• 20 Mar. 2012
  • 2 min

RoboChallenge, competitia studentilor electronisti.

Autor
eJobs
eJobs Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare ... Arată mai mult

Eşti pasionat de robotică? Eşti un iubitor al sporturilor?Concursul National de Robotică Robochallenge 2012 îţi oferă posibilitatea de a urmări îndeaproape lupta pentru supremaţie dată între […]

Eşti pasionat de robotică? Eşti un iubitor al sporturilor?Concursul National de Robotică Robochallenge 2012 îţi oferă posibilitatea de a urmări îndeaproape lupta pentru supremaţie dată între roboţii construiţi de nişte studenţi iscusiţi sau de a urmării un meci de fotbal atipic în care jucatorii vor fi nişte roboţei.

Peste 150 de studenti ai Universitătii Politehnica Bucuresti si 50 de roboti autonomi construiţi de aceştia vor participa miercuri, 21 martie începând cu ora 14:00 în Aula Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei la etapa locală a Concursului RoboChallenge 2012 .

Robochallenge este o competiţie ce se adresează în special studenţilor pasionaţi de partea practică a unui proiect, dar şi celor dornici să înveţe mai multe. Concursul constă în construirea unor roboţi autonomi, capabili să se confrunte cu ceilalţi roboţi în cadrul celor 4 mari probe, fiecare echipă având posibilitatea de a alege să participe la una sau mai multe dintre probele gândite de organizatori: Robo-Sumo, Mini-Sumo, Robo-Football, Line Follower.

Este un concurs adresat atât începătorilor, cât şi avansaţilor, dar mai ales pasionaţilor de robotică. Concursul vine ca o completare la partea teoretică ce se învaţă în cadrul facultăţii, este modul prin care studenţii pot face ceva plăcut şi util folosind cunoştinţele teoretice.

„Concursul Robochallenge este o oportunitate de a învata lucruri noi, mai ales de a face lucruri practice si lăsând la o parte faptul că nu am experientă este un motiv de a învăta; lucru in echipa contează foarte mult. În urmă cu 3 ani de zile am descoperit microcontrolele si am încercat sa fac si eu un programator, dar nu am reusit. Asta m-a făcut să-mi cumpăr unul, si cea mai bună ocazie de a-l folosi este să încerc să fac un robot în cadrul acestui concurs, care nu are prea multe comenzi dar stiu că este conceput de mine. Robotul nu este la un nivel foarte avansat pentru că sunt încă la început, dar sper sa fie bine.”, ne-a declarat Remus, student de anul I.

{article-4107.jpg}

Concurentii vor avea avea parte de recompense pe măsura eforturilor depuse, iar echipele clasate pe primele locuri vor avea sansa de a participa la etapa următoare a concursului, care va avea loc în luna aprilie.

Evenimentul este organizat de echipa ETTI RoboChallenge şi Liga Studenţilor Electronişti, membră UNSR. Echipa ETTI RoboChallenge, este cea care în urmă cu patru ani a avut în premieră pentru România ideea desfăşurării unui astfel de concurs dedicat pasionaţilor de robotică.

Liga Studenţilor Electronişti este una dintre cele mai vechi organizaţii studenţeşti din Bucureşti, fiind înfiinţată în anul 1990 de către un grup de studenţi ambitioşi care au dorit să se implice mai mult în activităţile extraşcolare. LSE îşi propune să asigure un cadru de organizare reprezentativ al studenţilor electronişti, promovând principiile consacrate ale spiritului universitar românesc şi universal. Diversitatea şi calitatea proiectelor reprezintă rezultatul implicării întregii comunităţi a studenţilor, fiecare opinie fiind susţinută şi încurajată de către organizaţia LSE, mergând pe principiul “Mai puternici împreună!”.

Mai multe detalii pe: www.robochallenge.ro
.

A fost util articolul? 0

Leave a Reply