• 20 Nov. 2017
  • 2 min

Pasiune, foame și succes – povestea lui Grasu XXL

Grasu XXL - #HappinessIsMe
Autor
Iulia Vacaroiu
Iulia Vacaroiu Lucrează de 10 ani în Marketing & Advertising, orient... Arată mai mult

Artiștii preferați ne sunt deseori și idoli. Visăm să fim ca ei, talentați și îndrăgiți de fani. Ne dorim să avem succes și siguranță financiară și să facem zi de zi ceva ce ne pasionează și la care ne pricepem. Așa se conturează viața artiștilor faimoși din perspectiva fanilor – de multe ori pare perfectă și chiar dacă nu e, sigur poți să treci peste orice obstacol cu atâtea reușite în buzunar. Dar cum arată viața unui artist înainte de a atinge culmile succesului?

În cadrul campaniei #HappinessIsMe, un manifest dedicat oamenilor care s-au luptat să își transforme pasiunile în realitate, am a stat de vorbă cu Grasu XXL, faimosul rapper român, despre începuturile sale în industria muzicală și cum a ajuns artistul de astăzi. A fost un traseu dificil care a durat 13 ani de la începuturi până la succes, un traseu marcat de multe momente în care mai avea puțin și renunța, dar în care pasiunea a continuat să câștige.

Poți să trăiești doar din pasiune?

„M-am gândit de foarte multe ori să abandonez rap-ul.” a povestit Grasu XXL. „De foarte multe ori! Banii au început să vină de abia după ce am avut primul hit, la 26 de ani. De la 13 la 26 am făcut rap din pasiune, deci 13 ani de zile în care nu a venit niciun ban. Am avut multe momente când am vrut să mă las. Când banii nu vin și foamea te lovește frontal, atunci e greu să mai vezi pasiunea, să mai idealizezi, dar în asta constă struggle-ul. Mi-am găsit drumul cumva – să fac ce-mi place și să trăiesc din asta.”

 

Odată cu succesul, artistul a descoperit și libertatea, valoarea care i-a adus cea mai mare fericire la job, valoarea pentru care a luptat cu îndârjire transformându-și pasiunea în job.

„Sunt liber să îmi aleg ideile, sunt liber să fac sau nu compromisuri. Sunt liber din toate privințele. Asta înseamnă libertate pentru mine. Lucrez cumva pe lângă sistem, nu depind de sistem. Înseamnă foarte mult pentru mine chestia asta.”

 

Asta nu înseamnă că odată atins, succesul îți rezolvă toate problemele. Necesită muncă neîntreruptă deoarece fericirea la job trebuie asumată în fiecare zi.

 

„Artiștii se știe că sunt mai boemi, dar mie-mi place ideea de disciplină. Mi-a plăcut dintotdeauna. Mă antrenez în fiecare zi, în absolut orice moment din viața mea. E stresant ca în orice job, dar mă antrenez mult, iar rezultatele îmi confirmă dacă am făcut bine.”

Urmează-ți visul până-n pânzele albe

Privind în urmă la toate reușitele sale, Grasu XXL recunoaște că e printre cei norocoși pentru că are șansa să facă ceea ce îi place în fiecare zi, iar unul dintre visurile sale este să îi ajute pe alți rapperi tineri în carieră și nu numai. Important e ca aceștia să facă primul pas și să se țină de pasiuni.

„E foarte important să ai un instinct și să simți ce-ți place, dar e greu când ești mic să găsești lucrul care-ți place cel mai mult și pentru care cumva depui cel mai puțin efort și-ți iese cel mai bine. Aia e lupta! Trebuie să reușești cumva să înțelegi la ce ești bun și să lupți pentru chestia aia, indiferent cât de greu e. Trebuie să-ți urmezi visul. Știu că sună a clișeu, dar ăsta e adevărul.”

 

Descoperă campania #HappinessIsMe, în care apar Grasu XXL și alți 14 invitați, pe www.ejobs.ro/happy.   

 

Citește și:

„Fericirea la job e ca un vin bun, din ce în ce mai mișto”

Sînziana Mircea: Este un mit că nu poți trăi din muzică

Top 4 joburi râvnite de tineri

A fost util articolul? 0

Leave a Reply