni până vineri, între 09.00 – 17.00)
 2. Consilierii eJobs îți vor completa gratuit CV-ul
 3. Și nu doar atât, ei vor căuta locurile de muncă potrivite pentru tine și vor aplica în numele tău, pe durata convorbirii telefonice
 4. Dacă experiența ta se va potrivi pozițiilor deschise pe eJobs, vei fi contactat pentru a stabili un interviu

Așadar, dacă dorești să crești pe plan profesional prin obținerea unui loc de muncă mai bun sau vrei să te reconvertești profesional, sună la (021)9124, iar consilierii eJobs te vor ajuta să aplici și să-ți găsești jobul ideal pentru tine.

 

A fost util articolul? 111
angajaredemisiejoburi
 • Bornea Tatiana zice

  Bună ziua!Lucrez in comert de foarte mult timp si cred ca am ajuns in momentul in care am nevoie de o schimbare.Am urmat Facultatea de Drept si Administratie publica de lungă durată. Ce mă sfatuiti sa fac ? Multumesc anticipat.

 • Mihai zice

  Buna ,
  Interesant articolul. Este pozitiv intocmit.
  Insa pentru o persoana de sa spunem 50 de ani lucrurile pe care le enumerati nu se concretizeaza.
  Piata muncii din Romania este limitata dpdv salarial dar si dpdv al modului in care angajatorii si potentialii angajatori
  il percep pe angajat. Atitudinea lor este probabil limitata de experientele lor in privinta angajatilor de o anumita varsta
  si se pare ca o schimbare “strategica” in abordarea lor este imposibila atata timp cat facem copy paste.
  Din experienta mea in ultimii 2 ani de interviuri am constatat ca angajatorii au foarte multe cerinte, solicitari, conditionari
  in privinta candidatilor care se prezinta la interviu, iar 2 dintre ele sint cat se poate de clar expuse atat in prezentarea jobului cat si la discutia de la interviu :sa fie cat mai calificati si sa accepte un salariu cat mai mic.
  Ei ii vor gata calificati din toate punctele de vedere, doar sa ii ia de-a gata…..Sa nu investeasca nimic in acest angajati. Nu voi face comentarii vis a vis de obedienta solicitata si de asemeni de raspunsurile reprezntantului firmei la intrebarile candidatului referitoare la: daca firma isi achita la timp datoriile fata de angajat sau stat(indicator net al angajamentului social si economic al firmei). La naiba doar este un interviu bi-directional…
  Nu voi comenta despre munca in echipa pentru ca ……
  Am discutat si cu alte persoane de varsta mea care au confirmat multe din cele expuse mai sus.
  Desi am o vechime de aproape 10 ani in firma la care lucrez(31 in munca) nascut in 1967, in ultimii 2 ani presarati cu interviuri in ideea de a schimba jobul, am constatat ca am devenit mai “intelept”,socotind ca:
  1. Nu te poti astepta la schimbari pozitive in jobul tau fara sa le realizezi chiar tu.
  2. Investeste permanet in tine (lucru pe care altii nu il vor face) urmeaza cursuri de calificare si recalificare,specializare, perfectionare etc, invata in permanenta ceva nou, pune in practica. Daca nu vei face acest lucru vei deveni un simplu cautator al jobului ideal. De fapt jobul ideal trebuie sa il creezi tu!
  3.Pleaca din tara daca trebuie pentru a valorifica cunostintele si munca ta la o valoare superioara! Mai multi bani, mai multe proiecte, nu doar banii de facturi si impozite!
  Mai sint si altele…..
  Plan B: Dar dupa cum discutam cu un profesor universitar voi pleca din tara din 3 motive: sa invat si sa castig si sa ma intorc inapoi, pentru ca Romania are un potential fantastic de oportunitati care pentru a fi valorificate au nevoie de oameni cu viziune pe termen lung si locul meu este aici.
  Viziunea pe termen lung nu insemanta dpmdv un job la o companie si o pensie sigura la stat la batranete (daca ajungi la varsta de acordare apensiei) cu atat mai putin viata de la un salariu la altul..etc..etc…
  Jobul la o companie poate fi doar timpul de necesar pentru punerea in aplicare a planlui B….

  Cu consideratie,
  Mihai Pur si Simplu (MPS)

 • Fluerasu Ramona zice

  Îmi doresc mai mult ca oricând, sa găsesc un alt job,sunt angajată la prezentul angajator de peste 8 ani!

 • ANCA LACRAMIOARA BUCECEANU zice

  NU STIU LIMBA ENGLEZA STIE CINEVA SA MA AJUTE

Leave a Reply