• 31 Aug. 2020
  • 2 min

Cum poți convinge angajatorul să-ți facă o ofertă de muncă

oferta de munca

Peste 1,3 de milioane de aplicări au fost în luna iulie la joburile disponibile pe eJobs.ro. Pe platforma de joburi sunt activi acum peste 200.000 de români care își caută un loc de muncă, aceștia fiind mult mai determinați să aplice decât în alți ani, media fiind de 5-6 aplicări pe candidat. În aceste condiții, în care recrutorii primesc mai multe CV-uri decât în trecut, este important să te diferențiezi de ceilalți candidați prin motivație. Implicarea și entuziasmul tău îți pot aduce și oferta de munca.

Pentru anunțurile de joburi prezente acum pe eJobs.ro sunt tot mai mulți candidați suficient de calificați din punct de vedere profesional. Angajatorii vor însă candidatul motivat, care-și dorește un anumit job. De aceea, în timpul interviului te vor întreba „De ce vrei acest job?”. Să spui doar că vrei jobul nu este suficient. Angajatorii nu vor crede că ești cu adevărat interesat. Implicarea și o atitudine proactivă sunt indicatori pentru ei că poți să faci față unor schimbări sau unor situații dificile la locul de muncă. Iar oferta de munca poate veni mai repede decât te-ai aștepta. 

 

Iată cinci modalități prin care poți atrage oferta de munca: 

 

Cunoști date despre companie

Faptul că îți dedici timp pentru a afla informații despre domeniul în care activează compania, despre activitate, servicii, produse este apreciat de recrutori. Dacă vii și cu propuneri și idei adaptate activității companiei, recrutorii vor fi impresionați de implicarea ta și convinși că meriți un loc pe lista scurtă, în fața altor candidați care poate doar au admirat succesul companiei.

 

Ești pasionat de produsele sau serviciile companiei

Chiar dacă provii dintr-o industrie diferită de cea a companiei la care aplici, poți folosi și testa produsele acesteia. Te poți gândi la modalitați de îmbunătățire a acestora. Recrutorii iau mai ușor o decizie pentru o oferta de munca când văd că ți-ai format un hobby și vorbești cu lejeritate despre lucrurile care te atrag în companie.

 

Cunoști domeniul și industria

Ești în situația în care nu ai experiență directă în domeniul în care activează compania la care aplici sau pe nișa sa. Cu toate acestea, dacă manifești un interes clar pentru industria generală, dacă știi cum a evoluat anul acesta, ce probleme întâmpină sau cunoști informații despre competitori ai un avantaj. 

 

Te potrivești jobului

Tot ceea ce trebuie să faci este să citești cu atenție descrierea jobului și să identifici acele cunoștințe și abilități pe care recrutorii le caută la viitorul angajat. După ți-ai făcut o imagine despre criteriile pe care ar putea să le urmărească recrutorul, gândește-te la exemple din experiența ta care demonstrează că te potrivești jobului. În prezentare, nu încearca să generalizezi, ci să oferi dovezi și exemple specifice, să incluzi cifre care arată realizările tale, precum și date recente și relevante. 

 

Ești în momentul potrivit pentru o schimbare

Angajatorii vor identifica motivația ta și în funcție de jobul cel mai recent. Dacă, de exemplu, acolo te aflai pe o poziție de coordonare și acum ai aplicat pentru o funcție de execuție, își vor da seama că ești cumva împins de circumstanțe să-ți găsești un job, oricare ar fi el, și îți va fi greu să-ți găsești motivația. Dacă, în schimb, aplici pentru un job care poate fi următoarea etapă în cariera ta, angajatorii vor înțelege că ești motivat.

Sună la 021 9124 și consilierii eJobs.ro îți oferă consiliere în carieră astfel încât să-ți fie mai ușor în alegerea viitorului job. Vor ține cont în recomandările pe care ți le fac de pasiunile tale, de domeniile care te interesează și de pregătirea ta profesională, toate aceste aspecte fiind esențiale pentru ca tu să arăți motivație angajatorilor încă din CV.

Ți-a plăcut articolul: Cum poți convinge angajatorul să-ți facă o oferta de munca? Citește și:

5 întrebări pe care să ți le pui dacă vrei să schimbi jobul acum
Brand personal: de ce să-l construiești și cum te ajută în carieră 

A fost util articolul? 31
oferta de munca

Leave a Reply