• 9 Aug. 2018
  • 2 min

Cum obții primul job în IT și programare?

primul job în IT

Este meseria momentului și meseria viitorului. Datorită boom-ului tehnologic, aproape orice afacere are nevoie de programatori care să ducă business-ul la un alt nivel. Iar cei mai importanți beneficiari ai acestei schimbări sunt chiar programatorii: cei mai vânați oameni ai momentului.

Află din rândurile ce urmează ce să faci ca să obții primul job în IT și cum nevoia mare de programatori face ca părinții să își înscrie copiii la cursuri de programare încă din clasele primare, la școli moderne, nou create – cum este Logiscool, școala de programare și robotică pentru copii.

Cum arată candidatul unui job în IT?

În multe cazuri, o facultate în domeniu nu mai este suficientă pentru a obține un job. De fapt, mulți recruiteri care își doresc să angajeze programatori nu au ca cerință să fi absolvit o facultate în domeniu.

Cel mai important aspect este să știi una sau mai multe limbaje de programare.

Candidatul ideal este flexibil și se adaptează repede atât noilor tehnologii, cât și cerințelor din piață. Programatorii excelenți sunt cei ce văd mai departe de ecran, care apreciază munca în echipă și sunt dispuși să împărtășească ceea ce știu cu restul colegilor.

Deși la bază trebuie să cunoști noțiuni de programare, foarte apreciate sunt și soft skills: să fii organizat, să știi să iei deciziile potrivite și – de ce nu – să fii un vizionar al domeniului.

Cum te angajezi dacă ești la început de drum?

Programarea este un domeniu „la modă”, iar în multe cazuri companiile aleg să angajeze tineri care au puțină experiență sau chiar fără experiență cărora să le ofere traininguri și pe care să îi angajeze ulterior.

O strategie bună, dacă ești la început de drum, este să cauți internship-uri unde vei învăța tot ce ai nevoie și la finalul cărora poți obține un job full-time.

O altă metodă de a obține un job este să înveți singur/ă programare. Una dintre cele mai populare resurse unde poți învăța programare este Edx și este gratuită. Nu te îngrijora, există o parte practică pentru orice limbaj de programare, deci nu te vei plictisi, ba din contră, te vei distra învățând.

Care este viitorul job-urilor în IT?

Nu vorbim de speculații, chiar și statisticile arată că în viitor programatorii vor continua să fie cei mai căutați și cel mai bine plătiți.

Cu acest gând în minte, Dana Bănică, manager al școlii de programare și robotică pentru copii Logiscool a decis să înființeze și în România o școală de programare pentru copii.

primul job programare logiscool

Astfel, părinții își înscriu copiii la cursuri încă din clasa I, pentru a simți gustul programării de mici și a decide dacă și-ar dori o carieră în domeniu cât mai repede.

„România oferă unii dintre cei mai talentați programatori pentru întreaga Europă. Deși la bază programarea pare matematică și fizică pură, în realitate ea necesită și un strop de talent, la fel ca o limbă străină. De fapt, noi, la Logiscool.com/ro, asemănăm limbajele de programare cu limbile străine și îndemnăm copiii să le învețe în timp, fix cum se învață o altă limbă.

Revenind la viitor, programarea va pătrunde în toate domeniile, mai ales cele de afaceri. Și locuri de muncă bănoase se vor crea peste tot. Deci programarea are un viitor promițător peste tot în lume”, ne-a spus Dana Bănică, Manager Logiscool România.

Toate statisticile, dar și angajatorii și recruiterii ne asigură că joburile în IT vor rămâne cel puțin la fel de căutate și că marile companii vor investi cu siguranță pentru a atrage angajați care să contribuie la proiecte importante.

Cu aceste concluzii în minte, dacă ai puțină voință, îți vei putea găsi cu ușurință un job în acest domeniu.

Pe tine ce te mai oprește să aplici la un job în IT?

A fost util articolul? 9
IT&Cprogramator

    Leave a Reply