• 21 Jan. 2016
  • 2 min

Parteneriat pentru repatrierea studenților români din străinătate

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Liga Studenților Români din Străinătate și Kaufland România au demarat un proiect prin care încearcă să-i determine pe studenții români din străinătate să revină în țară după absolvire.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) şi Kaufland România au demarat o serie de proiecte dedicate comunității de studenți români din diaspora.

„Astfel, Kaufland România se alătură eforturilor LSRS urmărind două obiective strategice esenţiale: încurajarea şi informarea cu privire la oportunităţile de studiu în străinătate şi, mai ales, încurajarea şi facilitarea întoarcerii acasă sau spre casă a celor mai buni studenţi români din diaspora”, se arată într-un comunicat de presă comun al LSRS, organizație neguvernamentale care apară drepturile studenților români din străinătate și al retailerului Kaufland, unul dintre cei mai importanți angajatori din românia.

Una dintre primele idei de proiect lansată de LSRS, care prevedea înființarea unui fond de burse, acordate pe baza meritelor academice, pentru elevii şi studenţii români ce îşi doresc să studieze la cele mai renumite universităţi ale lumii, va fi finanțată de Kaufland. Proiectul are ca obiectiv finanţarea studiilor în străinătate unor tineri de excepţie, cu condiţia reîntoarcerii în România după terminarea programelor de învățare şi angajarea absolvenților în cadrul companiilor şi instituţiilor finanţatoare.

Kaufland își continuă expansiunea în România și, în același timp, își dorește să participe la dezvoltarea României. „Considerăm că acest lucru se poate realiza prin susținerea activă a accesului larg la educație de calitate, iar Liga Studenților Români din Străinătate, prin experiența lor în lucrul cu tinerii și prin programele pentru susținerea celor care aleg să studieze în străinătate, este partenerul potrivit în această direcție. Pentru că valorile noastre se întrepătrund, împreună ne propunem să încurajăm excelența în educație și tânără generație să se întoarcă acasă. Ne dorim să ne implicăm activ în societatea civilă românească, iar colaborarea cu LSRS vizează această direcție. Vom dezvolta o serie de programe dedicate familiarizării tinerilor cu oportunitățile disponibile în cadrul Kaufland România și ne propunem să finanțăm burse de studii în străinătate pentru studenții români”, au declarat reprezentanții retailerului.

 

A fost util articolul? 0

Leave a Reply